GATA, SE FACE PODUL DE LA VADU PAȘII! MIN. CULTURII A EMIS JOI AVIZUL!

Bucurie mare în cadrul primăriei V. Pașii, dar și printre locuitorii comunei după diseminarea informației. Astăzi, s-a emis avizul de la Ministerul Culturii, act care a ținut în loc demararea lucrărilor de refacere a podului peste râul Buzău, devenit inutilizabil traficului rutier după inundațiile din 2005. 

„Chiar acum vin de la Slobozia, unde s-a ținut ședința comisiei instituite la nivel Ministerului Culturii. Sunt foarte bucuros, s-a emis avizul, astfel că lucrările pot începe. Era ultimul act care ne mai trebuia. Țin să mulțumesc celor din Consiliul Județean care s-au bătut pentru acest proiect dar și inginerului Viorel C-tinescu. Și dânsul a avut un aport considerabil, este un specialist în domeniu” ne-a declarat cu câteva minute în urmă Gheorghe Firon, primarul comunei V. Pașii.

Lucrările efective, pe teren, at putea începe chiar de luna viitoare. Firma care execută lucrarea este Integral SA din Buzău.

„Termenul de execuție este de doi ani. Dar, dicutând inginerește, s-ar putea termina și într-un an. Au fost poduri mult mai mari care au fost reparate în 6 luni. Costurile prevăzute sunt de 8 milioane de euro, dar s-ar putea mări. Vă dați seama că se excavează pentru fundație până la 25 de metri. Nu știi ce găsește acolo. Dar, nu cred că vor depăși cu totul 9 milioane de euro” a precizat inginerul Viorel C-tinescu. 

În urmă cu câteva zile și președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu anunțase că de luna viitoare vor începe lucrările la podul de la V. Pașii. Însă, informația n-a prins la public din cauză că pe acest subiect diverși politicieni locali sau național au formulat promisiuni nerespectate.

În campania electorală și deputatul Marcel Ciolacu a anunțat că podul se va face în acest an: „E obligatoriu. Altfel se pierd banii. Ei au fost alocați de guvern pentru 2017”. 

Auraș Tereacă

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.