Taximetriștii au lăsat mașinile pe trei rânduri și au plecat la Primărie

Un protest al taximetriștilor din Buzău este acum în desfășurare pe Bd. Unirii, în zona McDonalds.

Taximetriștii au lăsat mașinile pe trei rânduri și au plecat către Primăria Buzău pentru a obține concesii.

Nemulțumirea taximetriștilor e cauzată de vestea că mai multe stații de taxi din Buzău ar urma să fie desființate de municipalitate. Printre ele și cea din centru de la Piață.

„Ar fi șase stații de taxi care ar urma să fie desființate de pe Unirii și Transilvaniei. Două în Unirii Sud, la McDonalds, în Unirii Nord, la Fabrica de Bere și la Chimica. Noi ce facem ? Unde ne ducem ? Măsura o găsim exagerată, în unele locuri nu deranjam, cum e de pildă aici la McDonalds, bulevardul e larg, e loc pentru toată lumea”, ne-a spus un taximetrist.

În urmă cu o lună, într-o intervenție la un post tv local, primarul Toma a fost întrebat de un taximetrist ce se va întâmpla cu ei:

„Îmi pare rău, nu știu dacă va mai fi loc pe Unirii și Transilvaniei. Va trebui să folosiți dispeceratul”.

UPDATE. Protestul a fost suspendat/încheiat. O delegație a taximetriștilor a fost primită de viceprimarul Ionuț Apostu. Taximetriștii și-au prezentat dolențele, cei din primărie vor încerca să le rezolve. O nouă întâlnire între părți va avea loc săptămâna viitoare.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Taximetriștii au lăsat mașinile pe trei rânduri și au plecat la Primărie

  • At trebui desfiintata neaparat cea de peste drum de Bazar, acolo au loc mereu sicanari intre soferi, pentru ca din 2 benzi inainte de intersectie, se continua apoi cu una singura. Sa ii bage pe o strada laterala ceva. Oricum, taxiurile sunt de domeniul trecutului, acum avem uber.

    Răspunde
  • Apropo, i-a amendat cineva si le-a facut dosar penal pentru blocarea circulatiei libere? Lege mai e in tara asta?

    Răspunde
  • Care Uber?Au fugit toti, cand au aflat ca trebuie sa isi faca firme si sa plateasca taxe.

    Răspunde
  • N-am priceput niciodată care-i treaba cu taximetriștii, sunt subvenționați de stat sau cum de isi permit, financiar, sa existe fiindcă nu-mi dau seama cine mai merge cu taxiul in secolul 21.

    Până la etatea pe care o am, sa tot fi folosit taxiul de vreo 2 – 3 ori, la intervale de muuuulti ani.

    Răspunde
  • ,,,,sunt prea multe taxiuri și nici nu înțeleg de trebuie să îi văd spărgând semințe in centru!!!!

    Răspunde
  • Unii cred ca nu stiu in ce tara traim. Au impresia ca toti cetatenii isi permit masini personale ca sa nu foloaseasca taxiuri. Cifrele arata ca suntem pe ultimul loc la numarul de masini pe cap de locuitor… deci aici e de mancat o paine serioasa pe partea de taxi.
    Sa stiti ca taxi folosesc si oamenii care au masini, cand au o petrecere, oamenii responsabili folosesc taxi, nu conduc dupa ce au consumat la petrecere bautura cum probabil faceti voi astia care va laudati ca nu folositi taxi.
    Iar de cand cu problemele cu locurile de parcare pe care le-a generat primaria, esti din ce in ce mai des fortat sa folosesti taxi in situatii in care n-ar trebui sa fie asa.

    Răspunde
  • Sa faca statiile astea in locuri mai retrase, nu pe langa statiile se autobuz sau in mijlocul drumului. Tot cu presiune s-au facut si aceste statii, taximetristii sunt foarte vehementi in a-si vedea interesul in detrimentul populatiei generale. Au si rute ciudate si au fortat chiar si montarea de semafoare in locuri in care defavorizeaza restul cetatenilor.

    Răspunde
  • Un calator ce ajunge pentru prima oara intr-un oras, cu alte mijloace decat masina proprie, ia un taxi. Deci, taximetristul este prima persoana din acel oras cu care interacționează, adica este cel ce-i va forma prima impresie despre gradul de civilizatie al locuitorilor si al orasului.
    Oare care care ar fi prima impresie despre Buzau a unui astfel de calator?

    Răspunde
  • Sa dispară definitiv acești paraziți…

    Răspunde
  • Bine ca i-au scos din fata gării. Erau foarte agresivi daca opreai un minut sa lasi pe cineva in gara in zona rezervată lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.