„Ne-a dat gata. L-am găsit scoțând cuie dintr-o scândură”. Istorie vie

E omul zilei la Buzău. Bătrânelul din fotografiile atașate articolului a împlinit azi un secol!

Mai mult de atât, Gheorghiță Bădulescu e veteran de război și a stat nouă ani prizonier la ruși (1942-1951). Omul e o enciclopedie vie și, mai mult, surprinde prin faptul că e încă activ fizic și cu mintea limpede.

Conducerea armatei, a CJ Buzău și a Primăriei Pietroasele – felicitări pentru acțiune! – i-au făcut cea mai frumoasă surpriză.

L-au îmbrăcat în uniforma militară de la începutul secolului trecut și l-au onorat cum se cuvine. Pe bătrânel l-au podidit lacrimile de emoție!

„Ne-a dat gata de acum o săptămână când l-am vizitat în satul său, Șarânga (com. Pietroasele). L-am găsit scoțând cuie dintr-o scândură. La o sută de ani! Ne-a spus că face încă treabă pe lângă casă și chiar prășește. Singurul incovenient e că pentru a se deplasa are nevoie de baston. Ne-a povestit cum a fost la război și, mai ales, în cei nouă ani de prizonierat în Uniunea Sovietică, unde a trecut prin mai multe lagăre. Ca să ne demonstreze că are mintea brici a început să ne recite poezii învățate când era el mic!” – Iulian Cadulenco, ofițer de presă Divizia 2 Infanterie Getica

La o sută de ani încă meșterește la atelier!

„Sa ne iubim țara, poporul și pământul!” a fost mesajul pe care ni l-a transmis astăzi, la împlinirea vârstei de 100 de ani, Nea Gheorghiță Bădulescu, veteran de război din comuna Pietroasele! Pentru tot ceea ce a făcut pentru țară, luna aceasta Consiliul Județean Buzău îi va acorda titlul de cetățean de onoare, în cadrul unei ședințe ce va avea loc în comuna Pietroasele, sat Șarânga!” – Emanoil Neagu, șef CJ Buzău

Impresionat de acest om, șeful CJ Buzău a anunțat că Gheorghiță Bădulescu va deveni zilele viitoare singurul cetățean de onoare al județului de peste o sută de ani!

Iată mai jos ce le-a povestit azi buzoianul de o sută de ani ascultătorilor:

 • Tatăl său a fost agricultor şi apicultor. A reuşit să le dea celor patru fraţi şi câte o lingură de miere. A contribuit probabil la sănătatea lui.
 • Părintele i-a dat și „cei şapte ani de acasă”. La nivelul educaţiei de acum par mult mai mulţi.
 • A urmat cursurile Seminarului Episcopiei (Şcoala de Cântăreţi Bisericeşti), unde a prins dragoste de carte şi credinţă.
 • După revenirea din lagăr, a funcționat ca dascăl la Șarânga.
 • Deşi a locuit într-o regiune viticolă s-a ferit de excese.
 • Motto-ul care l-a ajutat în cele mai grele clipe din viață: „Răul trebuie să aibă odată sfârşit”.
Schimb de ștafetă!
Cand a fost luat în armată!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Ne-a dat gata. L-am găsit scoțând cuie dintr-o scândură”. Istorie vie

 • Mai bine i-ar da pensie speciala!O merita,dar din pacate la noi sint ,,speciali”fostii comunisti,securisti,actuali parlamentari,e.t.c.

 • Are deja pensie speciala, si o sa ii ofere acum si indemnizatie speciala pentru cetatean de onoare.

 • Dezinformarea repetată la infinit a îmbolnăvit definitiv poporul. Nu mai vrea nimeni să citească legile și să gândească cu capul lui. Adevărul e că pensii speciale au numai magistrații procurori și judecători, personalul din justiție grefieri, experți, corpul diplomatic foștii ambasadori, consuli, atașați, aviația civilă, piloți, însoțitori de bord, dirijori de trafic aerian, ingineri, tehnicieni, funcționarii Curții de Conturi, funcționarii publici ai Parlamentului. Armata, Poliția, Jandarmeria, Serviciile secrete, nu au pensii speciale ci PENSII MILITARE ca în toate statele lumii și la noi de la Cuza încoace. Parlamentarii, senatori și deputați nu au pensii speciale ci indemnizații ca foștii deținuți politici, revoluționarii, sportivii, artiștii, scriitorii, ziariștii.

 • Tu dezinformezi, PENSIILE MILITARILOR SUNT PENSII SPECIALE la fel cum sunt si cele ale magistratilor, ale parlamentarilor, ale diplomatilor, etc
  Pensiile speciale se calculeaza dupa un calcul special prin lege speciala separata de legea pensiilor normale, si exact asta se intampla si cu pensiile militarilor.
  In plus, cazul de fata primeste si asa numita pensie de veteran care si ea e tot speciala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.