Peste o lună va fi inaugurarea. „Cea mai mare și mai frumoasă”

La Mărăcineni se fac ultimele amenajări înaintea deschiderii celei mai mari grădinițe din mediul rural din jud. Buzău.

Clădirea, situată vizavi de primărie, va avea cinci săli spațioase și luminoase, sală de mese, o cameră pentru personalul didactic și una pentru asistenta medicală.

Punctul forte e însă lobby-ul generos, prevăzut cu luminator pe toată lungimea, unde – pe scenă – se vor putea organiza diverse spectacole și serbări.

Unitatea beneficiază și de o curte mare – unde se vor planta flori și copăcei (acțiune deja începută).

„Mai avem de văruit pe o latură și de aranjat mobilierul în fiecare clasă. Noua grădiniță o vom inaugura pe 11 februarie, când va începe semestrul doi. Vor fi trei clase cu program normal și două cu program prelungit. Sperăm ca părinții – după ce vor vedea condițiile pe care le oferim aici – să nu se mai deranjeze să-și ducă micuții în oraș, la Buzău. Îi vor cruța astfel de aglomerația tur-retur de pe pod și de la intrarea în oraș”, ne-a declarat C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

Grădinița va fi încălzită de o centrală cu lemne, magazia cu materia primă fiind deja plină.

Banii au fost obținuți în urma unui proiect depus la Banca Mondială, obligația Primăriei Mărăcineni fiind realizarea gardului împrejmuitor, a curții și a centralei plus a depozitului de lemne.

Proiectul a fost început în urmă cu nouă ani (!), întârzierea fiind generată de faptul că prima firmă care a câștigat licitația – și a început construcția – a intrat răstimp în faliment.

De pe 11 februarie în noua grădiniță vor fi mutați copiii din camerele de la subsolul Primăriei (unde se vor înființa birourile serviciilor apă-canal și salubritate). Din toamnă vor funcționa și cele două clase cu program prelungit.

Mărăcineni e – alături de Vadu Pașii – comuna care în ultimii ani s-a dezvoltat cel mai mult și care a crescut ca număr al locuitorilor, întrucât o parte a buzoienilor de la oraș și-au construit case aici. Conform lui C-tin Dumitru comuna are aproape 15 mii de locuitori, iar la unitățile de învățământ de aici învață în jur de 800 de copii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Când intervenția statului le scoate oamenilor bani din buzunar. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Peste o lună va fi inaugurarea. „Cea mai mare și mai frumoasă”

  • Nu-mi prea plac acele WC-uri pentru copii. Ar fi trebuit mai multa intimitate.

  • Ca si stiu sa stea singuri la wc.
    Taranul pana nu e fudul nu e prost destul.
    Pana mai ieri aveati WC in gradina.

  • Felicitari ! In Buzau mai trec 20 de ani pana se va construi o gradinita .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.