Întrebare și răspuns a unui buzoian

Mesajul de mai jos a fost trimis către buzoienii.ro.

Cu siguranță, va „beneficia” de comentarii negative, dar discuția merită făcută:


Foto, Azi, Unirii Nord
Foto, 2019
Foto, azi

Reporterul buzoienii.ro a ales să publice mesajul primit de la cititor din două motive:

1) Există această discuție a realizării de parcări supraterane de-a lungul Bd. Unirii. Costă foarte mult și se pune întrebarea dacă ar fi utile sau nu

2) Cel puțin pentru Bd. Unirii Sud, primarul Toma a exprimat recent dorința ca parcarea la bordură să fie păstrată. Dar nu în spic, ca acum, ci de-a lungul bordurii

Nu mai e mult!

Mai e doar o lună și se va decide. Țeava de apă a fost băgată pe Unirii, au ieșit și probele, de luni Strabag va demara acțiunea de reasfaltare (a porțiunilor necesare forajului orizontal).

După ce se termină asfaltarea, Toma și echipa lui din primărie + Poliția Rutieră + buzoienii urmează să decidă cum e mai bine.

La finalul asfaltării, se vor aduce și ultimele componente alte stațiilor, iar autobuzele vor fi mutate pe banda specială din mijloc (condiția pusă de UE pentru a finanța proiectul).

Citește și:

loading...

24 de comentarii la „Întrebare și răspuns a unui buzoian

 • Unde sa fie…le parcam in fata caselor din zona str Transilvaniei si nw certam zilnic cu proprietarii caselor sa nu mai parcam. Se blocheaza zona din fata casei cu sticle de platic, primim amenintari ca ni se zgaraie masinile…mai avem putin si mancam bataie. Plus s-a amenajat strada cu sens unic si parcare in spic. Daca nu se schimba acolo nu aveam unde sa parcam.

  Răspunde
  • Proprietarii de la case poate ar trebui să fie făcuți într-un fel să înțeleagă (cu vorba bună, de obicei) că nu dețin decât terenul de la stradă, înspre casă, nu înspre stradă. Ceea ce este în dreptul său, în special partea carosabilă, se cheamă domeniu public, administrat de UAT, nu lăsat moștenire de tată-său… Moartea românului, să fie el stăpân peste tot, dar fără să plătească. Ai loc în curte, ba mai ai și un garaj pe care îl scoți în evidență cu acea plăcuță „Atenție garaj”, dar de lene nu te chinui să-ți bagi mașina în interior, ori din nepricepere, sau poate din cauză că o ai prea mică și nu intră, curtea nu altceva…

   Răspunde
 • Unde sunt mașinile care erau parcate pe banda 1 ?!
  Claie peste grămadă, pe străduțele din spatele blocurilor.
  Locuiesc fix in zona !
  In doua din trei dați nu găsesc loc de parcare prin spatele blocului meu și sunt nevoit să exilez mașina pe străduțe precum Al Vlahuță, Suciu Mureșan sau chiar Prutului. Mi s-a întâmplat să nu găsesc loc pe Al Vlahuță, cel mai frecvent acolo o las, și să ajung sa o las pe Alexandru Sahia, la sute de metri.

  Dar boschetareala aia din fața blocurilor, aka spatiu verde, plin de buruieni și de nămol, de ce nu este transformată in parcare, cu intrare și ieșire de pe o bandă paralela cu Unirii, cu sens unic, dincoa de trotuar, așa cum frecvent vezi prin alte orașe mari, mai ales București ?!

  Huooo comuniștilor lipsiți de viziune care ne conduceți și ipocriților intriganți care va susțin și care habar n-aveti in ce secol trăim ori să găsiți soluții în acord cu nevoile din acest secol !

  Răspunde
 • dar ce mai conteaza . s-a eliberat unirii nord. restul….de ce sa-si asume primaria anumite masuri( care dau rau la electorat- a se intelege masina de voturi), lasa-i sa se certe eventual sa se si bata (am vazut asa ceva pe unirii sud )

  Răspunde
 • Eu am parcat-o pe balcon! Sunteți mulțumit domnule Tereacă, este bine așa? Dacă tot ați făcut azi o fotografie, nu ați observat și dispariția ( a câta oară) „minunilor” din plastic galben de la trecerile de pietoni, cu „șurubelele” cu care erau prinse/lipite cu tot?

  Răspunde
  • Dimpotrivă, am remarcat că „benzile de plastic galben” erau la locul lor. Iar la câtă ură posedă unii dintre noi nu m-ar mira deloc ca noaptea să meargă să le rupă dinadins ca apoi să aibă ce cârcoti.

   Răspunde
 • Ce vrăjeală de 2 bani… Articolul vrea să ne transmită că populația se descurcă și fără parcare. Că sunt foarte mulțumiți că văd Bulev Unirii gol și de-abia așteaptă să vadă de la balcon autobuze pe banda din mijloc și să circule cu bicicleta. Normal, oamenii undeva au dus mașinile, de frica amenzilor. Nu au fost întrebați niciodată dacă sunt sau nu de acolo. Pe Unirii trebuiau reparare trotuarele și atât.

