Investiție, 75 mil. lei! Extindere a „minei” de la marginea orașului Buzău

Puțini localnici știu că la marginea Buzăului e o mină.

N-are galerii și cariere, dar produce zilnic – precum o mină – materie primă pentru diverse industrii.

După o investiție de 75 mil. lei, mina de la marginea Buzăului și-a mărit cu 40% capacitatea de producere a minereului.

FOTO din exteriorul și interiorul minei




1) Milioanele de electrocasnice și electronice nefolositoare proprietarilor nu mai ajung prin râpele, pădurile și câmpurile României. Un lucru excelent pentru mediu

2) Deșeurile de mai sus devin materie primă pentru diverse industrii. De exemplu fierul din frigiderele și mașinile de spălat defecte ajunge, precum minereul, la fabrica de pulberi din Buzău unde e transformat din deșeu în piese de zeci/sute/mii de euro. La fel, plasticul recuperat ajunge la Romcarbon. Dintr-un laptop aruncat se recuperează la Green Weee Buzău 28 de elemente din tabelul lui Medeleev!

3) La noua fabrică Green Weee vor fi angajați zeci/sute de buzoieni. Patronatul și angajații vor plăti împreună (către stat) taxe și impozite de milioane de euro ce vor merge în sistemul de sănătate/educație ori în investițiile din România.

Noua fabrică, a treia din grup, se adaugă celor din Câmpia Turzii și Buzău. Green Weee va avea astfel, la Buzău două capacități de producție.

Un milion de frigidere pe an (!) e acum firma Green Weee capabilă să recicleze

Pe lângă fabrică, investiția de la Buzău a cuprins o parcare generoasă, o clădire de birouri modernă și stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Cititorii interesați de mai multe detalii pot parcurge pdf-ul de mai jos:

CP_GreenWEEE-deschide-a-treia-fabrica-de-reciclare

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Investiție, 75 mil. lei! Extindere a „minei” de la marginea orașului Buzău

  • Au nenorocit satele de langa ei cu poluarea si nu numai, mare mina mai avem.

    Răspunde
    • Nu mai e nicio poluare. Firma a tras țeavă până în orașul Buzău, apele industriale ajung acum în stația de epurare a Companiei de Apă.

      Răspunde
  • D-le Reporter, fa o plimbare la Odaia Banului si vezi, apoi vezi apa Negrea sau Negreasca! Vorbeste cu oamenii de prin zona si vezi ce bine le este. Cu mamutul asta aducem toate gunoaiele la Buzau. Dumneata chiar crezi ca toata apa uzata o trimit la Buzau?

    Răspunde
  • Tereaca, stii ca nici macar africanii si indienii nu mai primesc asa ceva? Alea sunt deseurile cele mai toxice posibile. Si nu cred ca vin doar din tara, sunt sigur ca ne foloseste tot Occidentul ca lada de gunoi. La indieni au iesit copii cu 3 maini si 2 capete din cauza deseurilor de genul. Cine a dat aprobare are generatii intregi pe constiinta si poluare care va ramane sute sau chiar mii de ani. Cum au unii sange rece sa semneze asa ceva?!

    Răspunde
  • Ia vezi, ce scrie acolo? 1 milion de frigidere pe an. Nu ca Buzaul, dar nici toata tara nu arunca atat pe an. Ne aduc strainii toate deseurile cancerigene.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.