„Zidul” va fi dărâmat! Veste bună anunțată azi

Domnul cu sacou din fotografia de mai sus, venit în vizită la Buzău, e Cătălin Drulă – liderul USR.

Inspirat, Drulă a mers pe jos, în spatele Pădurii Spătaru, unde se termină lotul 2 al autostrăzii Ploiești – Buzău:


Pe pagina sa de facebook, Drulă ne-a arătat „zidul”. Locul din care A7 nu mai are constructor. Un „zid al plângerii” pentru buzoieni, întrucât între Spătaru și Buzău nu vom avea autostradă, cel puțin un an de întârziere. Asta va însemna blocarea în continuare a podului de la Mărăcineni și a rondului de la Dedeman.

Inspirația lui Drulă de a vizita „zidul” n-a fost o chestie așa… de noroc.

Drulă (licențiat în informatică la Toronto) e pasionat și de infrastructură (a fondat Asociația Pro Infrastructura – de monitorizare a autostrăzilor) iar în 2021 a fost ministrul Transporturilor. Așa că omul a știut unde merge.

Captura de mai sus e de la ultima trecere a satelitului pe la Buzău. Se poate observa capătul autostrăzii (lotului 2, Mizil – Spătaru) la marginea pădurii Spătaru

Azi, veste bună

Azi, penelistul Cristian Pistol, director al CNAIR, a făcut un anunț îmbucurător pentru buzoieni.

Sunt șanse ca după aproape un an și jumătate de contestații, să se semneze în sfârșit contractul cu turcii de la Nurol:

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„Zidul” va fi dărâmat! Veste bună anunțată azi

 • Poate aflați de la magicianul Drula cum a scazut prețul terenului expropriat de CNAIR pe raza municipiului Buzau exact înainte de expropriere,adică septembrie 2021, de la 10 euro la 5 euro pe mp și cum s-a revenit miraculos după doar 3 luni sfârșitul anului 2021 la valoarea de 10 euro ,motivația fiind „ajung prea multi bani la Buzău”.Nu ar trebui băgat prea mult în seama acest „prieten al Buzăului „.Domnule reporter sunt firme care au cumpărat cu peste 10 euro chiar și cu 17 euro metrul mp de teren in acea zona și care nu au știut că există sarcini,fiindcă CNAIR nu a înscris sarcina la timp in cartea funciara astfel încât primesc acum 5 euro că așa a dispus Drula.

  Răspunde
  • Tu iei 5eu ,eu 2 eu pe intravilan unde era 25 eu/m2 inainte de expropieri!

   Răspunde
 • Ce a vrut să vadă Drulă?! O p…! Faptul că legea permite depunerea de contestații neîntemeiate îi face vinovați pe toți politicienii care au făcut parte, de-a lungul timpului, din legislativul românesc.
  Statul nostru este un stat slab, cu oameni incompetenți. Statul este cel mai prost administrator al său.

  Răspunde
  • Propaganda a găsit în tine teren propice. Problema nu este statul ci existența sau inexistența acestuia. Statul român nu prea mai există deci n-ai ce să-i mai ceri!
   Pe de altă parte nu există companie importantă în Franța în care statul să nu fie acționar. La cele de importanță strategică este unic acționar iar la cele de importanță mai redusă acționar majoritar. Ai impresia că OMV este o firmă privată și nu o companie în care statul austriac este decident? Crezi că E.ON este o firmă a unui neamț din Germania pe stânga și nu o firmă a statului german? Lozinca „statul este cel mai prost gestionar” a fost inventată ca să justifice desființarea economiei românești. Și după cum se vede a prins de minune!

   Răspunde
   • Ești făcut grămadă, tov. securist!
    Statul nostru este slab!

    Răspunde
 • „Vasile” nu e cazul sa le plangem de mila excrocilor care au cumparat teren in acea zona,doar cu gandul de a SPECULA.Bine ar fi fost ca sa le fi dat doar cate un leu pe m.p,fiindca asta merita banditii astia care traiesc doar din SPECULA si HOTIE!

  Răspunde
  • Și uite-așa încă ne bântuie economia centralizată! Doar într-o economie centralizată
   unde prețurile sunt bătute în cuie se poate vorbi despre speculă. Păi, speculă face BURSA, motorul capitalismului și n-o mai înfierează nimeni. Ba chiar face speculă la vedere! Are termeni consacrați precum acțiuni speculative!

   Răspunde
 • Cand esti speculant risti si mai si pierzi…. si 5 euro e mult pt teren in camp !

  Răspunde
  • E teren langa un oraș,nu in camp,pe care unii au dat 15-17 euro pe mp,așa că asta e valoarea de piata

   Răspunde
  • Laurentiule,nu ai înțeles nimic.Nu vorbim aici de speculanți ci de firme care au cumpărat cu 10 euro sau 17 euro mp cu gândul să construiască hale de depozitare,de producție.Poti gândi și așa : Drula a dispus să scadă prețul la 5 euro,speculanții au cumpărat cu 5 euro și după 3 luni prețul s-a dublat la 10 euro.Asa îți convine ? Foștii proprietari vor fi nevoiți să dea statul în judecată,să piardă timp și bani prin tribunale.

   Răspunde
   • Si de ce nu au construit ? Ce coincidenta, majoritatea au cumparat cand s.a aflat traseul…. daca venea o criza si scadea pretul la 1 euro tot Drula era vinovat ? Asta inseamna sa fii om afaceri, iti asumi riscuri, castig pierderi etc Nu le plangem de mila ca nu sunt niste amarati ce au ramas pe drumuri….

    Răspunde
 • Când statul român a „privatizat” o firmă de stat către o firmă de stat din alt stat UE se cheamă că a făcut o treabă capitalistă în Romania și una socialistă în UE?
  Sau de fapt este vorba de trădare națională!
  Când țări „capitaliste” au fonduri de investiții la care sunt acționari toți cetățenii țării și de pe urma cărora beneficiază toți cetățenii se cheamă că e o măsură socialistă?

  Răspunde
  • Eu am cumparat un teren in oras, 320 mt cu 250 euro metrul. Acum au scazut preturile…. dau statul in judecata ? Ma ajuta cineva sa scot banii , eventual si ceva profit ? Nenorocitii astia ….

   Răspunde
 • Le.a dat mult 5 euro !!! Au cumparat cu 2-3 euro stiu zona, ma ocup de imobiliare. Visau eu 17 euro… stiu asa zisii investitori… Este mult si 5 , credeti-ma !

  Răspunde
 • Așa și, ce a făcut Drulă? A ținut cu buzunarul statului și foarte bine a procedat! De-ar fi fost toți ca Drulă, acum eram și noi ca Austria, care se….pe noi și nu ne vrea în Schengen! Pentru că, așa vrea ea și este respectată de mama Europă! Dar, din păcate, noi i-am avut pe Babiuc și Boșcodeală ( ca să dau două exemple) și ne-am ales cu Becali, Gagu, Dobrică, Mocanu et.comp. și ne întrebam de ce nu ne vrea Austria în Schengen! Ăsta este cruntul adevăr pe care reporterul îl știe, dar nu îl face public pentru că Tomiță, Marcel, Avramescu et.comp., ca să fim echidistanți!!

  Răspunde
 • Domnule primar – la poarta din spate a societatii AROMET REMAT SA colt cu incinta fostului abator se gaseste o portiune de cale ferata exact cat este soseaua in rest este desfintata .
  Nu se poate astupa si aceea portiune ? multumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.