Polițistă locală din Buzău, mărturie din spital: „Acum cred și sunt disperată!”

Covorbire telefonică purtată în urmă cu câteva minute de reporterul buzoienii.ro și dna Adriana Podosu, polițist local din Buzău, aflată într-un salon al Spitalului Covid din Rm. Sărat.

„Nici eu n-am crezut în coronavirus. Am respectat cerințele, mască, spălat pe mâini, distanțare socială, dar în sinea mea nu credeam în boala asta. Convingerea că e o făcătorie mi s-a adâncit după vizita ministrului Nelu Tătaru la Buzău când cazurile pozitive de la Buzău au crescut subit”.

Până când…

„Până când ai mei, din familie, au început să cadă, rând pe rând. Mai întâi soțul, apoi soacra, tatăl, mama. Acum, sunt disperată. Tatăl, de 86 de ani, diabetic e într-o stare gravă, conectat la oxigen. Și mama a fost rău, acum e un pic mai bine. Soacra e și ea la spitalul din Rm. Sărat. La Terapie Intensivă, cred că și ea e rău. Până săptămâna trecută nu aveau nimic, niciunul. Deci, e clar de la coronavirus”

„Acum cred. Și eu, și toate rudele”

„Acum cred și-mi pare rău că am fost așa ignorantă. Când le-am povestit tuturor, rudelor și prietenilor din Buzău și de prin țară, ce am pățit și prin ce trec acum, cu toții și-au schimbat optica și mi-au spus că vor căuta să se protejeze mult mai mult. Din păcate, trebuie s-o pățești pe pielea ta sau să aibă probleme cineva drag ca să-ți vină mintea la cap!”

„Vă mai rog ceva”

„Stau în salon cu cei doi părinți. M-au lăsat, dată fiind starea lor precară, să stau în salon cu ei. Vă rog să scrieți în articol că medicii, asistentele și infirmierele, cu toții, sunt foarte grijulii, se comportă impecabil. Condițiile sunt bune, n-am a mă plânge de nimic. Nu știu ce experiențe au avut alții, dar în cazul meu ăsta-i adevărul”, a încheiat dna Podosu.

loading...

14 comentarii la „Polițistă locală din Buzău, mărturie din spital: „Acum cred și sunt disperată!”

 • Pai ea…dintre toți…trebuia să știe cel mai bine…având în vedere meseria.. altfel la ce mai spune ca purta mască și respecta tot ce era impus daca tot inițial avea impresia ca e o făcătură? :))) La angajare se pare CA tre dat si un test de inteligență…

 • Doamna a fost angajată la locala pe vremea lui Boscodeala, fără niciun examen. Nu lucrează pe stradă, ci la birou, în primărie. Este una dintre cei aproape 500 de locali care își iau banii degeaba.

 • Hai sa fim seriosi Marius 1488, ce test de inteligenta. Acesti oameni mananca bani de la bugetul local, nu aveau nici studii cand au intrat la gardieni publici. Acum au si facultati la ff. Ar trebui sa le fie schimbata uniforma pentru ca se aseamana f mult cu cea a Politiei Romane si de multe ori cetatenii ii confunda pe acesti politisti locali cu politistii M.A.I. Apropo de testul de inteligenta, la incadrarea in M.A.I. se da testare psihologica si test de inteligenta, si chiar sunt dificile pentru un individ cu IQ redus sau mediu. Stiu politisti locali de la Buzau care au participat la concursul de recrutare pentru incadrare in M.A.I. din sursa externa prin 2016, si au picat testarea psihologica in masa. Astazi sunt tot politisti locali si aplica legea, spun ei.

 • Când ai 4000 lei net pe luna și nu faci mare lucru la serviciu, nu contează ce studii ai. Trai pe vatrai la primărie.
  Doamna ar trebui să nu mai facă presiuni inutile în presa. Nici ea și nici familia ei nu sunt speciali în comparație cu restul.

  P.S. Auraș, când te-a sunat doamna, cum s-a recomandat? Sunt polițist local Podosu? Te-a pus pe gânduri…

 • Am O NELAMURIRE ,cine este pacientul zero in aceaste familii ? Este clar ca Doamna este factorul BOLNAV care a dus aceste doua familii in spital,asa ca sa-i fie auzite rugile si sa scape toti,pt ca daca nu ,n-as vrea sa fiu un minut in locul doamnei.

 • Sigur ai luat spaga pentru asa declaratie

 • Citesc comentariile de mai sus si ma minunez …. Femeia a vrut sa traga un semnal de alarma si pe voi va doare cati bani ia si cum a fost angajata …. Pana nu o sa intrati in contact cu un pozitiv ca sa stati cu frica cu privire la ce ar putea sa pătiti …

 • Pai sa nu credeti fratilor!Ziceam eu bine ,ma rog ,cam dur,ba ,daca nu moare ma-ta nu crezi ,dar uite ca se adevereste!Ce face Iliuta ,doamna?Doamne ,parea baiat destept!

 • Și noi credem, dar ne lasam mințiți de amplitudine și renunțăm usor la libertăți. Sa fiți sănătoasă și sa va bucurați de banii nemunciți.

 • Doamna Podosu,dacă n-ați fi avut soțul polițist,niciodată n-ați fi fost angajată la Poliția Locală Buzau!Vă rog să nu ne dați lecții de morală și să ne explicați ce bine îngrijită sunteți!Alți buzoieni spun altceva,dar ei n-au avut norocul dumneavoastră!Peste tot găsim doar rude care ne vorbesc de moralitate în instituțiile statului,ele ocupând funcțiile publice prin trafic de influiență!

 • Sununteti chiar “Toma necredinciosii” ce conteaza unde lucreaza, ce studii are, ce salariu are…femeia a tras un semnal de alarma, a povestit ce a patit, ce probleme a intampinat, iar voi blamati, jigniti, rusine sa va fie, pana nu ajungeti in situatia acestei familii, in care 5 membrii sunt infectati, familie respectabila, care nu se preteaza sa inventeze asa o drama, daca nu credeti mergeti la Spitalul din Rm.Sarat si poate aveti norocul sa fiti internati cu ei in salon, sa va convingeti…rusine

 • @Lidia o familie respectabilă nu ocupă funcțiile primăriei fără examen,prin trafic de influiență!Vrem un punct de vedere al DSP ului!Dacă s-ar face testări în masă, raportarea ar fi mult mai mare!

 • Doamne,nu imi explic de unde,noi oamenii,avem atata rautate!Doamna a vrut sa si faca cunoscuta patania ca,in cazul in care altcineva ar fii in aceeasi situatie,sa stii cum ar trebui sa procedeze.Nimic mai mult…ce treaba au salariile si locul de munca cu situatia aceasta e un mister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.