Toma, cerere către Guvern: „Faceți asta!”

„Ar trebui să fie un proiect național. Apa de ploaie, în orașe, ar trebui colectată separat față de apa menajeră. Atunci, n-ar mai fi plătită de populație, n-ar mai fi o problemă, ci dimpotrivă un lucru bun”, a anunțat primarul Buzăului.

Toma susține că a făcut această propunere guvernului:

„Ar trebui să fie un proiect național, România să ceară bani de la Uniunea Europeană. Probabil că s-ar și primi banii, mai ales că UE finanțează aceste proiecte „verzi”. Acum, apa de ploaie e o pacoste la oraș, ajunge în canalizare cu apa menajeră și trebuie epurată, cu costuri enorme. Cum ar fi să facem canale separate, să colectăm și să folosim util această apă ? La irigații de spații verzi, la înființarea de lacuri în orașe care să fie alimentate cu apa de ploaie ?”

În emisiune la Cristoiu, Toma a mai anunțat o propunere „verde” către Guvern: „Și pentru asta UE ne-ar da bani. Să înființăm parcuri la suprafață, iar în subteran să facem parcări”

În aceeași emisiune (CLICK AICI), Toma a mai făcut o propunere „de țară”. Fuziunea comunelor (mici) cu orașele ori comunele mai mari, așa cum Buzăul intenționează să facă în septembrie cu Țintești.

„Acest proiect trebuie încurajat de statul român. Anual se cheltuie inutil 5-6 miliarde de euro cu finanțarea acestor comune mici, cu locuitori puțini, din care jumătate sunt plecați în străinătate. România nu are într-un an alocați bani de autostrăzi, cât dă aici”.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Toma, cerere către Guvern: „Faceți asta!”

  • incredibil acest om , crede ca schimba burlanele la casa 🙂

    Răspunde
  • Să-l dea pe mâna noastră pe cel care ne-a pus să plătim apa meteorică până acum. Glumim….

    Răspunde
  • eu o colectez separat , apa de ploaie cu fulgere o pun in galeata alba , iar pe cea cu trasnete o pun in pahare cu picior

    Răspunde
  • Până acum l-a oprit apa de ploaie. Multă. Săraca țară care depindea de ideea asta nematerializată… Maestrul a fost „făcut din vorbe”. Vârsta….

    Răspunde
  • Până acum l-a oprit apa de ploaie. Dacă vrea Maria sa, de mâine nu se mai plătește apa meteorică. Multă, dar nu vrea. Săraca țară care depindea de ideea asta nematerializată… Maestrul a fost „făcut din vorbe”. Vârsta…. Iazul Morilor e Dunărea!

    Răspunde
  • Primăriile pot decide, să scutească populaţia de la plata taxei pe apa de ploaie, după ce s-au adus modificări la Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.
    „Autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie”, prevede un nou articol introdus în Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, modificarea fiind publicată în Monitorul Oficial.
    Așa că, domnule reporter, pe domnul Toma nu-l împiedică nimeni să ne scutească de plata acestei taxe!
    Dar asta presupune ca banii din impozitele plătite de noi să nu mai meargă în referendumuri inutile, pliante și afișe pentru susținerea lor, locomotive, avioane și iazuri!! Dar de, clientela este mai importantă decât omul de pe stradă!! Ăla este bun doar la vot!!

    Răspunde
  • a luat cineva in calcul constructia unei retele de canalizare pentru apa de ploaie pentru strazile care se reabiliteaza acum? Raspunsul este evident NU

    Răspunde
  • Deci Toma continua abureala si promisiuni aiurite !!!

    Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006 permite scutirea !!! alooo nu ne mai luati de prosti !!

    Răspunde
  • Eu zic să nu mai plouă! Să se dea un ordin, ceva…

    Răspunde
  • Nu trebuie sa mai faca nici un guvern nimic, e schimbata deja legea de pe vremea conducerii Dragnea, care cu cat trece timpul cu atat se dovedeste ca a avut numai schimbari si propuneri de schimbari de legi foarte bune, in beneficiul poporului, dar ne-au manipulat cu propaganda finantata puternic de mafiile multinationalelor si companiilor ce au monopol sa credem ca modificarile erau proaste, cand in realitate erau foarte bune si pe zi ce trece se vede din ce in ce mai bine asta, se vede ca modificarile dorite de Dragnea erau bune pentru popor dar proaste pentru mafiile multinationalelor si companiilor ce au monopol (cum ar fi compania de apa).
    Ce nu spune primarul e ca legea prevede deja scutirea populatiei de la plata apei de ploaie, printr-o simpla hotarare primarul poate scuti populatia de la plata apei de ploaie, doar ca nu vrea sa faca asta primarul si prefera sa minta populatia ca nu se poate.
    La fel si cu taxele pe gunoi, o situatie asemanatoare si acolo… si acolo prefera sa se deposedeze cetatenii corecti de mai multi bani.
    Alti primari au luat hotararile corecte si nu isi jecmanesc cetatenii cu taxe pe ploaie si taxe pe gunoi din ce in ce mai mari cum fac la Buzau.

    Răspunde
  • Se pot face proiecte si lua bani europeni pentru ca apa de ploaie sa fie colectata separat. Nimeni nu a fost oprit sa faca asta.
    Apa de ploaie o platesc mai ales firmele; cetatenii platesc infim (1 leu pe an pentru cei ce stau la bloc).
    Mai apoi, primaria Buzau este principalul actionar la Compania de Apa Buzau, iar conducerea de acolo nu mai este potrivnica primarului.
    Prin urmare, se putea anula taxarea apei de ploaie; se putea lua bani europeni pentru a colecta separat apa meteorica.
    Dar, ce ne-am face fara false subiecte?!

    Răspunde
  • Asta e cumva sa ne intoarca ochii de la imprumuturile si risipa de milioane de euro? Se pot chestiile astea evapora cu fum aruncat in ochi? Crede ca analizand 2 lei jumate nu mai bagam in seama milioanele care ne vor impovara pe zeci de ani?

    Răspunde
  • @Narcis, mai pune mâna pe facturi.. doar în luna trecută, pe a mea scrie: ‘Serviciu evacuare apa meteorica’ = 3.81 lei + 0.72 lei tva

    Nu e vorba în nici un caz de 1 leu pe an.. e vorba de câteva zeci

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.