Președintele federației de rugby a venit la primărie pentru a discuta despre viitorul echipei de rugby. Iată ce s-a pus la cale

Alin Petrache, președintele federației de rugby, a ținut să vină la Buzău pentru o discuție față în față cu primarul C-tin Toma, referitoare la viitorul echipei locale de rugby.

Concret, Petrache a vrută să afle direct de la sursă dacă SCM Gloria Buzău va fi susținută financiar la un nivel la care să își permită participarea din sezonul viitor în Superliga de rugby.

În acest moment Superliga se desfășoară doar cu șapte formații și se ia în calcul mărirea chiar și până la zece a numărului de echipe.

La discuția Petrache – Toma au asistat și Vasile Niță, președintele clubului, dar și antrenorul Costică Merșoiu.

La finalul întrevederii, Petrache, Niță și Merșoiu au ținut o conferință de presă cu declarații însă reținute vizavi de prezența în ediția viitoare a Superligii.

Șeful FRR a vorbit mai mult despre înființarea la Buzău a unui Centru de Excelență, care să formeze tineri rugbiști locali, lucru care poate fi mai sănătos pe viitor decât o participare grăbită în Superligă.

„Îl știu pe Costică Merșoiu, cu care am jucat, îl știu și pe președintele Niță, apreciez că se zbate la Buzău pentru rugby. Buzăul merită mai mult, știu că în urmă cu trei-patru ani chiar a promovat în Superligă, dar n-au mai avut bani. Am discutat cu domnul primar despre rugby la Buzău, despre participarea în Superligă, despre crearea la Buzău a unui baze moderne pentru rugby, dar mai ales despre înființarea la Buzău a unui Centru de Excelență în rugby. Ideea ar fi cea a formării unor clase de rugby la Liceul CFR din Buzău, unde există internat, cantină, sală de sport și un teren, pârloagă acum, dar care poate fi amenajat pentru rugby. Am pus planurile pe hârtie, acum rămâne de văzut cât vor înfăptui din ele”, a spus Petrache.


„Participarea în Superligă rămâne obictivul nostru nr. 1. Apoi vin, pe locul doi, modernizarea bazei sportive de la stadion și pe trei, Centrul de Excelență. Eu sunt optimist că le putem realiza pe toate trei”, a precizat președintele Niță.

Din informațiile culese de reporterul buzoienii.ro, în ultimele săptămâni s-a realizat cu ajutorul unui arhitect un proiect pentru realizarea unei tribune noi la stadionul din Parcul Tineretului. Tribuna ar urma să conțină sediul clubului, cantonament pentru jucători, sală de mese, bucătărie, sală de forță, magazie și toate cele necesare unui club de prima ligă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.