Simona Săvulescu: „Prețul ne-a fost impus! Nici mie nu-mi convine!”

Declarație interesantă făcută zilele trecute la Rm. Sărat de Simona Săvulescu, șefa Comp. de Apă Buzău:

„N-aveți idee cât de mult mă afectează și pe mine acest lucru. Dar prețul apei n-a fost stabilit de noi. Ne-a fost impus de consultant în cadrul studiului de fezabilitate care a stat la baza obținerii proiectului cu fonduri europene. Consultantul a stabilit, prin calcul, aceste tarife pentru a putea returna la bancă împrumutul de 20 milioane de euro, cota de cofinanțare a proiectului. Plus celelalte 20 de mil. de euro, ajunse la scadență, din proiectul anterior”

Simona Săvulescu, către un consilier local: „N-aveți idee cât de inconfortabil mă simt și eu din cauza prezenței pe acest podium cu tarifele cele mai mari din țară”

O nouă promisiune pentru 2026

Simona Săvulescu spune că în 2025 Compania de Apă va ieși din planul tarifar impus de accesarea fondurilor europene.

„Din 2026 vom putea stabili noi tarifele practicate. Atunci vom putea micșora prețurile și ieși din acest top care nu ne convine deloc”, a adăugat șefa firmei de apă.

Citește și:

loading...

35 de comentarii la „Simona Săvulescu: „Prețul ne-a fost impus! Nici mie nu-mi convine!”

  • Da’ nu, că știam faptul ca niciodată nu-i vina vreunei autoritati & Co ci întotdeauna e vina altcuiva, de obicei a entității cea mai îndepărtată de fenomen și care nu poate fi accesata pentru a-și exprima la randui punctul de vedere. 😉

    O sa fim solidari și-o sa punem niste acatiste pentru doamna tovarășă ca să-si găsească și dumneaei liniștea și alinarea, să nu se mai simtă atât de afectata.

    Răspunde
    • pa ce lume traiti ? mai stiti ceva decit sa mariti sa luati banii sa va umpleti buzunarele ?

      Răspunde
    • Toma cand a venit la primarie a spus ca l da pe tescaru jos de la Apa,elimina apa meteorica din factura si scade pretul la apa si canalizare,dar el a pus o pe despletita asta sa ne miorlaie ca nu se poate sa scada pretul la apa mizerabila care curge la robinet.

      Răspunde
    • Cine a obligat-o sa acceseze aceste fonduri europene? Calitate slabă la lucrări făcute de mântuială! Pe banii noștri până la urmă! Rușine!!! Sper sa citească și aceasta femeie care se declară afectata de acest preț al apei. Chiar ne considera proști, făcând o asemenea declarație!

      Răspunde
  • Nimeni nu poate desluși asemenea ” inginerii ” buzoiano-europene intervenite taman în ani pre-electorali … Parafrazând-o pe dna. Director Săvulescu : ” Nici mie nu-mi convine că-i secetă și nu plouă ” !…

    Răspunde
  • Da , sigur !
    Si marmota invelea ciocolata ……. Dar cumva ” consultantul ” v-a impus si salariile ….. ? Si achizitia sediului in conditiile in care Toma facea acuzatii la adresa lui Tescaru ca vrea sa cumpere hotelul …. si asa mai departe ?

    Răspunde
  • Și cu promisiunile electorale fără acoperire cum rămâne? Niște minciuni ordinare de păcălit fraieri! Motive? Știm, nu este o noutate! Greaua moștenire sau alții sunt de vină!! Avea Țuțea o vorbă!!

    Răspunde
  • Facem pe aceasta cale un apel catre domnul Tereaca ca se ne informeze cat va fi pretul apei si in anii urmatori derularii contractului de cofinantare europeana , pe ani , asa cum este scris in contract si care deocamdata este tinut sub birou , ascuns de nemultumirile consumatorilor. Sa vedem surprizele cele mari , preturi exorbitante care ne vor determina sa folosim cu multa restrictie apa furnizata de compania pastorita de doamna Savulescu . Pritre angajatii companiei de H2O se vehiculeaza o suma maxima de 27 lei mc de apa . Oare asa sa fie ?

    Răspunde
  • Inteleg ca nu societatea a venit cu tariful respectiv ci un consultat achitat de catre dansii sa le aplice o formula de trei simpla. Evident ca nimeni nu s-ar fi asteptat la acest pret, care e compus din cost si restul sa fie toata lumea multumita!, dar de ce l-au acceptat??? Chiar nu au avut incotro? Atunci, ma gandesc si nu vreau sa fiu rautacios, dar de ce Doamne iarta-ma incaseaza salarii oamenii angajati acolo tocmai sa gaseasca solutii in beneficiul actionarilor, care suntem NOI?!? Pai hai sa dam afara, sau sa angajam pe altii, daca aia e si n-aveti ce face! Ca de ”N-AM CE FACE!” e plina tara, domnilor si doamnelor prieteni, rude si acoliți.
    Atitudinea asta a fost deja patentata la Buzau, nu e nimic noutate, mai bine doamnei sa-i para rau pentru incapacitatea dumneai de a aduce plus valoare acestei societati si sa multumeasca sfintilor de norocul dansei, ca nici acum nu cobora singura dintre dealuri, dupa cum reiese din text.

