Zoican, două vești bune de la UPU, cea mai grea secție din Spitalul Județean. Cinci medici cu competență UPU de anul viitor ?

E cea mai solicitată și, pe cale de consecință, cea mai criticată secție a Spitalului Județean.

Adrian Zoican , șeful UPU, apreciază că în viitorul apropiat se va simți o mai mică sau mai mare îmbunătățire.

„În primul rând, de la 1 ianuarie va începe serviciul la noi încă un medic cu specialitatea urgențe. A terminat facultatea, este rezident la noi, și își va începe treaba la UPU Buzău. Se numește Robert Irimie, e din Tecuci, nu știu exact din ce considerente, dar a optat să vină la noi. Sunt bucuros, e un băiat bun, ne va fi de mare ajutor. De asemenea și prietena sa, tot medic, pe interne, va veni tot la Buzău. Așadar se vor acoperi două posturi foarte solicitate”, a precizat Zoican.

UPU Buzău s-a profesionalizat și după ce alți doi medici au urmat cursurile pentru medicina de urgență:

„Medicii Rouhi Hanna și Andrei Buga au finalizat cursurile de prespital și de UPU, de șase respectiv șase luni. Acum trebuie doar să dea examenul și să-l ia pentru a fi oficial medici de urgență. La bază ei sunt medic de familie,Hanna, respectiv de medicină generală, Buga. Avem și un alt treilea medic în această procedură, Marius Androne, a făcut și el prima parte a cursului, la Floreasca, și a absolvit cu magna cum laude. Urmează ca anul viitor să facă și a doua parte. Deci, ne întărim, anul viitor am putea fi în secție cinci medici cu competență UPU”, a anunțat Zoican.

Zoican a mai spus că specialitatea urgențe e cea mai dificilă și că, de aceea, studenții la medicină se feresc de ea, iar unii, chiar dacă optează la început pentru ea, renunță pe parcurs.

Citește și articolul: Nu a revenit acasă. Iată ultimele noutăți despre băiatul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Zoican, două vești bune de la UPU, cea mai grea secție din Spitalul Județean. Cinci medici cu competență UPU de anul viitor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.