Cum tratează poliția locală pătrunderile pe interzis

„Nu mi se pare prea ok ca poliția locală să dea amenzi șoferilor pe străzile astea noi care au devenit cu sens unic. Mulți nu au habar de aceste schimbări, alții mai greșesc. După ce au circulat o viață pe acolo, le vine greu să se dezobișnuiască așa dintr-odată. Șoferii ar trebui informați și nu amendați măcar o lună de zile”, e mesajul trimis către buzoienii.ro de mai mulți cititori.

Întrucât opinia i s-a părut și reporterului corectă, despre acest aspect a fost întrebat șeful Poliției Locale, Adrian Teodorescu.

„Păi așa se și face. Nu se dau amenzi în bani, ci doar avertismente. Atât pe Traian Vuia și Sculpturii, cât și în cartierul Dorobanți 2. E de bun simț să oferim șoferilor o lună perioadă de grație”.

Așadar o decizie înțeleaptă, în acord și cu opinia majoritară a cetățenilor.

În acest fel, Teodorescu a lămurit și comunicatul de presă în care nu se înțelegea clar dacă s-au acordat doar avertismente sau și amenzi.

„În ultimele zile poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulatie au executat acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă semnificaţia indicatorului rutier „ Accesul interzis”. Actiunea s-a desfasurat, dupa ce in prealabil timp de o saptamana, politistii locali au fost prezenti pe strazile Sculpturii si str. Traian Vuia, din municipiul Buzau,  informand participantii la trafic cu privire la amplasarea noilor indicatoare rutiere “Accesul interzis”, respectiv “Sens Unic”. Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate un număr de 94 avertismente contraventionale şi 188 puncte penalizare. Pentru nerespectarea semnificaţiei indicatorului rutier „Accesul interzis”, conducatorii auto pot fi sanctionati avertisment sau 2-3 puncte amenda (1 punct amenda= 145 lei) si 2 puncte penalizare la permisul de conducere. Politistii locali vor continua aceasta serie de actiuni si recomanda participantilor la trafic sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere amplasate recent si in cartierele Dorobanti 1 si 2” – comunicat Poliția Locală Buzău

loading...

15 comentarii la „Cum tratează poliția locală pătrunderile pe interzis

 • Pentru o mai buna vizibilitate a faptului ca s-a schimbat treaba se puteau marca pe jos pe asfalt semnele de SENS UNIC la intrarea pe strada.
  Multi conduc din amintiri, nu se mai uita dupa semne pe marginea drumului insa pe asfalt le vad imediat.
  Ar fi trebuit totusi ca in primele saptamani sa fi fost politistii locali in punctele fierbinti si sa indrume lumea.
  De exemplu in Dorobanti2 un punct fierbinte ar fi intersectia dintre Columbelor si Casoca pe unde multi inca patrund pe interzis pe Casoca.

 • Așa este când sunt toți puși pe dat amenzi. Pe de-o parte ar fi oarecum corect, că prea și-au luat-o toți în cap, așa poate îi mai disciplinează și îi mai temperează pe unii… Și în statele cu democrații vechi s-a practicat metoda amenzilor și astăzi vedem rezultatul. Pe de altă parte, nu mi se pare ca poliția locală (intenționat scris fără majuscule) să împartă amenzi în stânga și în dreapta, după bunul plac al lucrătorilor din cadrul acestei instituții, care nu prea au auzit de avertismente. Știm că Primăria este în foame de bani, dar nici noi să fim luați de principali sponsori, parcă nu prea dă bine… Un avertisment, din prima, ar fi binevenit, apoi, Poliția Rutieră ar trebui să intervină… Nu?!

 • cine a gresit sa plateasca!
  legea nu se interpreteaza se aplica!
  restul sunt vorbe!
  cand incalcam legea noi trebuie sa gasim mereu explicatii, iar si iar sa zicem ca nou nu ni se aplica….e.tc politia locala procedeaza foarte bine
  de schimbarile alea de prin dorobanti scrie si in presa de mult timp
  cetatenii sa se informeze!

