Ce se întâmplă cu terenul dintre Carrefour și Kaufland ? De ce nu se construiește nimic ?

Ce se întâmplă cu terenul dintre Carrefour și Kaufland ? De ce nu se construiește nimic ?

Sunt întrebări pe care fiecare buzoian și le-a pus la trecerea prin zonă.

La aceste întrebări a încercat să răspundă fostul viceprimar Fănică Bârlă, care s-a interesat într-o perioadă de acest teren.

„E cu siguranță cel mai bun, dar și cel mai scump teren din Buzău. Poziționarea e excelentă, între Carrefor și Kaufland, deverul e asigurat, iar mare parte din infrastructură e deja realizată. Pentru că într-o perioadă pe acest teren se aruncau multe gunoaie, ne-am interesat și noi de la primărie asupra proprietarului. La un moment dat terenul fusese cumpărat de firma Arabesque, deținătoare a mai multor mari magazine de materiale de construcții din țară. Ar fi urmat deschiderea unui magazin și în Buzău, nu știu de ce nu s-a mai realizat investiția. Aveau deja magazine în Ploiești, București și Focșani, și-or fi zis că nu rentează, cine știe. În urmă cu aproape doi ani, când m-am interesat iar, terenul ajunsese la firma Cora Development, cei cu magazinele Cora. Apoi, firma  a intrat în insolvență, nu mai știu ce s-a întâmplat, dacă și-a revenit sau nu. Probabil, se cer foarte mulți bani pe teren, nimeni nu se încumetă să cumpere și de aceea terenul a rămas liber”.

Magazinele Cora fac parte din același grup franco-belgian cu marca Profi.

„Nu e terenul nostru, e privat. Din câte știu eu terenul respectiv a fost al Arhiepiscopiei care l-a vândut. Din câte știu eu terenul aparține celor de la Kaufland. Nu știu de ce nu se face nimic pe el, n-a venit nimeni la primărie pentru a cere autorizațiile necesare unei construcții acolo. Pe noi ne interesează să fie curat, am plătit noi o dată igienizarea acelui spațiu” – Titus Samoilă, șeful Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Buzău. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Ce se întâmplă cu terenul dintre Carrefour și Kaufland ? De ce nu se construiește nimic ?

 • Poate le dati si ceva amenzi ca sa-l intretina. Arata oribil.

  Răspunde
 • Dar cand terenul se inchiriaza pentru spectacolele de circ, atunci se stie sigur al cui e, nu? Nu ar fi rau sa li se puna in vedere o amenajare minimala.

  Răspunde
 • O parcare etajata e cea msi buna varianta isi scoate bani garantat.

  Răspunde
 • macar un parculet…ar fi fost ok pt cei din zona.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.