Zi neagră în sportul buzoian. Trei înfrângeri! ANALIZA care doare

Trei meciuri, trei înfrângeri usturătoare azi în sportul buzoian. Handbal fete, handbal băieți și fotbal. Mai jos va fi tratat fiecare eșec.

Să recunoaștem, Brăila are echipă mai bună

Ar fi două motive pentru care suporterii echipei de handbal n-ar trebui să fie (prea) supărați. În primul rând, Brăila are echipă mai bună (și n-o să detaliez aici de ce). Apoi, fetele de la Gloria au făcut până acum un campionat bun, iar locul 4, pe care termină anul, e peste așteptările inițiale.

Totuși, înfrângerea doare (în seara asta). Majoritatea jucătoarelor, deși au vrut mult, au reușit puțin. Cum a recunoscut și Coco Mihăilă, Buzăul în deplasare joacă mai slab (cu 20-50%). Dmitrovici, Cl. Constantinescu și pivotul Tamires de la Brăila au înclinat (prin valoare) balanța în favoarea Brăilei.

Fotografie sugestivă. Linia albastră împarte terenul în două. În terenul Brăilei au stat și arbitrii.

Și arbitrii au tras pentru Brăila

Exigență maximă cu Buzăul, indulgență cu Brăila. Gazdele ar fi câștigat oricum, dar arbitrii au vrut și probabil au reușit să se treacă pe lista de premiere a Dunării. S-a arătat pricea – că arbitrii țin cu Brăila – când după un 7 metri mingea a revenit în teren după ce a lovit transversala. Arbitrii suporteri au văzut (doar ei) că a fost gol. Au mai fost și alte decizii „ciudate”, care au produs frustrare printre jucătoarele și staff-ul Buzăului.

Coco Mihăilă, furios pe arbitru

O notă bună primesc, ca de obicei, suporterii Gloriei, care au făcut deplasarea și au încurajat echipa.

Înfrângere și la băieți

Ai noștri au condus până în minutul 40, într-un timp chiar cu trei goluri (de la 10-7 până la 14-11). Din minutul 40, cand Timișoara a egalat la 17, oaspeții au preluat inițiativa și nu i-au mai dat drumul. Cu cinci minute înainre de final a fost egal, 22-22, dar în timpul rămas bănățenii au marcat de trei ori, iar buzoienii deloc.

HC Buzău continuă pe penultimul loc, iar obiectivul – salvarea de la retrogradare – se anunță mai greu de obținut față de campionatul trecut.

Durere și la fotbal

Înainte de handbal, de la ora 14.00, s-a predat și Gloria la UTA, scor 3-0 pentru gazde, după 0-0 la pauză. Da, s-a predat, căci antrenorul Ilie Stan i-a lăsat acasă pe V. Alexandru, Bourceanu, V. Munteanu, Gât, Nedelea și Tucaliuc (plus Ioniță pe bancă) pentru a-i avea proaspeți sâmbătă cu Dunărea Călărași. Dacă se va câștiga sâmbătă, atunci Ilie Stan se va putea lăuda că a gândit corect. Altfel, lumea îi va sări în cap și i se va cere demisia.

Oricum, chiar și cu șase titulari lăsați acasă (plus căpitanul Ghinga accidentat până la finalul sezonului), Gloria ar fi trebuit să arate ceva mai mult pe teren. Ilie Stan a trimis (degeaba) pe teren o echipă super-defensivă. Gloria a fost penibilă (de departe cel mai slab meci din acest an) și a arătat ca o echipă modestă de liga a treia.

Cine l-a adus pe Candrea ?

Și încă o problemă: Candrea, ăla, e fotbalist ? Reporterului buzoienii.ro nu-i pare. E certat cu mingea, iar alergătura-i pare mai degrabă de instalator când e anunțat că s-a spart țeava în sufragerie. Cine l-a adus să-l ia la el acasă. L-am văzut că e p-afară de la meciul cu Rapidul, m-am mirat când l-am văzut (iar) în echipă la Tr. Măgurele, iar azi când l-am zărit titular am știut instantaneu că vom pierde la trei goluri.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Zi neagră în sportul buzoian. Trei înfrângeri! ANALIZA care doare

  • Dunarea Braila nu are echipa mai buna ca Gloria ( pivotul face jumatate din echipa Brailei) ; daca juca la vreo 80 % din potential meciul se putea cistiga; au fost vreo 3 momente cind Buzau putea prelua controlul jocului, dar arbitrii au fost ageri; in repriza a doua Braila era foarte obosita

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.