Toma: „Am avut punctajul necesar. Urmează să-l primim noi”

Primarul C-tin Toma a anunțat azi că orașul Buzău va avea, oficial, în următoarele săptămâni SPITAL MUNICIPAL!

„Am avut punctajul necesar, e drept la limită, pentru a obține Spitalul CFR. Am trecut de comisia interministerială, acum urmează în următoarele săptămâni hotărârea de guvern prin care acest spital ni se va da nouă, orașului Buzău”


Preluarea spitalului CFR de către Primăria Buzău, cu personal, clădiri și aparatură e un pas important către celălalt obiectiv major, construirea de la zero a unui spital municipal pe terenul donat orașului Buzău de patronul Agrinvest, Ali Hamzeh, cetățean român de origine iraniană.

„Urmează să iasă PUZ-ul pentru noul spital, pe acel teren primit cadou, iar apoi vom declanșa studiul de fezabilitate”, a anunțat azi primarul.

Toma a mai spus că „vom prelua întreg personalul de la CFR, nu vom da pe nimeni afară, Doamne ferește, e criză mare de personal în acest domeniu. Vom face o nouă organigramă, vom numi o nouă conducere, alături de care vom lucra, pe termen scurt, la bugetul de anul viitor și investițiile urgente, iar pe termen lung la construirea viitorului spital”.

Prin preluarea personalului de la CFR, Toma și echipa sa de la conducerea Primăriei Buzău vor primi un ajutor important, întrucât managementul noului spital va lucra în paralel la construcția viitoarei unități medicale.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Toma: „Am avut punctajul necesar. Urmează să-l primim noi”

 • Asta ar fi probabil cea mai mare realizare a primarului.Un nou spital e necesar datorita gradului de uzura a spitalului județean.Ar atrage astfel și medicii care au deja salarii decente,dar vor și condiții de lucru decente.Mult succes.

  Răspunde
 • Aș avea două întrebări : 1. Care este starea de spirit a personalului spitalului CFR și dacă își doresc un nou ( și de preferat mai bun ) stăpân ? 2. Am putea ști avant-la-lettre cine este manageriatul viitorului spital și ce abilități are în acest sens ? Vă mulțumesc !

  Răspunde
  • Daca ati fi vizionat interviul domnului doctor chirurg Turtureanu de la spitalul CRF, ati fi stiut faptul ca situatia este una dezastruoasa. Cu siguranta de abia asteapta sa fie preluati de cineva, care sa le asigure necesarul de materiale sanitare pentru a putea ingriji pacientii. Orice echipamente sunt mai mult decat binevenite, dupa cum spunea si domnul doctor. In concluzie, oricine ar fi manager, nu cred ca va fi mai rau, pentru ca daca ne uitam la spitalul judetean, de bine de rau, au cam tot ce le trebuie. Nu din abundenta si nici suficiente de multe ori, insa au aparatura decenta, nu ca la CFR.

   Răspunde
 • Aș avea două întrebări : 1. Care este starea de spirit a personalului spitalului CFR și dacă își doresc un nou ( și de preferat mai bun ) stăpân ? 2. Am putea ști avant-la-lettre cine este manageriatul viitorului spital și ce abilități are în acest sens ? Vă mulțumesc !

  Răspunde
 • Deci 4 milioane euro (tocați pe cluburi sportive) ar putea merge la sănătate, nu?

  Răspunde
 • Și apropo, primăria nu a avut bani, grijă să pună un bec la policlinică. Cineva și-a rupt un picior și o mână căzând într-o groapă.

  Răspunde
 • Ferească Dumnezeu să ajungem la spital…
  Se strâng fonduri pt ajutorarea spitalului județean, dar neagu și toma(dinadins am scris fără litere mari pt că nu merită) dau bani la Chișinău sute de mii de euro.
  Ei bagă bani în Moldova și noi suntem vai de noi.
  Am mai spus și o repet, moldovenii ne înjură la orice pas.
  Mulțumesc pentru postarea articolului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.