Păcat! Peretele pictat cu scene din desene animate din cel mai frumos loc de joacă din Buzău s-a scorojit

Cu mic și mare am zis „uau, ce frumos” în august, anul trecut, când în capătul dinspre Crâng al străzii Democrației a fost inaugurat cel mai frumos loc de joacă din cartierele Buzăului.

La impresia de lucru bine făcut a contribuit și pictura cu scene din desenele animate preferate ale copiilor, realizată de elevii talentați ai Liceului de Arte.

Deunăzi, un prieten mi-a atras atenția că peretele s-a coșcovit și că fresca Disney nu mai e la fel de frumoasă. Din păcate, ca de obicei, prietenul a avut dreptate, pentru că aseară m-am dus să văd.

Pe bucăți mari din perete pictura s-a desprins în timpul sezonului rece. Păcat, pentru că era un lucru frumos, iar copiii se bucurau de el.

Ieri, primarul Toma, a anunțat că va ruga elevii talentați și conducerea Liceului de Arte să picteze similar pereții blocurilor de la cele 12 locuri de joacă pe care municipalitatea intenționează să le înființeze și modernizaze în acest an.

„A fost o colaborare bună, sper să continue. Noi le vom pune la dispoziție materialele necesare, ei își vor arăta măiestria. Sper să obținem și acordul celor de la parter, acolo unde există blocuri în vecinătatea locurilor de joacă”.

Viceprimarul Ionuț Apostu a precizat azi că problema este cunoscută și că pictura va fi refăcută:

„Am fost sesizați și noi, am mers încă de luna trecută la fața locului împreună cu doamnele director de la Liceul de Arte. S-a sesizat de ce au apărut aceste probleme, în cel mai scurt timp lucrarea va fi refăcută complet. La celălalt loc de joacă de pe Bd. 1 Decembrie, pictura a rezistat peste iarnă, nu au fost probleme, locul e mai ferit”.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „Păcat! Peretele pictat cu scene din desene animate din cel mai frumos loc de joacă din Buzău s-a scorojit

  • Acuma știți cum e .Trebuie să dăm cu var anual în locuințele noastre ,care ,de bine derău sunt adăpostite de intemperii .Picturile făcute de copii în afara blocurilor sau a locurilor de joacă ,se degradează cu mult mai repede .Deci ele trebuiesc refăcute mult mai des ,Norocul nostru e că avem în oraș un Liceu de Artă ,care ne mai ajută să ieșim din impas . I-ați putea chiar premia pe copii pentru munca lor .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.