 • Adevarul e ca au intins si capcane. Capcane care cred ca sunt intentionate.
  La iesirea din parcarile dintre blocuri au “uitat” sa puna semnele de obligatoriu la stanga/dreapta, astfel incat daca o iei pe sensul gresit sa te poata amenda abuziv.
  Poti contesta amenda tocmai pe motivul perfect legal ca nu exista nici un semn care sa indice ca acolo e obligatoriu la stanga/dreapta, drept urmare amenda data e nula de drept.

  Poate inainte sa se apuce de dat amenzi ar fi bine sa respecte ei legea si sa asigure ca totul e marcat corespunzator.

 • Eu am luat amenda, bani si puncte, de la un individ, comunitar, cand am intrat pe interzis cand tot sucea primaria sensurile unice in zona Unirii Sud Viitorului Ciucurete. Si limbaj mitocanesc a avut. E bine daca acum macar o vreme dau avertisment. E de bun simt asa.

 • Asta este decizia politiei locale , dar daca in zona sunt cei de la nationala , serviciul circulatie……astia aplica legea fara gratia promisa de seful localilor
  Ai semnele de circulatie , trebuie sa le respecti fara scuze ca nu le-ai vazut
  In alte tari mult mai civilizate nu primesc concesii pe incalcarea regulilor de circulatie , la noi …….

 • Vorbesti fara sa stii.
  In tari civilizate cand se schimba sensurile la inceput stau politistii si informeaza lumea, impart pliante celor ce trec pe acolo.
  Pe langa faptul ca in tari civilizate se semnalizeaza corect si complet.

  Si tot in acele tari civilizate cand te prezinti la infatisarea pentru amenda ai sanse mari ca judecatorul sa iti anuleze amenda sau sa o reduca chiar daca ai gresit, important e sa nu te vada nesimtit si arogant.

 • mai corect ar fi ca pana soferii se obijnuiesc cu schimbarea , in cap de strada cu intrarea interzisa , sa stea un domn politai de la comunitara si sa indrume soferul , nu sa taie amenda ca poate soferul nu are habar de schimbarea facuta ca ,oare nu-i doare mana si pe ei de atata scris ?

 • Costa vopseaua …….
  Marcajele se fac pe jumatate…
  Strazi asfaltate ioc…

 • Ar fi bine sa fie campanie mass-media mult mai amplă cand apar noi sensuri unice . Dar văd că dragii nostri reporteri buzoieni scriu numai de politica, tamponări etc . Numai la comanda. Fără supărare nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asta este realitatea. Când se asfaltează, mamă toată presa scrie, când se pune un sens unic zero articole.

 • In Romania Nu se practica preventia, sa dus PSD sa dus si cu legea Preventiei. se pot face in continuare gastile si practica abuzurile ! Azi consider ca am fost abuzat si verbal si din toate punctele de vedere ce catre un asa zis Politist Local in mun Cluj. recunosc am intrat vreo 5 metri dupa colt pe o strada pe care sa pus un semn nou, Accesul interzis, asa zisul politist statea dupa colt la panda sa prinda pe soferii care nu stiau de schimbarea sensurilor,mentionez ca asta se intampla intre blocuri. nu pe arterele principale. mi-am cerut scuzele de rigoare dar a avut un comportament foarte Autoritar si jignitor. mentionez ca era singur in masina .mi-a intocmit proces verbal amenda plus punctele aferente, Noi Clujenii stim ca la Politia Locala Cluj comandantul le-a dat ordine si au cota de amenzi Politistii Locali. Se comporta oribil acestia prin inluenta sefului lor care a fost adjunctul politiei Cluj. Spun unii politisti locali de buna credinta am primit ordine sa-i executam cu amenzi aspre pe polistii de la politia nationala. Pe procesul verbal isi completeza numele. agent constatator ROMAN SORIN fara nici o alta titulatura sau grad sau functie , Imi completeaza formularul procesul-verbal. Imi aplica toata constitutia prin functia lui de sef pe drumurile publice. si-mi atage atentia sa-mi platesc urgent amenda, Auitat sa-mi spuna ca pot sa atac procesul-verbal cu contestatie la judecatoria Cluj. La rubrica martori nu este numeni nici martori Asistenti sau Ocular. Adica jupanul care statea la panda a vrut sa iasa din schimb macar cu un proces verbal incheiat. Acesti asa zisi politisti locali care nu au nici o pregatire pe nivel de circulatie , se dau drept politisti dar ei Nu cunosc legea 195/2002 Legea circulatiei pe drumurile publice sa nu mai spunem de toate completarile si actualizarile, Eu acuma sant pus in situatia De A Plati amenda 145 ron+2 puncte penalizare, Fac contestatie la proces trebuie sa platesc avocat vreo 1ooo lei. Acte .motivari scrise si depuse la instanta. Sprobabil si cateva termene de judecata la judecatorie. le fac pe toate / Dar ce am de castigat sau ce am de pierdut ? La instanta am obligatia doar eu si avocatul meu sa ne prezentam. Asa zisul zmeu Politist Local NU el are imunitate. CE LEGI SANT ASTEA IN ROMANIA ? La cine sa ma adresez EU FRAIERUL CONTRIBUABIL ? Daca platesc amenda sant Fraier daca Nu O Platesc si Fac contestatie Raman de Paguba Mare. CUM SA FAC ? Si un proces dureaza aproape un an daca nu se complica lucrurile. Pe mine cetateanul cine Ma Apara sau Ma protejeaza ? ASTA E CAPACUL. ASTA E REALITATEA LA CLUJ CAND LA COMANDA POLITIEI LOCALE E UN FOST SEF AL MILITIEI ! AICI NU EXISTA INCOMPATIBILITATE ? SAU NU II AJUNGE PENSIA SEFULUI MAI ARE SI UN SALARIU CONSIDERABIL. D-NA MINISTRU NU ERA BINE DACA IN ACESTE FUNCTII LUCRAU OAMENI TINERI CU SCOALA SI CARE AZI STAU SOMERI ? UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ?