  Răspunde
 • Băi, Tereacă, bulevardul Unirii trebuia modernizat prin modificarea trotuarelor astfel încât să se poată parca oblic, în spic, și astfel rămâneau 3 benzi/sens, dar se putea face și piste de biciclete pe partea carosabilă, pe ambele sensuri. De asemenea, aveam nevoie de semafoare inteligente care să recunoască traficul și să asigure undă verde. Și toate se puteau face cu bani de la buget!

  Apropo, unde sunt autobuzele electrice? Zac în garajul TransBus?

  Răspunde
 • Fraza asta este 66% adevarata si 33% falsa!

  „După ce se termină asfaltarea, Toma și echipa lui din primărie + Poliția Rutieră + buzoienii urmează să decidă cum e mai bine.”

  Cand au decis Buzoienii legat de resistematizarea arterelor de circulatie din oras?

  D-le Tereaca, poate nu stergi comentariul !

  Răspunde
 • Gata domnule Tereacă, m-ai lămurit! Dacă încerci să sugerezi că problema „benzilor de plastic galben” nu este o lucrare „de mântuială și la mișto ” îmi dau seama de ce nu ai profesat în inginerie! Pentru cei cu „orbul găinilor” să privească în intersecția Unirii cu Transilvaniei, unde într-un loc au dispărut toate….repet toate!

  Răspunde
  • Ieri am fost pe Unirii cu Transilvaniei și erau la locul lor prinse cu șurub, șaibă și diblu. Doar să pui levierul pe ele se mai desprind.

   Răspunde
  • Sunt dispărute din multe alte locuri, dar poate binevoiește domnul reporter sa ia la pas un mic marea ctitorie in loc sa ne contrazică aiurea, să-și convingă retina.

   Răspunde
  • In tarile civilizate in locul plasticelor lipite si prinse cu suruburi au fost montate dale special facute cu model si culoare. Apropo sa nu ne spui ca asa a cerut UE.

   Răspunde
   • Sunt și în Buzău, la trecerile de pe Bălcescu, de exemplu, de-o grămadă de ani, dar pe ce mai aluneca oamenii la trecerea de pietoni, când plouă ?

    Răspunde
 • Ce tot incerci sa ne pacalesti aici cu PM 2,5 si alte chestii… Interesul cetateanului e sa fie parcare la bordura pe Unirii.

  Răspunde
 • Pai proiectul asta a fost facut cu bani europeni. Ca atare, el trebuie finalizat in conformitate cu planul aprobat. Vrajeala asta cu „urmeaza sa decida buzoienii” pastrati-o pentru fraieri!

  Răspunde
 • Așa minciuni mai rar întâlnești! Domnule Tereacă, în intersecția amintita, chiar în fața societății de asigurări de lângă banca Intesa, sunt dispărute de peste o săptămână cred! Nu mai susțineți niște aberații, indiferent de cât de mult vreți să vă dovediți „utilitatea”!

  Răspunde
  • Dacă au dispărut înseamnă că unii au tras de ele ca să aibă ce comenta mai apoi pe aici. Nu cred că plasticele alea prinse cu șuruburi și șaibe în dibluri ies așa ușor de acolo.

   Răspunde
 • Asa se intampla cand nu iesi la vot.Ai stat in casa ? Na, acum parcheaza…

  Răspunde
 • Ce buzoieni au decis sensurile unice și limitatoarele de viteza montate din 50 in 50 de metrii de pe străzile orașului? Cred ca pietonii si patronii de firme de pe acele străzi pentru că șoferii în niciun caz . Pentru a ajunge acum din bariera Ploiești în Dorobanți trebuie sa faci slalom printre gropile din Tohăneni sau să iei la rand semafoarele de pe Unirii unde spre str.Patriei nu mai ai verde intermitent sau să pierzi o grămadă de timp la semaforul de pe 1 Decembrie care având în vedere ca vine anotimpul rece și nu se asaltează va rămâne acolo până la vară. Colac peste pupăză tot orașul este ghiorlănit de luni bune de cei cu conductele Companiei de Apa care își astupă tranșeele după luni de zile.

  Răspunde
 • Primaria Buzau, ca multe altele, au primit ordin de la adevaratii stapani sa faca in asa fel ca usor usor sa dispara mobilitatea asta numita autoturism personal. Restul e can can.

  Răspunde
  • Foarte bun articolul, chiar daca atrage mult hate.
   Sa se dezvete buzoianul de a parca fix in fata blocului, ca este gresit sa creada ca asa i se cuvine. Daca locuiesti intr-o zona aglomerata, uneori si cu privilegiul de a fi in centru, iti asumi faptul ca parcarea este la cateva sute de metri. Gata cu lenea, faci 5 min pe jos, si nu moare nimeni, decat caloriile .Vrei parcare in fata usii? Pune mana si munceste din greu ca sa iti poti cumpara o locuita ca astfel de facilitati.

   Răspunde
   • Si ia zi tu Danutule, unde e parcarea aia la cateva sute de metri?

    Răspunde
 • pt dan . ia mergi tu la 8 dim pe spiru sa vezi locatarii din centru cum duc plozii la scoala .ca au masinile in parcare la 500 de metri.si mai merg si pe jos pt calorii.
  ia vezi si dupa aia scrii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.