    Răspunde
    • Minte, investițiile se fac in tehnologizare tocmai sa reduci pierderile și totodată să reduci cheltuielile cu energia, mentenanță, etc și în final trebuie sa ducă toate astea la scăderea prețurilor nu la creștere.
      Va pot trimite făcură de apa din Franța, am apă mai ieftina la robinet.
      Deci ceva nu se leagă acolo.
      O rog pe doamna sa plece din funcție cu demisie și vin eu îl locul doamnei și promit că reduc prețul apei cu 30% in 3 luni.

      Răspunde
  • Tare inconfirtabili va simtiti, sclavii UE si partasi la chinuirea populatiei.

    Răspunde
  • Vai, doamna, cat de afectata sunteti, cred ca nici n-ati mai ridicat salariul si sporurile grase de atata afectare. Sau le-ati ridicat?

    Răspunde
  • PRETURILE AU VENIT DE LA DUMNEZEU CITIRE SI SALARIILE LOR TOT LA FEL SUNT CE BAGABONTEALA PE FATA.

    Răspunde
  • Dacă vă este greu să plătiți 10 lei pe 1000 litri (o mie de litri) apă potabilă (extrasă, tratată, transportată, livrată la robinet), poate traiul la oraș nu e pentru voi. Sau ar fi cazul să nu vă mai udați gradinile. Sau să nu mai adapați elefanții de pe acoperiș…

    Răspunde
    • Nu este 10 lei ci (8,23+6,03)x1,09= 15,54 lei.
      8,23 apă
      6,03 canal
      9% TVA

      Răspunde
    • Daca esti un bugetar cu studii la Biotera sau Spiru Haret (facute ca la pacanele ) si impins politic nu este greu sa platesti nici 20 lei.

      Răspunde
  • De data asta o cred pe doamna Săvulescu.

    Eu am mari dubii în ceea ce privește operatorul după ce se finalizează investițiile. Doamna Săvulescu ne vinde cioara de pe gard. Știe ea că în 2026 operator va fi tot Compania de Apă S.A. Buzău, că așa a citit în Contractul de Concesiune (Delegare) valabil 25 ani de la semnarea lui, în 2008.
    Eu pronostichez că operator va fi altcineva, cu nume asemănător și anume Compania de Ape București fostă Apa Nova, companie cu capital majoritar franțuzesc, subsidiară a mamutului Veolia zisă și Compagnie generale des eaux. Nu ni s-ar fi impus de către UE crearea de ADI dacă n-ar avea un motiv ascuns.

    Răspunde
  • Da,madam ,daca din salariul dumitale mai mare ca al unui ministru,de aprox 17 000 pe luna ,renuntai la jumatate ,pt ca 10 000 de lei respectiv 2 000 de euro pe luna mi se pare de bun simt,apa costa macar cu 50 de bani mai putin!Mai umblam si la ceilalti directori membri AGA etc si mai iesea ceva!Dar….Romanica…vesnic surprinzatoare…

    Răspunde
  • Săraci rupți care fac și ei galagie pe unde pot. Nu ies in stradă pentru inflatia de 25%, nu rup usile furnizorilor de curent și gaze pentru prețurile mari, dar se burzuluiesc la paharul de apă. Lăsați, stimabililor, la cum miroase pe lângă voi prin autobuze nu e cazul să vă plangeti de factura la apă. Băi, 15 lei metrul cub, 1000 de litri de apă potabilă! Te duci si iei o sticlă de jumate si dai 5 lei, iar vouă vi se pare mult 15 lei pentru UNA MIE LITRI?!
    Hai, fuga in padure, acolo e mai ieftin!

    Răspunde
    • Anonimule, e vorba mai mult de principiu, evident că nu sărăcește nimeni, însă când îți dai seama ca-n sărăcia (la propriu) de Buzău ai cea mai scumpă apa din tara, e cam tristuț, nu zici ?!

      Adică nu la Cluj, Brașov, Oradea, Timișoara, București, orașe din astea de-alde „fruncea” ci la Buzău !