 • am postat ceva, imi pare rau totul este o fsacatura !

 • Vreau sa-mi raspundă seful Politiei Locale.
  Ce masuri legale sunt impotriva ceelui ce circula pe interzis si refuza sa opreasca la semnalul regulamentar al politistului local.
  Scurt si la obiect
  Ce sanctiune pentru cel ce nu opreste?

 • conf art 155 alin 1 politia locala are posibilitatea de a opri ,legitima si a da amenzi contraventionale doar in 4 cazuri, E bine sa stie toata populatia, politia locala nu exista in toata ro, este un program Pilot pt cateva judete din RO. Dar ei se cred chiar politisti Nationali,chiar mai rau, se dau la oprire in trafic UN FEL DE D-ZEU AI URBEI ( AI LOCALITATII ), ASTA UNDE LE DA UNDA LIBER SEFII POLITIEI LOCALE IN CELE MAI MULTE CAZURI, PENSIONARI CU ZECI DE MILIOANE DIN MILITIE IAR ACUMA SEFII POLITIEI LOCALE CU SALARII DE SUTE DE MII DE MILIOANE SALARIU, AVEM CAZUL DE LA CLUJ. DUPA CE MI-AU RIDICAT MASINA PE PLATFORMA ,A TREBUIT SA PLATESC 495 MII LA D-NUL BOC LA PRIMARIE PLUS O AMENDA DE 200 LEI PLUS 2-4 PUNCTE PENALIZARE. BINE INTELES NUESTE POSIBIL 3 SANCTIUNI PT SCEIASI PEDEAPSA .
  CONSTITUTIA RO SPUNE NICI O PERSOANA NU POATE FI SANCTIONATA DE DOUA ORI PT ACEIASI FAPTA .
  UNDE ESTE CONFLICTUL DE INTERESE ? PE LEGEA VECHE NU AI PUTUT SA-TI ANGAJEZI IN ACEIASI INSTITUTIE NICI MEMBRII FAMILIEI. UNDE ESTE DREPTATEA ?
  LIVIU DRAGNEA ESTE SI AZI IN PUSCARIE PR 2 FEMEI DE SERVICIU !

 • ESTI OBLIGAT CONF LEGII SA TE LEGIMITIZEZI, MILITIANUL FACUT PESTE NOAPTE POLITIST FARA NICI O SCOALA SAU PREGATIRE PE DOMENIUL SIGURANTEI CIRCULATIEI PE DRUMURILE PUBLICE ITI APLICA CONSTITUTIA CU AMENDA. DAR SA INVATA-TI MINTE NUMAI 4 CONTRAVENTII AU GREPTUL SA LE APLICE POLITIA LOCALA !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.