Veste bună! Se termină cu aglomerația de pe Frăsinet – Rond Avion

Veste „istorică” pentru șoferii și traficul din Buzău.

Primarul Toma a anunțat că la anul se va face drumul pe lângă bazinul Olimpic – Parcul Tineretului – Dig Râul Buzău – Pod Mărăcineni.

Ăsta e drumul dinspre Bazinul Olimpic – sediul Hidroelectrica, pe lângă gardul parcului Tineretului. Strada are deja și un nume Dr. Dorin Pavel

Noul drum – cerut de mai mulți ani de șoferi – va însemna eliminarea sau măcar reducerea traficului de pe str. Frăsinet – Rond Avion.

Primar C-tin Toma: „Strada Dorin Pavel, pe langa Parcul Tineretului, aceasta va fi “deschisa” anul viitor spre soseaua de centura. De asemenea, în zona din spatele cartierului Dorobanti se va realiza o altă străpungere prin prelungirea strazii Primaverii, la fel spre centura de est. Totul pentru fluidizarea traficului pe Frasinet si in zona comerciala!”.

OPINIE: Dacă Toma face anul viitor doar astea două drumuri și nimic mai mult, e oricum pe plus! Pe lângă ajutorarea traficului, se vor deschide posibilități importante de dezvoltare a unor noi zone ale orașului.

loading...

5 comentarii la „Veste bună! Se termină cu aglomerația de pe Frăsinet – Rond Avion

  • Domnule Tereacaaaaa , nu te garabi , sa nu pateasca ca la caminele de langa Dragaica ,mai bine lauzi la urma 🙂

    Răspunde
  • BRAVO!! Era de mult asteptata aceasta decizie.. Se eliberează putin zona Frasinet! (rond avion)

    Răspunde
  • Ia sa citeste,domnu’Auras ,ce-i scria subsemnatul pe 15 si pe 18 noiembrie pe buzau.city-report,domnului primar!Informatia e de la…mine,sau de la primarie?Oricum esti dator cu raspunsul la intrebarea despre bazinul olimpic luat de Lepadatu!Sanatate si succes!

    Răspunde
  • Zona rondului se va fluidiza in primul rand odata cu finalizarea podului de la Vadu Pasii. Cei care tranziteaza judetul, folosesc Centura pe la Dedeman, blocajele apar din cauza navetistilor dinspre Maracineni si Vadu Pasii, cu preponderanta. Problema ”vine” si dinspre cei care tranziteaza dinspre directia Braila spre Moldova, pentru ca digul este impracticabil in mare parte (si e pacat, pentru ca nu necesita multe lucrari provizorii pentru a fi dat intr-o folosinta decenta). Eu am dezvoltat asa o oarecare teama la actiunile de fluidizare de pana acum intreprinse de administratia Toma, pentru ca mai mult haos au provocat (intersectia Unirii-Balcescu este lucrare de doctorat in sensul asta). Noua strada propusa, daca va avea o banda pe sens, este complet irelevanta si tot ce va reusi este sa sufoce zona dintre podul de la Maracineni si rondul cu avion in doua locuri (si la rondul cu statuia din inox, un adevarat Zid al plangerii pentru unii etnici), pentru ca unii vor dori sa vireze la dreapta spre pod, altii sa intre in rond si sa mearga spre centrele comerciale in timp ce altii vor dori sa intre din rond pe aceasta strada. Nici mama si nici tata la rond nu poate prelua traficul din patru cai aglomerate si sa-l disipeze rapid, asa cum e la avion si cum va fi si la statuie. Unii visau pasarele suspendate pentru pietoni fara a considera ca traficul pietonal este aproape irelevant in zona, problema fiind cel auto. Solutia? Pasaj subteran pe mijloc, chiar si cu o banda pe sens, care sa subtraverseze rondul cu avion pe directia pod Maracineni-Centru si invers. Cam ca la Oradea de curand, ca tot ii place primarului sa se uite la ei ca la Dzeu.

    Răspunde
  • Imi aduc aminte de o intamplare din mezozoicul anilor 2000, cand Bebe Ionescu, celebrul vice subinginer, desemnat de Boscodeala responsabil pe partea administrativa, coordona el un studiu/proiect de fluidizare a zonei centrale adiacente Pietei Dacia, respectiv strada dinspre Hotelul Pietroasele spre Palat. Ei bine, cei care au facut studiul au notat, alb pe negru, ca au numarat ei in decurs de tzashpe luni traficul rutier si au constatat ca pe straduta respectiva (pana in semafor) intra 100 de masini dar ”ieseau” in cele doua directii de mers (inainte spre Palat si stanga pe Al. Trandafirilor-MacDonald’s) vreo 150 (nu mai retin cifra exacta dar pentru a ilustra ideea am folosit o cifra). In Administratia Toma shugubatiile astea se vad pe la paleta cromatica a tarabelor de pe Platou de exemplu… Zau acum, daca specialistii pe bani scot astfel de perle, le fac eu pe moca, doar sa ma pomeneasca acolo la vreo deschidere de Dragaica sau act cultural de valoare mondiala gratis.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.