Paul Negoiță, editorial acid: „Niciodată nu aș vota Pufu!”

Preotul Paul Negoiță i-a făcut botezul în politică lui Vlad Pufu, candidatul PNL Buzău la Senat.

Jurnalist și om de afaceri (în presă) foarte discret, despre Pufu se poate spune că a ales, de câteva zile, să treacă Rubiconul. Mai exact să abandoneze discreția și să pășească în politică. Unde va avea probabil parte de apreciere, dar și de critică, uneori vitriolantă.

Primul atac, „botezul”, i-a fost servit de un vechi „amic”, preotul Paul Negoiță. Atacat, în trecut, nu tocmai cușer la trustul de presă pe care îl patronează (Pufu deține Șansa și Focus), Negoiță a găsit acum momentul potrivit să-i întoarcă „favoarea” lui Pufu.

Paul Negoiță și-a intitulat editorialul „Niciodată nu aș vota Pufu!” și l-a distribuit în facebook-ul buzoian.

„Faptul că PNL -ul a încercat să livreze imaginea unui antreprenor model, care merită votat, e o jignire. Antreprenorii de succes au un profil diferit. Își plătesc angajații corect, își plătesc dările la stat. Pufu, nu! Și pot da detalii, dacă e cazul!

Practic, la o analiză simplă a antreprenorului Pufu, se poate vedea că tot ce are are de la stat. Nimic din managementul din presă. Nimic din calitatea conținutului. Totul de la stat! Chiar și ceea ce a primit de la politicieni în campanie, e tot de la noi! Și îmi amintesc, brusc, de un politician liberal care, în 2016, îmi spunea că Pufu i-a cerut o sumă colosală, așa, pe persoană fizică, pentru cuvenita liniște de campanie. Suma mi s-a părut colosală, repet, dar….

Deși am enumerat câteva argumente suficiente, zic eu, pentru a înțelege de ce nu voi vota așa candidat, nu voiam să lucrez la managementul timpului, să-i aloc zece minute.

Sunt în Buzău oameni minunați, care chiar merită timpul.

I-am luat, inițial, prezența în PNL ca pe o pată roșie pe albastru. Am tratat cu umor situația comică…. mai ales că în drum spre serviciu îl tot văd pe un afiș, stând cu mâinile în sân și privind cu trufia unui pașă la trecători, ceea ce, recunosc, mă amuză.

Scriu pentru că nu mi-a plăcut afacerea Vânătoru. Nu mi-a plăcut cum cercetătorul și preotul Vânătoru, a fost tras în cursă, de un om care, pe seama lui, nu ia nici măcar o căciulă de voturi. O cursă vicleană, i-a întins Pufu! Vicleană și inutilă! Nimeni, niciodată, nu-l va asocia pe Vânătoru cu cei care i-au omorât proiectul. Da, din păcate, așa a procedat PNL – ul și, oricât de anti-psd aș fi, acesta este adevărul.

Așa că șmecheria lui Pufu să ia voturi de unde nu a semănat, nu ține! Pufu nu poate lua voturi nici pe seama lui Vânătoru și nici măcar pe seama lui.

De ce nu ia voturi? De ce ar lua!! Ce a făcut pentru societate să merite onoarea să reprezinte un electorat cu pretenții. Spun electorat cu pretenții, deoarece în dreapta nu există poporul votant, ci omul care cerne, iar la Pufu nu ai ce să găsești. Nu te poți lipi de nimic ajutător din cariera lui.

O știe și stimabilul. Altfel nu se agăța de Vânătoru, de notorietatea unui om cu care nu nu are nici în clin, nici în mânecă.

De ce așa mare prăpastia între cei doi? Pentru că, în timp ce era distrusă Stațiunea de Cercetare de Boșcodeală și ai lui, Pufu și ziarele proprii cântau osanale PSD, pentru că atunci când eu și alții am fost – după priceperea și putința noastră -, să-l susținem pe preotul Vânătoru, Pufu tăcea, pentru că Buzăul este atât de jos și subdezvoltat, fiindcă, ziarul, televiziunea, radioul și politica editorială a lui Pufu au manipulat populației în folosul celor care au condus Buzăul la ruină. Și Pufu a dărâmat aici! Și el a alungat tineri! Și el ne-a dus pe primele locuri la șomaj și la sărăcie!

Sigur, astăzi buzoienii se pot informa din alte surse, iar instrumentele de manipulare ale lui Pufu au devenit tot mai mărunte, dar în trecut spuneai PSD spuneai Șansa – Focus. Contractele cu toate instituțiile publice sunt dovada și ar fi bine să le publicați, ca fapte mărețe ale operei dumneavoastră, stimate candidat liberal!

