Există stație de autobuz și maxi taxi, dar nu-i trecere de pietoni. „Oricând un copilaș poate fi luat pe capotă”. Iată unde se întâmplă!

Reporterul buzoienii.ro, site deschis sesizărilor cetățenilor, a primit în ultimele zile mai multe cereri din partea unor locuitori ai cartierului Mihai Viteazul.

 „E pericol. Oricând, un copil, ba chiar și un adult, poate fi accidentat grav. Există stație de autobuz și de maxi, dar nu și trecere de pietoni. Vorbesc de stația din dreptul Gerom, vizavi de strada Aurel Vlaicu prin care se intră în cartierul Mihai Viteazul. Autobuzul și maxi de ruta 10 opresc în stație, lasă calătorii, iar aceștia sunt obligați să treacă neregulamentar întrucât nu există zebră. V-am trimis și poze, cu mine de față erau să fie loviți doi copilași după ce au coborât din maxi.  Traversarea e riscantă și pentru un adult, întrucât sunt două benzi pe sens, trafic greu și se circulă cu viteză. Vă rog să mediatizați această situație, poate cei în măsură află de această situație și decid înființarea trecerii de pietoni”.

Un alt cititor ne-a sesizat că zilele trecute inclusiv o mașină de poliție a oprit la magazinul Triton din intersecție pentru a ajuta câțiva copii rămași blocați pe scuarul dintre cele două sensuri.

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a venit la fața locului, iar sesizările cititorilor s-au confirmat. În cele 15 minute în care reporterul a stat la fața locului din autobuz a coborât un domn, iar din maxi taxi o doamnă.

Ambii au traversat ilegal întrucât trecerile de pietoni sunt situate la câteva sute de metri distanță și, în plus, în zonă nici nu există trotuar.

La vederea reporterului mai mulți cetățeni care așteptau autobuzul în stația de vizavi au adresat aceeași solicitare de a se înființa acolo o trecere de pietoni.

Și tot din acea zonă e de remarcat că s-a format din nou o coloană de tiruri venite la fabrica de ulei care ocupă prima bandă de circulație. Titiștii au totuși grijă să nu oprească în dreptul stației de autobuz.

Citește și articolul: Vacile au venit singure acasă. După ore de căutări s-a confirmat cea mai neagră versiune

Mai multe fotografii elocvente sunt prezentate în galeria foto de mai jos.


UPDATE: Viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat azi că decizia privind înființarea în locul respectiv a unei treceri de pietoni a fost deja aprobată în Comisia de Siguranță Rutieră, astfel că în curând ea va fi trasată pe carosabil.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Există stație de autobuz și maxi taxi, dar nu-i trecere de pietoni. „Oricând un copilaș poate fi luat pe capotă”. Iată unde se întâmplă!

  • Trecere de pietoni se afla la cca 100 m de statie, in dreptul liceului. Oricum circulatia in general este periculoasa pe acea sosea din cauza camioanelor care stationeaza pe peima banda inclusiv in statie ( asa cum se vede si din poza dumneavoastra ) dar autoritatile locale si politia inchid ochii ( si probabil deschid buzunarele ).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.