Veste proastă pentru șoferi. Două luni de blocaj!

De câteva minute au început oficial lucrările în rondul de la începutul podului Drăgăicii.

Se vor înlocui balizele de plastic cu un rond „adevărat”:


Ce a aflat însă la fața locului reporterul buzoienii.ro nu va conveni șoferilor.

Toată zona de la intersecția Bd. 1 Decembrie – rondul de bidoane și până la semafor va deveni șantier! Cu săpătură de o jumătate de metru! Mai exact, și pe acest segment se va reface terasamentul continuându-se astfel linia Bd. Republicii – Bd. 1 Decembrie – intersecție semaforizată Bariera Ploiești.


Freza de asfalt a fost deja adusă pe poziție (vezi fotografia de mai sus) și va începe măcinarea asfaltului existent.

Probabil de mâine excavatoarele vor începe săpătura de o jumătate de metru până la mijlocul străzii (linia dublă continuă).

Întreg traficul va fi mutat astfel – în zilele următoare – pe cealaltă jumătate a străzii, câte o bandă pe fiecare sens.

În februarie, să zicem, se va face terasamentul pe prima jumătate a străzii (asta dacă nu se va lăsa cu țevi sparte, zile cu ploaie/ninsoare, strat suport mlăștinos etc.), urmând ca apoi, în martie săpăturile să fie mutate pe cealaltă jumătate a străzii.

Ținând cont de traficul aglomerat din această zonă e de așteptat să se formeze coloane de mașini în toate direcțiile: Podul Drăgăicii, Bd. 1 Decembrie, Calea Eroilor, Bd. Mareșal Averescu și Bd. Unirii. O idee mai exactă o să ne facem de mâine/poimâine când excavatoarele vor începe săpăturile.

Vestea bună este că la final și această porțiune va avea terasamentul refăcut, iar rondul de bidoane va fi înlocuit de unul de zidărie.

Notă. Termenul de două luni estimat de reporterul buzoienii.ro poate fi mai lung (dacă vor apărea problemele pomenite mai sus) sau poate fi mai scurt în caz că s-ar putea lucra inclusiv noaptea (mai dificil, ținând cont de blocurile turn din apropiere).

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Veste proastă pentru șoferi. Două luni de blocaj!

 • Da, domnule, foarte bine, asta trebuia facut!
  Erau niste milioane de lei si in lucrarea asta care stateau asa, in mijlocul drumului, neincasate de firme serioase.

  Răspunde
 • „Rondul de la Drăgaică”? păi, unde e rondul și unde e Drăgaica?! Nu poate fi altă exprimare?, că am citit de 3 ori să înțeleg unde va fi lucrarea…
  Acolo e intersecția bd. Industriilor cu 1 Decembrie!
  Nici podul n-are treabă cu Drăgaica, e podul peste calea ferată.

  Răspunde
  • Eu așa știu că-i zice, Podul Drăgăicii. Iar prin fața Ductil + Târgul Drăgaica strada a fost numita str. Dragaicii (nu bd. Industriilor)

   Răspunde
  • Noi ăști care am prins și „EPOCA DE AUR” o să îi zicem tot podul Drăgăicii și după ce drăgaica și talciocul se vor muta. Partea cu două luni de chin mă afectează mai puțin personal, merg pe jos la muncă deși traversez podul. Poate, cine știe, prind curaj să încalec o bicicletă până la muncă. Hahahaha!

   Răspunde
 • A venit prima vestea foarte bună că se scot semafoarele. Uraaaa!
  A venit acum vestea proastă că s-au scos degeaba….
  Era un banc bun dacă era doar banc. Nu e banc. E o glumă proastă.

  Răspunde
 • piramide …. piramide …… cea mai scumpa apa din Romania … cel mai scump GUNOI din Romania …. cea maia aglomerata metropola din UNIVERS…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.