      De fapt, astea de mai sus nici nu sunt in top…

      Răspunde
    • Domnu anonim care nu face caz ….. Aici nu-i vorba doar despre cuantumul pretului (desi de aici plecam). E vorba si de modul in care sunt utilizati si justificati acesti bani, de tupeul de a da vina pe un biet consultant ce nu are putere de decizie, de promisiuni facute si realizari de-andoaselea, de o companie ce se dovedeste a fi un sac fara fund, de incompetenta si indolenta celor ce lucreaza acolo, pot sa mai insir daca mai vrei. Un punct de vedere, insa mi se pare extrem de important. Tu nu te simti jignit cand vezi ca doamna si prin ea toata administratia locala a Buzaului, te iau de prost?

      Răspunde
  • 3 euro per metru cub este la Paris. Și acolo metrul cub tot 1.000 de litri are. Să mai zică cineva că n-am înfrânt Parisul!

    Răspunde
  • Unii de prin UE, niște rupți în cur, au adus un amendament Constituției care spune că apa nu este bun comercial și este interzisă a fi comercializată de firmele private. Apa este administrată exclusiv de stat în beneficiul cetățenilor. Și acolo metrul cub, culmea, tot 1.000 de litri are! Niște rupți în cur, nu sunt în stare să dea 3 euro pe 100 de găleți de apă!

    Răspunde
    • Un link, te rog, cu modificările astea din Constituție!

      Răspunde
      • https://green-report.ro/apa-potabila-constitutie/

        „resursele de apă reprezintă un bun public gestionat de stat. Resursele de apă trebuie folosite în mod durabil, în primul rând pentru a furniza cetățenilor apă potabilă și gospodăriilor apa necesară și, prin urmare, nu sunt un bun comercial.”

        Răspunde
        • Ok, am citit. Asta nu înseamnă că apa se dă gratuit, însă, ci doar că nu constituie un bun care să poată fi vandut de firme private, pentru profit. Discutabil acum in ce mod majorarea tarifului din Bz este pentru profit sau pt acoperirea costurilor cu investițiile și acoperirea imprumuturilor. CAB spune că e pt acoperirea investitiilor, printr-un mecanism de majorări asumat la obținerea banilor. Garantarea dreptului la apă nu înseamnă apă gratuită. De ex., trebuie platite sume agentia națională a apelor (statul, adică), costuri de extractie, prelucrare, transport, infrastructura etc. Dacă nu consumatorul direct, atunci cine să plătească? Statul? Păi asta înseamnă tot noi, numai că știm cât de transparent si corect ar fi asta…

          Răspunde
          • Nu am zis nimic de gratuit. Am zis doar că apa este administrată exclusiv de statul sloven și nu este bun comercial.
            Este vorba de administrare pe principiul nonprofitului așa cum este și Compania Națională de Utilități Publice, înființată de la zero, în 2015, de Victor Orban în Ungaria ( https://www.mvmnext.hu/). Nu dă Orban gratuit curent electric și gaze naturale clienților companiei ci stabilește tarife conform principiului nonprofitului. Adică nu merge pe principiul capitalist: de ce să vând ieftin dacă pot să vând scump.

            Răspunde
  • Pai mai nene, daca consultantul e ala pe care il consulti, decizia la cine este? Adica la Buzau, directorii si toti aia de la Compania de Apa sunt pusi acolo, doar asa de flori de par, in rest consultantul decide, el raspunde, el face tot! Asta se-ntelege din baiguielile doamnei! Intrebarea ramane. Pentru ce dracu-si mai iau salariu? In ce plan propus de consultant este prevazuta schimbarea sediului, marirea salariilor, angajarea tuturor odraslelor si altor cunostiinte ale primarilor comunelor pe care compania le deserveste? Cum sa ai atata tupeu sa vii sa spui, de la inaltimea functiei pe care o detii, ca un consultant a venit si a impus preturi? Pai daca ar fi adevarat si daca tot nu te simti confortabil, du-te de unde ai venit! La metalurgica lu’ ala care te-a numit! Oricum, in proiectele astea cu fonduri despre care vorbesti, va miscati extrem de prost. Cine o sa mai fie vinovat atunci cand proiectele nu vor fi implementate corespunzator, UE va retrage fondurile si va trebui ca primariile sa plateasca (din banii cui?) pentru incompetenta, indolenta, hotia si tupeul vostru?
    Modul in care va justificati este de-a dreptul jignitor la adresa tuturor consumatorilor pe care ii deserviti!

