Cum tratează poliția locală pătrunderile pe interzis

„Nu mi se pare prea ok ca poliția locală să dea amenzi șoferilor pe străzile astea noi care au devenit cu sens unic. Mulți nu au habar de aceste schimbări, alții mai greșesc. După ce au circulat o viață pe acolo, le vine greu să se dezobișnuiască așa dintr-odată. Șoferii ar trebui informați și nu amendați măcar o lună de zile”, e mesajul trimis către buzoienii.ro de mai mulți cititori.

Întrucât opinia i s-a părut și reporterului corectă, despre acest aspect a fost întrebat șeful Poliției Locale, Adrian Teodorescu.

„Păi așa se și face. Nu se dau amenzi în bani, ci doar avertismente. Atât pe Traian Vuia și Sculpturii, cât și în cartierul Dorobanți 2. E de bun simț să oferim șoferilor o lună perioadă de grație”.

Așadar o decizie înțeleaptă, în acord și cu opinia majoritară a cetățenilor.

În acest fel, Teodorescu a lămurit și comunicatul de presă în care nu se înțelegea clar dacă s-au acordat doar avertismente sau și amenzi.

„În ultimele zile poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulatie au executat acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă semnificaţia indicatorului rutier „ Accesul interzis”. Actiunea s-a desfasurat, dupa ce in prealabil timp de o saptamana, politistii locali au fost prezenti pe strazile Sculpturii si str. Traian Vuia, din municipiul Buzau,  informand participantii la trafic cu privire la amplasarea noilor indicatoare rutiere “Accesul interzis”, respectiv “Sens Unic”. Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate un număr de 94 avertismente contraventionale şi 188 puncte penalizare. Pentru nerespectarea semnificaţiei indicatorului rutier „Accesul interzis”, conducatorii auto pot fi sanctionati avertisment sau 2-3 puncte amenda (1 punct amenda= 145 lei) si 2 puncte penalizare la permisul de conducere. Politistii locali vor continua aceasta serie de actiuni si recomanda participantilor la trafic sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere amplasate recent si in cartierele Dorobanti 1 si 2” – comunicat Poliția Locală Buzău

10 comentarii în “Cum tratează poliția locală pătrunderile pe interzis

 • Pentru o mai buna vizibilitate a faptului ca s-a schimbat treaba se puteau marca pe jos pe asfalt semnele de SENS UNIC la intrarea pe strada.
  Multi conduc din amintiri, nu se mai uita dupa semne pe marginea drumului insa pe asfalt le vad imediat.
  Ar fi trebuit totusi ca in primele saptamani sa fi fost politistii locali in punctele fierbinti si sa indrume lumea.
  De exemplu in Dorobanti2 un punct fierbinte ar fi intersectia dintre Columbelor si Casoca pe unde multi inca patrund pe interzis pe Casoca.

 • Așa este când sunt toți puși pe dat amenzi. Pe de-o parte ar fi oarecum corect, că prea și-au luat-o toți în cap, așa poate îi mai disciplinează și îi mai temperează pe unii… Și în statele cu democrații vechi s-a practicat metoda amenzilor și astăzi vedem rezultatul. Pe de altă parte, nu mi se pare ca poliția locală (intenționat scris fără majuscule) să împartă amenzi în stânga și în dreapta, după bunul plac al lucrătorilor din cadrul acestei instituții, care nu prea au auzit de avertismente. Știm că Primăria este în foame de bani, dar nici noi să fim luați de principali sponsori, parcă nu prea dă bine… Un avertisment, din prima, ar fi binevenit, apoi, Poliția Rutieră ar trebui să intervină… Nu?!

 • cine a gresit sa plateasca!
  legea nu se interpreteaza se aplica!
  restul sunt vorbe!
  cand incalcam legea noi trebuie sa gasim mereu explicatii, iar si iar sa zicem ca nou nu ni se aplica….e.tc politia locala procedeaza foarte bine
  de schimbarile alea de prin dorobanti scrie si in presa de mult timp
  cetatenii sa se informeze!

 • Adevarul e ca au intins si capcane. Capcane care cred ca sunt intentionate.
  La iesirea din parcarile dintre blocuri au “uitat” sa puna semnele de obligatoriu la stanga/dreapta, astfel incat daca o iei pe sensul gresit sa te poata amenda abuziv.
  Poti contesta amenda tocmai pe motivul perfect legal ca nu exista nici un semn care sa indice ca acolo e obligatoriu la stanga/dreapta, drept urmare amenda data e nula de drept.

  Poate inainte sa se apuce de dat amenzi ar fi bine sa respecte ei legea si sa asigure ca totul e marcat corespunzator.

 • Eu am luat amenda, bani si puncte, de la un individ, comunitar, cand am intrat pe interzis cand tot sucea primaria sensurile unice in zona Unirii Sud Viitorului Ciucurete. Si limbaj mitocanesc a avut. E bine daca acum macar o vreme dau avertisment. E de bun simt asa.

 • Asta este decizia politiei locale , dar daca in zona sunt cei de la nationala , serviciul circulatie……astia aplica legea fara gratia promisa de seful localilor
  Ai semnele de circulatie , trebuie sa le respecti fara scuze ca nu le-ai vazut
  In alte tari mult mai civilizate nu primesc concesii pe incalcarea regulilor de circulatie , la noi …….

 • Vorbesti fara sa stii.
  In tari civilizate cand se schimba sensurile la inceput stau politistii si informeaza lumea, impart pliante celor ce trec pe acolo.
  Pe langa faptul ca in tari civilizate se semnalizeaza corect si complet.

  Si tot in acele tari civilizate cand te prezinti la infatisarea pentru amenda ai sanse mari ca judecatorul sa iti anuleze amenda sau sa o reduca chiar daca ai gresit, important e sa nu te vada nesimtit si arogant.

 • mai corect ar fi ca pana soferii se obijnuiesc cu schimbarea , in cap de strada cu intrarea interzisa , sa stea un domn politai de la comunitara si sa indrume soferul , nu sa taie amenda ca poate soferul nu are habar de schimbarea facuta ca ,oare nu-i doare mana si pe ei de atata scris ?

 • Costa vopseaua …….
  Marcajele se fac pe jumatate…
  Strazi asfaltate ioc…

 • Ar fi bine sa fie campanie mass-media mult mai amplă cand apar noi sensuri unice . Dar văd că dragii nostri reporteri buzoieni scriu numai de politica, tamponări etc . Numai la comanda. Fără supărare nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asta este realitatea. Când se asfaltează, mamă toată presa scrie, când se pune un sens unic zero articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.