Bravo, judecătorilor și procurorilor! Valentina, răzbunată!

Se întâmplă rar să spunem asta, dar azi merită.

Bravo, judecătorilor, procurorilor și polițiștilor implicați în procesul de pedepsire a celor vinovați de stropirea cu benzină și arderea de vie a tinerei de 19 ani, Valentina Nica.

Martor: „Auzeam de jos, de la parter, zbieretele ei de la etajul 9, în timp ce ardea de vie!”

Valentina și sărmana ei mamă (Didan Milica Katia) – cu câteva săptămâni înainte de nenorocire

Astăzi, după cinci ani de la crima care a îngrozit Buzăului, cei doi complici, Clonț și Naum, cei care au adus benzina, și-au aflat pedepsele (pe fond, urmează apelul).

Radu Clonț a primit închisoare pe viață pentru complicitate la crimă + 7 ani pentru distrugere. Rămâne după contopire pedepsa pe viață (poate cere liberarea după 20 de ani).

Martor: „Când Radu Clonț a intrat pe ușă a zis „ia benzina și dă-i foc”. Apoi i-a dat și bricheta”


Alexandru Naum, cel care condus mașina cu care s-a adus benzina la pet și a urcat apoi alături de Clonț la etajul 9, unde locuia Valentina, a primit 19 ani pentru complicitate la omor și un an pentru distrugere.


Valentina, fotografie cu fundal perdeaua care a înfășurat-o în timp ce ardea. Pompierii nu i-au găsit trupul carbonizat de prima dată. „Fără victime”, a fost primul mesaj al pompierilor care au stins focul. Peste o oră, lângă pat (se vede în fotografie), un pompier a găsit totuși ceva… De aceea se poate spune că sentințele severe de azi au răzbunat pe undeva moartea groaznică a tinerei fete

Dispoziția publicată pe site-ul Tribunalului Buzău poate fi citită integral AICI.

Sentințele sunt pe fond, cei doi mai au dreptul la recurs. Sunt deja păreri că decizia judecătorului de la Buzău va fi îmblânzită în cazul lui Clonț, cel puțin, la apel, întrucât e ciudat ca un complice să primească mai mult decât făptuitorul.

Cosmin Dan, cel care i-a dat foc fetei de 19 ani, fosta sa prietenă, a primit 24 de ani (omor cu cruzimi), din care a executat deja 5. Pentru bună purtare, piromanul ucigaș ar putea ca peste 11 ani (când va fi făcut două treimi din pedeapsă să ceară eliberarea condiționată).

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Bravo, judecătorilor și procurorilor! Valentina, răzbunată!

 • Ar fi trebuit pentru ambii criminali închisoare pe viata. Oricum, vor sta in celula cu criminali și vor plăti cu vârf si îndesat in închisoare alături de acei deținuți extrem de periculosi. Ce vor păți ei acolo, e greu de imaginat. Ma bucur ca justiția din România în sfârșit isi face treaba. Ma repet, era complet sa dea închisoare pe viață si pentru celălalt criminal.

  Răspunde
 • …am copilărit cu clonț sr.(‘tacsu’ ca să zic așa)…de treizeci de ani nu am mai vb cu el, nici nu știam că are un fiu!…acuma cred că i-a ‘căzut’ nasul …. că prea îl avea pe sus dintotdeauna!… îmi pare rău că trece prin așa ceva!….e vorba de educația primită!…

  Răspunde
  • Are legătură cu familia Clonț (el prof filosofie la Hașdeu, pe vremuri)?

   Răspunde
 • Cum exact s-a facut dreptate?
  Fata aia e moarta, aștia vor fi liberi in 10-15 ani.
  Unde este dreptatea, mai precis?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.