    Răspunde
  • Este ok ce si cum a spus doamna director!
    Eu, daca anunt ca vreau sa candidez si ca:
    – voi comasa firmele primariei intr-una singura, cu mai multe compartimente dar o singura conducere, constatata in urma unor concursuri, nu desemnata, ca primarul nu e Voda;
    – niciun leu la sportul profesionist de drept privat;
    – doua milioane de euro pe an catre spatii pentru activitati sportive in cartiere (pe cladiri, sub cladiri…), concursuri si activitati sportive pentru amatori, campionate locale, pe cartiere, ptr sporturi de echipe;
    – nicio parcare rezidentiala cu plata pana cand orasul nu este sistematizat corect si nu se identifica toate nevoile dar si solutiile la ele;
    – niciun leu catre Basarabia;
    – niciun proiect doar pentru ca sunt bani europeni si ”ar fi pacat!”;
    – apelarea la garantiile tuturor lucrarilor efectuate in ultimii ani si care s-au dovedit execrabile;
    – impozitarea graduala a persoanelor juridice, in functie de activitatea prestata in anumite zone (incurajarea uni anume tip de activitate comerciala in centrul vechi, de ex.);
    – fara interventia directa a administratiei in activitati culturale, sociale, sportive sau educative ci incurajarea lor prin asigurarea unui climat legal echidistant intre participanti, sprijinirea tehnica a acestor activitati (parteneriate public-privat din care sa reiasa si la Buzau altceva decat Targul Dragaica si nu stiu ce festival imberb si inutil de film parca);
    – noi atributii de serviciu, in urma unor aptitudini dobandite prin pregatirea profesionala a politistilor comunitari, respectiv limba engleza nivel incepator, prezenta fizica si capabilitati la efort fizic;
    – denumirile strazilor si in lb engleza (cel putin);
    – renuntarea la sloganul OPEN CITY (care, in limbaj international, inseamna oras care se preda fara lupta inamicului, in timp de razboi) si recuperarea sumelor cheltuite in acest sens de la persoanele responsabile;
    – unele masuri de relocare naturala si de reorganizare a zonelor orasului (Centrul cu partea de biznis, administrație, instituții; Zona mediană pentru spații de locuit pentru persoane active, tinere, singure etc; Zona comerciala, la perifierie; Zona rezidentiala, tot ce e limitrof) pentru o mai buna definire a lor si impicit administrare (e greu sa impaci capra dimineata si varza seara, asa ca mai bine le separi natural, tot prin impozitare defalcata – e o bonificatie directa care nu obliga pe nimeni ci doar lasa la alegerea fiecaruia decizia).
    Astea doar in primul an, dar crede cineva ca voi fi ales (sau oricare vine din afara sistemului politic si social local actual)? Cati vor crede ca-s dement, unii ca-s fripturist, altii ca vreau sa ma imbogatesc, altii de frica de necunoscut zic ca mai bine isi bate joc de ei unul cunoscut, ca s-au invatat cu el? Asta in conditiile in care am o vechime in partid de 25 de ani, adevarat ca fara niciun minut de activitate in acest sens, bonitate financiara mult peste medie si o pregatire profesionala in toate directiile si niciun schelet de care sa stiu si pe care sa mi-l asum, in sifonier.
    D-aia zic, e ok ca doamna macar s-a obosit sa ne zica doua vorbe la misto. Si 30 de lei daca se ridica pretul, noi il vom plati, tin acest pariu cu oricine!!!

    Răspunde
    • Dacă îți depui candidatura eu te votez cu ochii închiși.

      Răspunde
      • N-ar fi șou? Să cerem, noi membrii, alegeri interne pentru desemnarea candidatului, cu campanie electorală prin organizații, cu dezbateri pe idei, proprii în cazul meu și apoi să mă pun independent, că nu-s eu fan curvăsăreală!? Problema e că și eu sunt din categoria celor cu frică de necunoscut, așa că până nu apare altcineva pe care acest oraș să nu-l merite, un fel de ”domnul Nicu I. Constantinescu”, tot cu domnul Toma votez. Plus că am foarte multe și exclusiv numai de pierdut, și mă refer la demnitate.
        P.S. Vă rog frumos să votați cu ochii deschiși, de fiecare dată, că poate alunecă foaia, dați strâmb cu ștampila și așa pățim ce pățim!

        Răspunde
  • mai doamnă.. lasă consultantul și folosește-ți mai mult din acel ‘common sense’ cum spune americanul:

    1) oriunde în lumea asta investițiile se fac din fonduri proprii sau din credite. nu din tarifele actuale pentru investițiile viitoare. pentru că actualii clienți nu sunt acționari!

    2) cât spuneai că e bugetul investiției minune, 300 m€? OK.. și din ăștia mai puțin de 10% sunt investiții în oraș? pai cum vine asta? mărești tarifele în oraș ca să finanțezi investițiile din județ? asta se cheamă sustenabilitate?

    Păi Pogoanele, Rm. Sărat.. odată terminată investiția, își vor putea acoperi costurile de exploatare?

    Vai de Kaizenul nostru…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.