„N-au mai dat niciun semn”. Posibilă nemulțumire legată de o decizie a Primăriei

În primăvara anului trecut s-a făcut demolarea clădirilor

„Lucrările la magazinul Lidl din Buzău Bd. Unirii vor începe în prima parte a anului. Deschiderea este programată în a doua parte a lui 2018”.

Acesta a fost comunicatul Lidl remis către buzoienii.ro pe 7 februarie 2018.

În martie, LIDL a obținut PUZ-ul (consilierii locali au votat pentru) și urma solicitarea de emitere a autorizației de construcție. La acel moment, lucrurile erau în grafic.

Cel puțin două luni întârziere

Numai că, surpriză! De atunci cei de la LIDL n-au mai dat niciun semn de viață.

Au trecut aprilie și mai, iar la Primăria Buzău nu s-a prezentat nimeni pentru a depune actele obținerii autorizației de construcție.

„În mod normal autorizația de construcție se eliberează în două luni. Dar, dacă au dosarul complet și vin cu toate actele, se poate rezolva și mai repede. Noi le vom da tot concursul. Dar, până acum n-au făcut această solicitare”, ne-a declarat azi Victor Țîrlea, arhitectul șef a orașului Buzău.

Totuși, între timp, s-a mai întâmplat ceva important.

LIDL faultat rău. Nu se mai face giratoriu în intersecția mare

Municipalitatea a comunicat că în intersecția mare din Bariera Ploiești nu se va mai face un ditamai sensul giratoriu așa cum se anunțase inițial.

Așa a recomandat firma de specialitate angajată de Primăria Buzău pentru a efectua un studiu de trafic. Să fie păstrate semafoarele, că e mai bine cu ele decât cu un rond.

Numai că, fără giratoriu, accesul către noul Lidl dinspre oraș va fi unul problematic.

Trebuie mers până la giratoriul de la Kaufland Sud și de acolo făcută cale întoarsă.

Iar de aici intră în funcțiune zvonurile, care vorbesc despre nemulțumirea celor de la LIDL, care se tem că buzoienii odată ajunși în giratoriul de la Kaufland, vor intra la Kaufland.

Iar LIDL-ul ar fi astfel faultat sever. De aici și trecerea de către conducerea LIDL a proiectului de la Buzău pe lista de așteptare – până când se va găsi o soluție convenabilă.

O variantă, dar care necesită noi investiții,  ar fi cumpărarea unui teren pe strada Carol Davila pe unde să se amenajeze un drum de acces către noul LIDL.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua până la urmă șefii de la Lidl, care au făcut până acum o investiție considerabilă în achiziționarea terenului.

Cei mai mulți bani i-au încasat afaceriștii Cristi Bâgiu și Aurel Brebeanu care au avut proprietăți în zonă.

Citește și articolul: Reclamație la adresa acestei clădiri. „Zici că-i un neg apărut pe nasul unei fete superbe”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„N-au mai dat niciun semn”. Posibilă nemulțumire legată de o decizie a Primăriei

  • Ar trebui informati cititorii ca Lidl si Kaufland fac parte din acealasi grup de firme, deci concurenta nu e chiar o problema

  • Problema e la primarie, Tirlea e varza, o nulitate absoluta iar Toma asteapta tainul, spaga !!! Asa au facut si la Kaufland, un sens giratoriu la Toma face cat o vila in centrul orasului de la 12 miliarde in sus, astia subt hotii, hotilor

  • S-au prins ca si-au luat teapa cu terenul ala luat de la Brebeanu si Bigiu.
    Terenul era clar ca nu e unul cu acces comercial pentru un hpermarket. Si nici nu pot face un acces, cel putin nu in mod legal.

  • Trag banii la ei ….Cred că lucrurile ar trebui lăsate așa cum sunt .Nu mai vrem iar șantiere ,gropi în asfalt și asta după ce abia au terminat .

  • Pe terenul cumpărat de LIDL a existat o Puşcărie comunistă unde mulţi oameni au suferit umilinţe, bătăi etc. Loc blestemat, unde cel mai potrivit ar fi să se amenajeze un parc ci nu un spaţiu comercial. Primăria ar putea să facă ceva în acest sens, că tot ne văităm de multă poluare şi prea puţine spaţii verzi.

  • Deși ce spun eu aici, pare o aberație pentru mulți contemporani, sunt de acord cu propunerea Dlui.(dnei) Serban A. ! Eram copil și când părinții mă duceau la Cimitirul Eroilor pentru o lumânare la mormântul bunicilor – auzeam gemetele deținuților întemnițați la fosta pușcărie din Bariera Ploiești … Nici azi nu știu dacă erau în urma bătăilor ce se practicau la ordinea zilei, ori a altor suferințe ori a disperării – și nici dacă stabilimentul adăpostea deținuți politici , dar, nu cred … Aceleași ” sunete ” mi-au rămas în minte și cînd treceam pe strada Libertății ( ce ironie ! ) iar în clădirea ce avea geamuri chiar la … stradă ( așa, pentru ” luare aminte ” ) se desfășurau … interogatoriile milițienilor … Astăzi, locul adăpostește sediul Poliției municipale !!!…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.