SURPRIZĂ! Cineva a furat stâlpul care anunța stația de autobuz!

A fost un articol care a stârnit numeroase comentarii.

Cel despre autovehiculele (cap tractor) care au oprit în stația de autobuz – pe motiv că ar fi fost „de la nuntă” (vezi pampoanele atașate pe partea din față).

Cei de la Poliția Locală au motivat că nu-i pot amenda pe șoferi întrucât nu mai există indicator care anunță stația!

Lucru adevărat, stâlpul care anunța stația de autobuz nu mai este. A fost furat! În octombrie anul trecut era (vezi captură mai jos de pe Google Street), dar acum nu mai este.

În octombrie anul trecut, stâlpul exista (între stația de autobuz și panotaj)
De câteva săptămâni/luni, stâlpul nu mai este
Stâlpul s-a furat, marcajul de pe asfalt s-a șters, doar stația a rămas și faptul că autobuzele opresc în continuare acolo

Cei de la Trans Bus susțin că „se întâmplă destul de des ca indicatoarele să dispară, unii concitadini le fură pentru țeavă!”.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „SURPRIZĂ! Cineva a furat stâlpul care anunța stația de autobuz!

  • Camere de supraveghere în fiecare stație și funcționale, desigur ( nu de decor)!

    Răspunde
  • Bine că a observat acum și poliția locală! Întreb și eu : nu cumva cei de la disciplina rutieră trebuia să sesizeze dispariția indicatorului? Și asta imediat, sau ma rog, după vreo lună de când a dispărut? Ca să nu mai vorbim de identificarea hoților! Scuze penibile din partea unor neaveniți care mănâncă banul public fără nici o activitate!!

    Răspunde
  • Tereacă, localii ți-au zis că nu mai este indicatorul în zonă? Orice scuză pentru incompetența lor este bună.
    Dar marcajul de pe partea carosabilă nu a dispărut.

    Răspunde
  • Dacă mai e valabilă legislația din 2022 (poate am greșit eu sursa cu legislație, e posibil), pentru că ”marcajele de traversare pentru pietoni” par la locul lor, avem Regulamentul de aplicare al OUG nr. 195 din 2002 privind Codul rutier actualizat 2022:
    Art. 142
    Se interzice oprirea voluntară (care devine staționare după 5 minute și pentru care se aplică aceleași reguli ca la oprire, plus altele), a vehiculelor:
    e) în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;
    https://ibb.co/Y0hcryN
    ___
    Poate erau defecte și nu au avut încotro?!?
    ___
    Oricum, e ceva generalizat să parchezi în buza trecerilor pentru pietoni, nu e ca și cum la Buzău se respectă vreun semn, indiferent de care. Omenește, înțeleg frustrarea celor care sunt ”prinși”, când vezi în ce hal de întâmplă traficul rutier în urbe. Fără ”bici” nici nemții (și alți civilizați) n-ar fi educați, îi vedem ce fac când ”scapă” prin concedii.

    Răspunde
  • OV, articolul la care faci referire se afla in legislatie doar ca sa aiba politistii cu ce sa te arda daca are boala pe tine.
    In practica tot politia da aviz favorabil pentru locuri de parcare lipite de trecerea de pietoni. Pe toate strazile unde s-au facut locuri de parcare cu plata, jumatate din locuri sunt facute langa trecerile de pietoni, la mai putin de 25m. Ca exemplu, pe strada Dorobanti, ca tot e aproape de parcul Marghiloman. Daca te-ai lua dupa articolul ala, primaria a facut ceva ilegal si incurajeaza cetatenii sa faca ceva ilegal. Cum ar fi sa dai o gramada de bani pe un loc de parcare la primarie iar apoi sa vina politistii din subordinea primariei sa te amendeze ca parchezi pe locul platit la primarie.
    Concluzia e ca articolul ala trebuia abrogat de multa vreme, dar cine sa o faca, nu e ca si cum s-ar gandi vreun prim-ministru sau parlamentar la ceva care sa imbunatateasca… ei se gandesc cum sa dea OUG-uri si Legi prin care sa confiste mai multi bani din buzunarele oamenilor si sa ii bage in buzunarele clanurilor din care fac parte.

    Răspunde
  • Florian, ai dreptate. Cei de la politie se plimba degeaba, nu intocmesc nici un raport cu privire la lucruri din astea care conteaza.
    Nu mai zic ca de multe ori chiar politistii parcau acolo langa poarta, intrand in parc unde faceau munca importanta: legitimau aiurea copiii si tinerii din parc si ii amenintau cu sanctiuni inventate.
    Tot de aia cinstiti se iau, de aia care fac parte din diverse clanuri si tin boxele la maxim nici nu indraznesc sa se ia… fug mai departe in cautarea unor copii sau tineri nevinovati usor de impresionat si amenintat ca sa se simta si politistii puternici.
    Ieri a fost o campanie a politistilor de lipire afise pe masinile abandonate… au lipit pe toate masinile mai putin pe cele care erau parcate langa casele unor familii cunoscute ca fiind din clanuri interlope si certate cu legea dar au evitat si masinile lasate abandonate chiar de colegii lor.
    Concluzia e una singura, legea nu se aplica celor afiliati unor clanuri infractionale, indiferent ca e clan interlop sau clanul politistilor, daca vrei sa nu se aplice legea la tine trebuie sa te inscrii in aceste clanuri. Legea e pentru cei cinstiti si muncitori, nu pentru infractori organizati in clanuri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.