Nota 10 pentru reacția autorităților buzoiene!

Reporterul buzoienii.ro a dat aseară de acest homeless pe treptele de la Profi, Unirii Sud.

Ce a urmat e „de senzație” (vezi mai jos):


1) Poliția Locală l-a căutat și găsit pe homeless în această dimineață

2) Doamnele de la adăpostul din Buzău și de la Asistență Socială au venit pe Unirii Sud să stea de vorbă cu el.

3) Bărbatul a acceptat să meargă la centru. A fost spălat, îmbrăcat, hrănit.

4) A urmat discuția cu el. Lucru foarte important aflat de doamne: „Omul ăsta are dreptul la pensie! A muncit la viața lui. N-a stat, săracul, nimeni cu el de vorbă până acum! Luna viitoare face 65 de ani, se poate pensiona fără probleme”.

5) Bărbatul a fost sfătuit să meargă în București, să-și refacă imediat cartea de identitate și apoi să meargă la Casa de Pensii pentru a-și întocmi și depune dosar de pensionare. Omul e încântat de cele aflate!

6) Poliția Locală Buzău a luat legătura cu Poliția Feroviară. În următoarele minute va fi luat de la adăpostul din Buzău, dus la gară și suit în tren spre București.

7) Bravo, angajaților (instituțiilor din Buzău) implicați în această speță!

Rugăminte către buzoieni

Daniel Lambru, șeful adăpostului (pentru oamenii străzii) din Buzău are o rugăminte către buzoieni:

„Știu că mulți au suflet mare și dau de pomană bani, mâncare, haine acestor oameni ai străzii. Mai indicat ar fi, părerea mea, să ne contacteze pe noi. Îi vom ajuta instituționalizat pe acești oameni. Unii dintre ei au dreptul la pensie și nu știu. Oricum, îi luăm la adăpost, nu-i lăsăm iarna în stradă, le oferim cazare, masă și consiliere. După ce îi punem pe picioare, unii dintre ei își pot găsi locuri de muncă”

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Nota 10 pentru reacția autorităților buzoiene!

 • Pe nenea în vârstă și tanti de la Kaufland sud, nenea beteag de la intersecția cu Patriei, coloratul in scaun cu rotile din zona Unirii Nord, blonda ortomana, zilnic nelipsita in intervalul Transilvaniei – Bălcescu, în ultimii minim 10 ani și copiii de la Kaufland Frăsinet sa nu-i stresezi cu-atatea întrebări că te vor inoportuna „supraveghetorii” că le afectezi productivitatea.

  😉

  Răspunde
 • Întreb și eu pentru un prieten cum să-și refacă actul de identitate dacă el nu are domiciliu? E la mintea cocosului ca nunprea poate

  Răspunde
  • S-a schimbat legea. Se poate elibera carte de identitate si fara domiciliu.

   Răspunde
 • Eu intreb pentru alt prieten : de ce are nevoie de buletin un om aflat la nevoie?

  Pana la urma ce rost are Statul? Sa ne ia 60% din bani? Sa ne puna piciorul pe cap si sa ne taie elanul ori de cate ori se gaseste unul mai rasarit sa scoata capul?

  Răspunde
 • Hahaha, l-a pus pe tren, pachet! Au rezolvat super bine problema! Lasă că se ocupă București ul de el. Puneti-i și pe ceilalți pe tren! Așa veți dormi liniștiti! In continuare…

  Răspunde
 • Homeless sesizat în premieră în municipiul Buzău, in urma cu câteva ore, aproape de intersecția cu Transilvaniei, cam vis a vis de CEC, încercând marea cu degetul de pe unul din scuarurile de pe mijloc.

  Nivelul de stangacie, precum și veșmintele denotă a fi începător in domeniu, posibil in tranzit, că din câte se pare au început și homeleșii sa tranziteze precum gagicile de pe publi24.

  PS: in ceea ce-l privește pe un veteran in domeniu, homeless-ul înalt, „beteag” cu cate ceva nou de la o zi la alta, de la intersectia cu Patriei sa nu-i aduceți crunta și inacceptabila jignire de-a pomeni de fata cu el diferite cuvinte absolut obscene precum „munca”, „serviciu” sau alte sinonime că brusc îl vor cuprinde „frezoanele”, vă va ocărî și vă va lovi mașina cu toiagul din dotare, ținut cu strășnicie de către membrul vindecat de ieri până azi.

  PPS: in cazul in care vedeți prin dreptul Pamial de pe Unirii, aproape de piata centrala, pe partea cu aceasta, un homeless fara un picior iar apoi îl veți vedea pe strada, mergând bine merci, pe ambele picioare, să știți că doar vi se pare, este o pură iluzie optica.

  PPPS: dacă sunteți acostati de către un homeless prin Lidl Broșteni cu poezia că vrea bani de-un bilet de tren către nu știu unde apoi, la vreo 2 săptămâni va va acosta același individ in vreo altă parcare de supermarket cu aceeași poezie, ei bine, legenda spune că încă nu a strâns bani de bilet către destinația dorită !

  #nuvamaibagatinasulinbusinessurilemicilorintreprinzatori

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.