Inspector școlar Buzău: „Nu va fi jumătate la școală, jumătate acasă”

„Nu va fi jumătate la școală, jumătate acasă în orașul Buzău”, s-a pronunțat Nela Wamsiedel, inspector școlar general adjunct la Buzău.

„Mă ocup împreună cu alți colegi de această temă, a funcționării școlilor și liceelor din Buzău în contextul pandemiei. Am vizitat în ultimele zile toate unitățile de învățământ din oraș. Am analizat punctual situația cu toți directorii. Dorința tuturor e să primim în clase cât mai mulți elevi. Pe toți dacă se poate. S-au făcut reașezări, s-a mutat mobilier, s-a muncit mult. Problemă e doar acolo unde sălile de clasă sunt mici și 30 de elevi. Unde sunt săli mai mari se poate păstra distanța de un metru între elevi”.

Wamsiedel: „În concluzie, nu va fi la nivel de oraș sistemul hibrid jumătate la școală, jumătate acasă, ci mai mulți la școală. La o clasă de 25 de elevi se mai întâmplă să lipsească din diverse motive câțiva dintre ei, astfel că restul pot merge toți la școală. Sistemul hibrid se va aplica la clasele cu 30 de elevi și săli mici, dar nici acolo jumătate cu jumătate”.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Inspector școlar Buzău: „Nu va fi jumătate la școală, jumătate acasă”

  • Vedem cat de bune sunt masurile după ce apar rezultatele. Nu vad sa se fi făcut ceva spectaculos in ultimele luni iar distanțarea intre elevi, care este de fapt adevarata piedică în calea virusului, stim cu totii care e. Stim cum arată clasele, in ele daca vor fi tot 30 de copii e clar ce va fi. Ascunsul gunoiului sub preș e un sport in toata lumea. Specific românilor e resemnarea cand se întâmplă apoi lucruri grave. În alte țări cei responsabili înfundă pușcăriile iar cetățenii fac revolte in strada până se întâmplă acest lucru.
    Cel mai rau va fi pentru cei de acasă, bătrâni, bolnavi imbolnaviti de copii

    Răspunde
  • Eu una nu sunt de acord cu începerea școlilor in situatia asta. Si eu sunt părinte de doi copii, amândoi la școală, dar nu sunt de acord ca acesti copii sa si desfășoare activități într o ‘cutie’de plastic, cu măști… Ce poate intelege un copil de clasa 0 din faptul că nu are voie sa se joace, sa iasa din pătratul ala din plastic ca să țină distanta fata de ceilalti copii? Sau unul care este cu probleme de sanatate mintală? Vreau să mi se raspunda si mie la această intrebare: Ce vor intelege cele două categorii de copii?

    Răspunde
  • Nu au făcut nimic în cele 6 luni de stat acasă. Nimic! A, ba da, s-au făcut învârteli pentru posturi și funcții, a se vedea numirea Florinei Stoian pe postul de inspector adjunct. Școlile au fost lăsate dr capul lor, fără bani și fără îndrumare eficientă și profesionistă. Nici acum nu sunt clare condițiile de începere a anului școlar. Suntem o țară falimentară instituțional, fiecare pe cont propriu! Vor muri oameni din cauza ăstora care ne tot asigură că totul e bine…

    Răspunde
  • Acum o sa le iasa pe nas clasele ilegale cu 38-40 elevi la care au inchis ochii incompetentii din inspectorate.

    Anul acesta se vor face inscrierile la pregatitoare prin tragere la sorti, asa ca vor fi atat de multe transferuri pe spagi dupa incat ce se va intampla? Vor aparea clase de 50 de elevi?

    Răspunde
  • Nu stau jumatate acasă…. stau toti până la 1 octombrie. Cea mai bună soluție. Mai bine ii ținea până în ianuarie până apare vaccinul. În alte județe se sta jumatate cu jumatate. Doar la noi doamna inspector e vitează cu viețile bunicilor ce vor trece in neființă. În Franța se vede ca s au deschis școlile. Au depășit România ca numar de cazuri la sută de mii de locuitori. Ba, au început să închidă zeci de școli…

    Răspunde
  • Originalitate in invatamantul buzoian: nu jumatate ci ,,mai multi la scoala”.
    Ramane acum sa se stabileasca in ce consta acest ,,mai multi”.
    -o hi 75%?
    -o hi 80%?
    -O hi 90%?
    -O hi …….????
    Oricum taraba ramane deschisa la targuiala…….[Leo]

    Răspunde
  • O grămadă de indignați, dar nu se mai indignează când văd hoarde de copii că se joacă pe afară „buză-n buză”! Oricum, numărul de noi infectări crește sau descrește după cum primesc ordin cei care testează. Testul RT PCR pentru depistarea de Covid-19 este o șarlatanie pusă în aplicare de cei ce dictează la OMS. În funcție de numărul de amplificare al materialului genetic colectat testul iese pozitiv sau negativ. Virusul este real, parșiv, contagios dar nu atât de mortal cum dorește propaganda să-l prezinte. Cel puțin la prima lui apariție! Efectele unei noi reinfectări încă nu se cunosc. Vom vedea la iarnă ce efecte va produce.
    Școala și mai ales grădinița este bine să înceapă în orice condiții. Se moare din multe motive dar asta nu înseamnă să încetăm să mai trăim.

    Răspunde
  • Unii nu inteleg ca problema Covid 19 nu se pune in cazul imbolnavirii celor mici care sunt asimptomatici sau fac forme usoare, ci in faptul ca acestia devin vectori de transmitere a virusului catre cei in varsta din familie.
    Aceasta este problema inceperii sau neinceperii scolilor: copiii vor aduce moartea sau probleme grave de sanatate in casa, bunicilor si celor in varsta din familie……[Leo]

    Răspunde
  • Trei săptămâni, atât se va merge la școală. Hai, patru! Pe urmă o să ne cam săturăm de îngropat bunici și profesori. Dar de, trebuie musai alegeri!
    Soluția o dau eu aici, dar nu are nimeni cohones să o asume: înghețat anul școlar, profesorii în șomaj tehnic, pregătit un program național serios și obligatoriu de vaccinare pentru la anul, când va apărea un vaccin.
    Oricum aici se va ajunge, dar se pare că trebuie să moară câteva zeci de mii de oameni…

    Răspunde
  • Băiatul meu învață intr o clasă cu 35 de elevi? CUM este posibil?Garantez ca doamna învățătoare nu i cunoaște pe toți. Doar prezența intr o astfel de clasa poate dura 1 h.Timp de o săptămână l am întrebat dacă i au fost verificate temele,răspunsul fiind NU…(Învățătoarea nu are vină,Nu poate face față unui număr atît de mare de elevi ) Doamna Inspector cine le permite directorilor de școli să aibe clase cu 35 de elevi.?

    Răspunde
  • In clasa copilului meu, a 2-a, jumătate sunt elevi din mediul rural. Fac naveta, ii aduc părinții cu mașina. Trăiască viza de flotant!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.