A fost prins manglitorul care spărgea mașinile cu bordura!

În urmă cu două săptămâni, site-ul buzoienii.ro scria despre pățania unui buzoian care după o plimbare de o oră în Parcul Crâng și-a găsit la amiază mașina spartă cu ditamai bordura.

Din autoturism i-au fost luate un telefon mobil apreciat la 300 de lei și un portofel în care se găseau în jur de 800 de lei.

„Țin să mulțumesc domnilor de la Poliție. M-au sunat azi și mi-au spus că l-au prins pe cel care a dat spargerea. Mai mult, mi-au spus că îmi vor restitui și telefonul mobil, găsit asupra hoțului. Mulțumesc încă o dată polițiștilor, sper că hoțul va plăti și se va lipsi pe viitor de la comiterea de tâlhării”, ne-a spus azi păgubitul.

Acesta a rămas cu pierderea portofelului și cu cheltuielile pentru achiziționarea și montarea unui nou geam lateral.

Din comunicatul emis de Poliția Buzoiană aflăm că manglitorul este acuzat de șapte spargeri de mașini între iulie și septembrie și că acesta are doar 14 ani.

„Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bănuitul, un minor în vârstă de 14 ani, din Buzău, prin forţarea sistemelor de asigurare sau prin spargerea geamului lateral şi profitând de neglijenţa persoanelor vătămate, ar fi încercat şi ar fi sustras din şapte autoturisme, ce se aflau parcate în diferite zone din municipiul Buzău,  mai multe sume de bani, telefoane mobile şi alte bunuri. Prejudiciul estimat de persoanele vătămate la peste 7 000 de lei, a fost recuperat în proporție de 50%. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat” şi „tentativă la furt calificat”, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului”.

Un avocat contactat de buzoienii.ro ne-a precizat însă că, în afară de reținerea inițială, hoțul poate scăpa fără a răspunde penal, dacă îi va convinge pe judecători că nu a avut discernămînt.

Citește și articolul: Ultima oră! Accident pe șoseaua de centură. A virat peste linia dublă continuă!

Codul penal prevede că minorii între 14 și 16 ani răspund penal doar dacă se dovedește că au comis fapta cu discernământ. Pentru minorii între 14 și 18 ani se pot dispune măsuri educative neprivative de libertate (stagiu de formare civică, consemnarea la sfârșit de săptămână, supravegherea, asistarea zilnică). Se poate ajunge și la măsuri privative de libertate (internarea într-un centru educativ sau centru de detenție) în caz că minorul este recidivist sau a comis o faptă foarte gravă.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „A fost prins manglitorul care spărgea mașinile cu bordura!

  • La scoala de corectie si cum a facut 16 ani sa isi primeasca pedeapsa!

    Răspunde
  • Trebuie prins si batut bine… de toti posesorii de autoturisme sparte!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.