Proiectul Piața Dacia, primit bine de buzoieni. Ce urmează

„Nu va sta nimeni pe băncile alea! Sunt incomode”

Așa au decretat înainte de inaugurare unii dintre criticii de serviciu.


Imaginile de azi de la prânz, cu băncile pline, e drept cele de la umbră, dovedesc că pronosticul căutătorilor de nod în papură a fost unul greșit.

Noile bănci din Piața Dacia au fost bine primite de buzoieni și pe înserat

De fapt, întregul proiect a fost bine primit de buzoieni, care au iertat întârzierea și (micile) imperfecțiuni (la remedierea cărora încă se lucrează).

Veste bună

Prezenți azi la inaugurarea noului parc, atât vicele Ionuț Apostu, cât și Luminița Colțeanu (șefa „Fondurilor Europene”) au anunțat că în primăvara anului viitor „Primăria Buzău va achiziționa mai multe ghivece cu capaci – mai mari – care să asigure un plus de umbră în zona băncilor”.


Copaci la ghiveci s-au achiziționat (și) în cadrul proiectului actual, dar sunt încă destul de firavi

Din primăvara anului viitor, umbră vor face și umbreluțele viitoarelor terase care vor apărea pe Aleea Trandafirilor:

Proiectul (și execuția lui) de pe Aleea Trandafirilor a prevăzut între spațiile verzi cu gazon locuri speciale pentru înființarea de terase precum în centrele orașelor mari și frumoase din vestul României.
Stradă similară, devenită pietonală și plină cu terase din centrul Oradei
Altă stradă transformată în pietonală în centrul Oradei, devenit cel mai frumos și vizitat oraș din România (grație arhitecturii de epocă din zona centrală și a clădirilor refăcute de primărie)

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Proiectul Piața Dacia, primit bine de buzoieni. Ce urmează

 • Nu comparam arhitectura clădirilor stradale din Oradea cu blocurile nereabilitate din centrul Buzăului. In loc sa se înceapă de sus în jos cu noua arhitectura s a procedat invers, de unde e cașcavalul mai mare.

  Răspunde
  • Domnule Ionut Marin, doar o mentiune am pentru dumneavoastra. Pe acest site sunt foarte multe pareri ca nu se face nimic bun, ca se incep multe proiecte si nu se duc la sfarsit, sau ca se baga extraordinar de multi bani in prostii. Exact cum spuneti si dumneavoastra. Ca nu se fac frumoase imobilele, dar se face strada. Va reamintesc faptul ca aici se lucreaza pe proiecte cu bani europeni. Bani MOCA. Faci ceea ce vrei sa faci, cand sunt disponibili banii, nu cand ti se … tie. In proiectele astea unde tu platesti o suma infima raportat la total, trebuie sa ai justificari la virgula si sa indeplinesti 100% ceea ce ti-au aprobat si IMPUS aia. Crezi matale ca eu as fi vrut hidosenia asta de granit? Dar este singurul care pare ca s-a incadrat la bani. A fost aproape moca. Mai conteaza? Altfel nu aveam nimic sau stateam cu ce aveam. Urmeaza si reabilitarea imobilelor din zona, aveti rabdare. Doamne… oricum ai da-o, tot nasol e pentru romani!

   Răspunde
 • Copacii din ghivecele din Piata Dacia sunt salcâmi cumva?
  Adică nu s-a putut mai mult decat salcâm?
  Viitori copaci achiziționați vor fi tot salcâmi?

  Răspunde
 • Ă, hă-hă ! Adică aducem pomi la ghiveci! Pe bune?? Ce penibilitate mai e și asta?
  Și o să poți să îți închiriezi propriul ghiveci, ca umbreluțele și șezlongul la mare ??

  Pe bune, e nevoie de COPACI REALI, NATURALI, nu improvizatii meschine ca aceste ghiveciuri!

  Trebuie plantați pomi, din loc în loc, că altfel își pierde toată frumusețea această piață care, de altfel, pe partea de betoane și bănci a ieșit chiar ok, zic eu. Iar băncile sunt neașteptat de comode, că le-an testat … 😉

  Răspunde
 • Da,copaci trebuiesc,plantati și replantati.Domnule reporter,locuiți pe Unirii sud,luati-o la pas pana la A.C.R. și numărați teii lipsa,Sunt peste 30 lipsa pe ambele sensuri.Unii tăiați,unii uscați,unii nereplantati atunci când au fost tăiați.La un calcul simplu, cu marja de eroare,pe bl.Unirii lipsesc peste 100 de tei.

  Răspunde
 • COPACI LA GHIVECI SI BERE LA BUTOI E CEL MAI RENTABIL

  Răspunde
 • Băncile în zig-zag arată bine, dar să puneți câteva să putem sta și sprijiniti cu spatele. Nu toți sunt/suntem..tineri! Mulțumim anticipat!

  Răspunde
 • Lumea e curioasa, e la inceput, insa bancile in zig-zag iti omoara spatele daca stai rezemat pe ele. Eu am stat cu spatele lipit de “spatar” 5 minute si m-a durut teribil coloana, nu sunt deloc comode.

  Răspunde
 • Eu nu inteleg, cum vor functiona acele „terase” daca in zona aceea toate spatiile sunt deja ocupate.

  Si da, in siruatia in care proiectul s-a prezentat cu multi copaci ornamentali, asa trebuia livrat.
  In rest nu am nimic de comentat, poate doar la partea de montaj a placilor de granit/marmura (ce or fi…) care s-a facut de amatori.

  Si mai e ceva important care o sa creeze probleme GRAVE: canalele pentru arteziene nu sunt semnalizate clar si acolo vor intra biciclisti pana isi vor rupe gatul. Este chestiune doar de timp…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.