Propunere pentru parcurile buzoiene. Pistă separată pentru bicicliști. Iată ce spune legea!

În ultimele zile cititorii buzoienii.ro ne-au trimis două mesaje care reclamă înființarea în parcurile din Buzău de piste separate pentru circulația bicicletelor.

„Bună ziua. Recent am fost în vizită în Bacău. În parcul lor am sesizat că aleile erau marcate pe mijloc cu piste pentru bicicliști. Consider că e o idee bună, care ar putea fi aplicată și în Buzău. În acest fel, pietonii nu s-ar mai plânge de faptul că bicicliștii care merg cu viteză i-ar putea accidenta, dar nici bicicliștii că trebuie să facă slalom printre pietoni”.

Într-un alt mail se reclamă faptul că unii dintre biciciști circulă cu viteză și există riscul unor accidente.

„Ce se poate face cu majoritatea biciclistilor din Parcurile Crâng și Tineretului , care merg cu viteza de parca ar fi vreun concurs ? Fac slalom printre batrani, parinti cu copii, iar politia locala doar priveste. Nu am nimic cu cei care „pedaleaza” linistiti.  dar Doamne fereste daca un copil le-ar sari în față celor care merg cu viteza ?”

În urmă cu doi ani și în parcurile Crâng și Buzău, pe aleea centrală, s-au tras niște dungi cu vopsea pe asfalt, dar marcajele nu au fost respectate. La fel de adevărat e și și că n-a existat din partea primăriei nicio informare oficială în acest sens și nici măsuri de coerciție a pietonilor și bicicliștilor.

De notat că la rigoare, din punct de vedere legal, este interzisă circulația bicicletelor pe aleile înguste ale parcurilor, întrucât stânjenesc plimbarea pietonilor:

Art. 161
(1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede:

k) sa circule pe aleile din parcuri sau gradini publice, cu exceptia cazurilor cand nu stanjenesc circulatia pietonilor;

Din Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Propunere pentru parcurile buzoiene. Pistă separată pentru bicicliști. Iată ce spune legea!

  • In Parcul Crang oamenii se plimbau si pe pistele de bicicleta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.