Pe Google și Wikipedia scrie că da, însă…

„Stejarul” din Crângul Buzăului e considerată cea mai bună lucrare a lui Ion Andreescu:


Dar mai există acest stejar ? E întrebarea pe care mulți dintre buzoienii care s-au documentat despre Andreescu și pictura lui și-au pus-o în aceste zile .

La o simplă căutare pe google apare informația de pe Wikipedia conform căreia „Stejarul lui Andreescu” e încă în picioare:

Președintele Uniunii Artiștilor Plastici filiala Buzău, Valeriu Șușnea, susține însă că stejarul lui Andreescu s-a uscat și prăbușit la finalul anilor 1980:


„În „Stejarul” una din capodoperele sale, regăsim întreaga emoție, patosul reținut, temperat de melancolie al artistului. Compoziția, bazată pe contrapunctul dintre masele solide ale vegetației și cerul adânc, este dominată de verticala impunătoare a copacului.


Mișcarea pe care diferențele de cald și rece ale tonurilor o imprimă materiei, demonstrează o rafinată știință a construcției plastice. Fără ambiția de a nega ierarhii valorice și cronologice, putem afirma că este primul pictor român cu adevărat modern, fiind în același timp unul dintre punctele de referință atunci când vorbim despre tradiția artei noastre”.

Expoziția cu 20 dintre lucrările lui Andreescu poate fi vizitată până duminică, inclusiv, la Galeriile de Artă din Buzău (orele 10-17.00).

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.