RAM REDUCE FACTURILE. IATĂ PE CINE AJUTĂ! BONUS, ULTIMELE NOUTĂȚI PREZENTATE DE TOMA

Scade prețul gigacaloriei practicat de către RAM către persoanele juridice. În ultima ședință a CLM Buzău consilierii au aprobat decizia de modificarea prin diminuare a prețurilor locale de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pe bază de gaze naturale, pentru agenții economici.

Noile tarife practicate de la 1 februarie vor fi:

  • prețul local pentru energia termică furnizată din rețeaua de transport SACET pentru agenții economici, se diminuează de la de 289,55 iei/Gcal fără TVA, la 262,69 lei/Gcal, fără TVA.
  • prețul local pentru energia termică furnizată din rețeaua de distribuție pentru agenții economici, se diminuează de la 392,54 lei/Gcal fără TVA , la 365,68 lei/Gcal, fără TVA.

UNA RECE PENTRU RAM

Pe de altă parte, primarul Toma a lansat două informații, una rece și una caldă, în privința RAM.

„Pe  2 martie se dă sentința la Înalta Curte într-un proces între RAM ș ANAF. E vorba de TVA neplătit de 18 milioane de lei noi. Deci, vreo 4 milioane de euro. Dacă RAM pierde e rău tare. Se vor adăuga la celelalte 20, tot datorii, și nu știu dacă se mai poate salva”.


ȘI UNA MAI CALDĂ

Pe de altă parte, Toma a dat și speranțe RAM-ului și buzoienilor branșați la sistemul centralizat:

„Avem tot felul de scenarii pentra RAM-ul să poată merge mai departe. Nu pot să vă spun acum ce scenarii, avem și noi secretele noastre”.

Misterul asupra viitorului RAM-ului nu va mai dura mult. Primăria va anunța în curând, la prezentarea bugetului, câți bani va mai prevedea pentru subvenționarea agentului termic.

În acel moment se va ști noul preț al gigacaloriei, iar buzoienii își vor face calculele dacă rămân în sistem sau investesc într-o centrală de apartament.

Auraș Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.