Deputatul PSD Buzău, Dănuț Păle se ia de firmele de asigurări: „Pe români îi iau de fraieri. Un contract au în străinătate, altul în România. Iată ce a pățit italianul cu livada de cireși de la Podgoria!”

Deputatul PSD, Dănuț Păle

Dănuț Păle este deputatul buzoian din acest ciclu legislativ cel mai apropiat de problemele agricultorilor și fermierilor buzoieni. Astăzi, la obișnuitele audiențe de la cabinetul parlamentar din Unirii Sud, deputatul Păle a primit o vizită care pe de o parte l-a mâhnit, pe de alta l-a ambiționat să ia taurul de coarne. 

„Au venit la mine italianul Roberto Trevisiol și Cosmin Florea de la Direcția Agricolă. Italianul este proprietarul livezii de cireși de la Podgoria, la ieșirea din Rm. Sărat înspre Focșani. E cea mai mare și modernă investiție din România în acest domeniu. Din păcate, din cauza frigului și a zăpezii de la jumătatea lunii aprilie, a pierdut toată producția de cireșe din acest an. După ce anul trecut pățise aproape la fel. Vă dați seama, e un dezastru pentru el. Omul m-a rugat să fac demersuri la Ministerul Agriculturii, pentru a primi un ajutor de stat ca să mai reducă din pierderi. Asta o să fac, însă altceva m-a durut mai tare.

Roberto Trevisiol, în anii în care a avut recoltă

Faptul că deși are asigurare, firma de asigurări nu-i plătește nimic pentru pierderea recoltei. Într-un fel se fac asigurările în străinătate și în alt fel în România. Mai exact, pe noi, aici, ne iau de fraieri. Fac tot felul de șmecherii ca să nu plătească. E bine că ieri l-am demis în parlament pe șeful ASF, Mișu Negrițoiu. Pe succesorul acestuia o să-l chemăm în Parlament. Trebuie schimbate regulile jocului”.

Pe de altă parte, Păle le-a sugerat pomicultorilor buzoieni și nu numai să se grupeze în asociații/federații pentru a avea un cuvânt mai greu de spus în fața instituțiilor statului atunci când reclamă ori negociază anumite aspecte. Despre cazul italianului de la Podgoria a vorbit și Cosmin Florea, șeful Direcției Agricole Buzău:

Livada de cirese de la Podgoria, vazuta din satelit

„E dureros ce i s-a întâmplat italianului. Plătea asigurare pentru recoltă, a pierdut-o, dar nu va primi niciun ban. Pe câmp, la Podgoria, când cu zăpada și frigul acela din aprilie, au fost temperaturi sub zero grade. Toată producția a fost compromisă. Însă, cei de la asigurări, au luat temperatura de la stația meteo din municipiul Buzău, unde s-a înregistrat un grad cu plus: pentru că au fost, chipurile, temperaturi pozitive, nu-i dau omului niciun  leu despăgubire! Ne întrebăm și noi acum ,retoric, dar atunci cine oare a distrus producția de cireșe ?”.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „Deputatul PSD Buzău, Dănuț Păle se ia de firmele de asigurări: „Pe români îi iau de fraieri. Un contract au în străinătate, altul în România. Iată ce a pățit italianul cu livada de cireși de la Podgoria!”

  • Cine vorbeste ? Domnul Pale ? el care isi depozita cate un camion de Marfa (mancare de pasari ) in halele PRESTCOM ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.