Un nou cartier + rezolvarea traficului dinspre Mărăcineni

Vești bune pentru orașul Buzău.

Așa ar urma să se dezvolte în anii următori câmpul situat vizavi de cartierul Orizont:

Reporterul buzoienii.ro a indicat pe schiță cele trei obiective cunoscute de toată lumea: noul Lidl, Buzău Shopping City și Garden Restaurant

Două vești bune:

1) Se vor crea noi cartiere de locuit. Asta va însemna mai mulți locuitori în oraș + scăderea prețului imobiliarelor

2) Se va rezolva în bună măsură problema traficului dinspre podul Mărăcineni. Se vor face drumuri asfaltate:

a) dinspre str. Frăsinet pe lângă Kaufland Frăsinet cu ieșire 1) pe Bd. Unirii (rond Lidl) și 2) în zona podului Mărăcineni

b) de la Garden Restaurant înspre Bazinul Olimpic/Sala Sporturilor/Broșteni


Dezvoltarea de mai sus este corespunzătoare unui PUZ plătit de o firmă din București, Home Development SRL, care vrea să construiască un spațiu comercial cu parcare și mai multe blocuri (vezi foto mai jos) pe terenul dintre benzinăria Mol și LIDL:Pe harta de mai sus apare jumătate din câmpul situat în dreapta Bd. Unirii.

PUZ-ul plătit de firma din București urmărește în primul rând partea dinspre SIRA și Buzău Shoping City, unde se vor amenaja un centru comercial cu parcare generoasă și mai multe blocuri cu 4, 6 și 8 etaje.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Un nou cartier + rezolvarea traficului dinspre Mărăcineni

 • Musai cu parcări subterane! Altfel nu ar trebui sa primească aprobare pentru construcție! Am înțeles ca “ vechiul Buzău” e “mort” din acest punct de vedere! Dar noile construcții obligatoriu trebuie sa aibă parcări subterane sau supraterane! E adevărat ca apartamentele vor fi mai scumpe dar și alt confort ! Sunt destui care au bani sa-și cumpere!

  Răspunde
 • se mai construieste inca un pod cumva??? concluziile din titlu, si din articol sunt prea pripite.

  Răspunde
  • Sa se facă blocuri pana la Potarnichesti și moluri dacă tot se iau de treaba.

   Răspunde
 • Poveste fără sfârșit: Doar ceea ce se vede la E85 contează, vb. aceea: afară e vopsit Gardul, înăutru-Leopardul…
  Dacă tot vb. geostrategic, dar la nivel local de Bz.: de ce s-a vrut mărirea UAT Bz. prin unirea cu Țintești, prin Referendum ? Probabil pt. dezvoltarea mun. Bz., pt. că nu mai avea unde să se extindă, așa curg solicitările de investiții , că nu mai pot face față cei de la Primărie…
  Pot propune o soluție: să se dezvolte cu PUZ zona de teren între In-Cânepă/Broșteni și Digul Râului Buzău, dacă tot se vrea dezvoltarea mun. Buzău, nu numai la ieșirile spre Vernești, Mărăcineni. Am văzut ceva în Planșele PUG Bz, unde figurează toată zona ca fiind UTR 37, V7=pepiniere, sere. Unde naiba sunt pepiniere, sere în zona aceea, să meargă Primarul să vadă la fața locului. Și să se explice ce anume înseamnă CONFIGURARE INEL MEDIAN DE CIRCULAȚIE = Autostradă/Drum expres ?
  Concluzia este că Zona aceasta este abandonată de investiții, suntem somați/amendați de Pol.Locală pt. că anumite populații conlocuitoare (termen dinainte de 89) devarsă gunoaie menajere/nu îi obligă nimeni pt. Contract cu RER.

  Răspunde
 • De ce nu spuneti nimic despre protestul public al celor de la Statiunea De Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau? Protest care are legatura tocmai cu proiectul imobiliar in cauza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.