Asta da investiție! Peste 20 de mii de buzoieni vor beneficia. Se va inaugura joi

Veste bună pentru peste 20 de mii de buzoieni.

Vor beneficia de servicii medicale aproape de casă și nu vor mai fi nevoiți să bată drumul până la Buzău.

Joi va fi inaugurat spitalul din Pârscov cu 20 de paturi pentru internare de zi.

Acesta va avea  cinci cabinete de specialitate: medicină internă, obstetrică ginecologie, pediatrie, chirurgie și ORL.

„Pentru început va funcționa cu șase cabinete medicale: medicină internă, ORL, pediatrie, ginecologie și chirurgie, în regim de ambulatoriu, cu posibilitatea efectuării de internări de o zi. În acest fel cei 22.000 de locuitori din zonă vor putea fi tratați aici pentru afecțiunile mai ușoare, iar presiunea pe Spitalul Județean se va diminua”, a anunțat Emanoil Neagu.


„O veste foarte bună pentru locuitorii comunelor de pe Valea Buzăului, care nu vor mai fi nevoiți să facă naveta până la oraș pentru a merge la medic. După ce a fost închis pe vremea guvernului Boc, spitalul din Pârscov a fost reabilitat și se va redeschide joi. Este vorba despre o investiție de peste 350 de mii de euro a Consiliului Județean, bani care au fost folosiți pentru modernizarea clădirii și dotarea cu aparatură medicală și mobilier. Îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect și sper ca în scurt timp acest spital să funcționeze la capacitate maximă”, a anunțat și Marcel Ciolacu, deputat PSD Buzău.

Spitalul se va numi „Centrul de sănătate multifuncțional Pârscov” și va avea în schema de personal 5 medici și 17 asistente plus infirmiere.

Face parte din promisiunile electorale celebre din 2012 precum inaugurarea noii maternități, deschiderea podului de la Vadu Pașii și marea asfaltare din municipiul Buzău.

Unitatea a fost construită în 1989 pe terenul fostului dispensar policlinic din contribuția localnicilor. Considerat ineficient, a fost închis în 2011, odată cu zeci de unități similare din țara.

loading...

4 comentarii la „Asta da investiție! Peste 20 de mii de buzoieni vor beneficia. Se va inaugura joi

  • Emanoil Neagu cine este ? Daca in cazul lui Marcel Ciolacu ati specificat din ce partid face parte,nu era cazul sa faceti acelasi lucru si in cazul lui Neagu ? Altfel,se poate crea impresia (falsa) ca acest spital este creatia exclusiva a partidului din care domnia sa face parte !

  • Mă bucură faptul că în județ a început să se facă simțită prezența medicilor ,pentru că Buzăul era sufocat de multitudinea bolnavilor și numărul mic de medici .Multe aprecieri pentru cei care au făcut posibil acest lucru .

  • Și la Patarlagele ar trebui redeschis spitalul

  • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.