Caragialian domnule Pufu! Tocmai dumneavoastră, care de atâta amar de vreme, pentru banii, ați susținut PSD-ul, să mergeți acum prin piață să le spuneți că ați greșit, că la PNL își găsesc izbăvirea, dacă vă votează senator?! Poate că amicii de mese și negocieri de la PSD v-au dat îngăduința să candidați la PNL, și, fie vorba între noi, chiar au glumit frumos…dar dumneavoastră…

Mult umor mai are viața!

În fine, nici membrii PNL nu vor vota Pufu! Nimeni nu a înghițit ușor aterizarea peste noapte lui Vlad Pufu. În locul respectului pentru democrația internă și a respectului pentru cei care țin lumina aprinsă la PNL Buzău, s-au trezit cu Pufu. Cred că și pentru ei e greu de înțeles de unde vine această tendință sinucigașă, plăcere să se aleagă praful de PNL Buzău”.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Paul Negoiță, editorial acid: „Niciodată nu aș vota Pufu!”

  • Niciodată nu aș vota Iulius! Știe el de ce.

    Răspunde
  • Are dreptate Negoiță, mare dreptate! Buzăul e mic, îl știm prea bine pe Pufu, toată dorința lui de mărire, toate afacerile cu pesedeaua cea roșie, tot traficul de influență, salariile mici date angajaților, sclavia din firmele lui. Și-a găsit loc la penele, un pesede albastru la fel de sinistru, va ajunge în Parlament de unde va trage sforile pentru el, nu pentru noi. Țin minte articolele lui de prin Șansa, alea rare, cum erau ele. Texte kilometrice fără cap și coadă, lipsă de coerență în argumentare, săgeți politice trase aiurea. În fine, Negoiță l-a descris cu talent.

    Răspunde
  • Domnule (PREAafacut …) Preot, poate dl. Pufu a primit totul de la Stat, nu stiu, nu-l cunosc.
    Iar tu ai primit totul de la soacra-ta. Asta ca sa fim obiectivi.
    SE vornește ca nici „afacerile” dumitale cu farmaciile soacrei nu sunt prea corecte.
    Asa ca las-o mai moale.

    Răspunde
  • Ba, sincer sa fiu, de votat nu va voteaza lumea pe niciunul decat de teama sa nu vina altul si mai incompetent, asa ca stai jos si taci. In politica is 99.9% japite, asa e sistemul, sa nu ne ascundem dupa deget, oamenii onesti nu intra in zoaia din politica.

    Răspunde
  • Bine mă că ești tu destept! Fratilor, voi nu va uitați in jurul vostru?

    Votăm PSD ca oile pentru că
    ne-au pus o machetă de avion la intrare in buzău și o locomotiva. Voi vă imaginați cu pandemia asta ce făceam cu Psd la guvernare. Dacă ajung ăștia sa ne conduca tara, murim de foame, nu de covid

    Răspunde
  • Votați, nu votați, macar Pufu a mai facut ceva in viata asta pentru buzoieni. E un om de afaceri si e treaba lui cu cine face afaceri, dar asta nu înseamnă că nu -i un profesionist!

    Răspunde
  • Părintele Iulius se zbate deja de ani buni să pătrundă și el în mediul politic local…nu cu prea mare succes însă. Nu vrei tu, măi Iulius, să-ți aduci mai întâi propriile afaceri în zona legalității și abia apoi să-ți joci șansa de lup moralist?
    Nu crezi măi Iulius că ar fi cazul să te implici în viața comunității, să ajuți nevoiașii….copiii….etc
    Când ai făcut măi Iulius ultimul act caritabil? Nu electoral…ci pur caritabil?
    Eu cred că electoratul este suficient de matur ca să poată decide și singur pe cine votează sau nu… Popimea să facă bine să revină la principiul esențial care ar trebui să guverneze corporația BOR :
    BISERICA ÎN SLUJBA COMUNITĂȚII ȘI NU COMUNITATEA ÎN SLUJBA BISERICII !!!

    Răspunde
  • Domnule Negoita cel mai bine e sa privim intai in ograda proprie si pe urma sa aruncam cu noroi. Cel curat sa arunce primul cu piatra. Daca nu votati Pufu votati Romascanu? Sa nu uitam de recenta izbucnire in public la adresa jurnalistilor… cat despre implicarea dumneavoastra in politica..lasa de dorit. Altceva decat noroi si venin ce impartasiti buzoienilor? Pana veniti cu dovezile despre Pufu consideram opiniile dumneavoastra vorbe in vant si invidie….ceea ce va caractezieaza!

    Răspunde
  • Cine sta pe margine si vorbeste mult nu are nicio importanta! Pufu vrea sa se implice, sa aduca valoare Buzaului! Va roade invidia?

    Răspunde
  • Lăsați anti-pesedismul, pro-ateismul și tembelismul și uitați-vă mai bine la oameni și la efectele activității lor. Părintelui îi place Rareș Bogdan, dar nu-i place Vlad Pufu, copia provincială a vorbetelui cumulard ajuns prim viciu pnl și (n)euro parlamentar poporal.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.