Zeci de curioși asistă chiar acum la montaj

În urmă cu câteva minute a ajuns de la Școala de Aviație de la Boboc în rondul de la Carrefour avionul cu reacție care va fi montat în mijlocul giratoriului.

Câteva zeci de curioși asistă chiar acum la montajul avionului pe soclul de beton amenajat în rond.

E vorba de un avion-școală L-39 Albatros. A fost folosit pentru instruirea piloților de la Boboc, un avion frumos și apreciat la vremea lui. Demersurile noastre, începute în urmă cu câțiva ani, se vor finaliza cu bine. Buzăul este inclusiv orașul aviatorilor și parașutiștilor, demersul este unul firesc, așa cum la intrare în Constanța s-a pus un vapor”, a explicat comandor dr. aviator Marius-Adrian Nicoară.

Avionul va fi prezentat oficial sâmbătă, de Ziua Aviației, când în rondul de la Carrefour va avea loc o ceremonie cu invitați inclusiv de la București.

Primul zbor al avionului Albatros produs în Cehoslovacia a avut loc pe 4 noiembrie 1968. Zborul a durat 35 de minute, L-39 atingând o altitudine de o mie de metri.

Anul trecut Albatros-ul a împlinit 50 de ani

Albatrosul a ajuns si in Romania, primele aparate fiind aduse in tara in decembrie 1981, iar numai o săptămână mai târziu au început să fie zburate.

Romania a achiziționat, în total, un numar de 32 aparate L-39. Istoria acestui avion în cadrul Forțelor Aeriene Române a fost una relativ scurtă – 25 de ani. În decembrie 2007, ultimele trei L-39 Albatros au efectuat la Boboc ultimul zbor cu cocarda tricoloră pe ele.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.