Zvonul zilei în politica buzoiană. Grup de primari PSD, tentați de PNL ?

E un zvon care circulă de mai multe zile și care a ajuns din mai multe surse la reporterul buzoienii.ro.

Că un grup de primari PSD din județul Buzău ar fi interesați să treacă la PNL înainte de depunerea candidaturilor.

Din grup ar face unii dintre primarii care în 2014 l-au urmat pe Cristi Bâgiu la PSD. Au fost 24 atunci: 18 PNL și 6 PDL.

Acum ar face cale întoarsă, iar Bâgiu n-ar fi străin de această manevră.

Foto din 2014, când Bâgiu a trecut la PSD-ul condus pe atunci de Boșcodeală

Primarii respectivi ar fi, conform zvonului, influențați (să plece) de faptul că PNL stă mai bine în sondaje decât PSD. Pe de altă parte, edililor le-ar fi rușine să-l trădeze pe Marcel Ciolacu, plus temerea că PSD ar putea să-și revină în lunile următoare în sondaje.

Opinii

Primar (din grupul celor 26): „Vă rog să mă credeți că n-a vorbit nimeni, nimic cu mine. N-am cunoștință de niciun plan. Poate că nici nu-i adevărat”

Lucian Romașcanu, senator PSD: „Nu cred în acest zvon. Nu va pleca nimeni. Noi, din conducerea PSD Buzău, i-am întrebat. Toți ne-au spus că rămân în PSD. Suntem o familie”

Cristi Romanescu, președinte PNL Buzău: „Trebuie să se schimbe ceva. Nu se mai poate ca 80 din 87 de primari să fie de la PSD”

Zvon 2: PNL Central ar condiționa numirea lui Carmen Ichim ca viitor candidat PNL la Primăria Buzău, de promisiunea că un grup consistent de (peste) 20 de primari PSD (eligibili) vor trece la PNL. Dacă primarii nu vor trece, nici Ichim nu va mai fi primită.

Rămâne să aflăm în perioada următoare dacă zvonul se va confirma sau nu. E important și ce se va întâmpla la moțiunea PSD împotriva alegerii primarilor în două tururi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Zvonul zilei în politica buzoiană. Grup de primari PSD, tentați de PNL ?

  • 1. Cine mai poate băga în seamă un puşcăriaş ca Bâgiu ???! (nu e o jignire, ci un adevăr, şi cu stigmatul ăsta va rămâne cât va trăi) !
    Poate să se reimplice el în politică cum doreşte şi de partea cui doreşte, că oricum tot un c… în ploaie va face.
    2. Nicio şansă pentru PSD! E un partid aflat în plină AUTOdistrugere şi la BZ şi lucrul ăsta îl ştiu cel mai bine Ciolacu şi cu Romaşcanu! Dar s-au obişnuit să se AUTOamăgească… că doar, deh, iluzia puterii e cea mai pătimaşă!

  • Auras, în politica românească, unde diferența dintre stânga şi dreapta este aceeași cu mâna pe care o folosești, nu ar fi nici cea mai mică surpriză! La ce politicieni avem totul înseamnă doar obținerea unor privilegii personale, nimic mai mult! Şi domnul Ciolacu, dacă ar fi pus în situația pierderii unor privilegii personale s-ar înscrie oricând în orice partid care îi oferă exact la fel ori poate chiar mai mult! Prietenul Tudose cum a făcut ?

  • Da ba Bagiufake, PSD e mort in mintea voastra de pelicani, care l-ati votat pe Ioha si acum o luati in bot zilnic. Va amagiti ba si nu uitati ca aia care l-au votat, dar care la europarlamentare au votat USR vomita cand aud de liberalii buzoieni si de Romanescu. Sper ca n-ati uitat ca in Municipiu USR a batut la limita PSD si la curu gol PNL ?

  • Nimic nu poate fi mai rau decat PSD ! Nimic ! sunt o mafie de la varf si pana la coafezele si portarii angajati pe 6000 lei/luna la institutiile de stat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.