De ce e greu să se asfalteze străzile Alexandru Marghiloman și Aleea Sporturilor! Probleme mari!

Beton pe margine

După ce municipalitatea a început cruciada împotriva străzilor cu gropi și petice din Buzău, au crescut și cererile buzoienilor.

Cetățenii au văzut că se poate, iar articolele din presă referitoare la asfaltările din Buzău conțin numeroase solicitări noi.

Pe primele două locuri în top figurează Alexandru Marghiloman și Aleea Sporturilor. Referitor la prima, primarul C-tin Toma a anunțat că se va încerca asfaltarea ei spre sfârșitul toamnei.

Specialiștii de la Urbis Serv ne-au comunicat că asfaltarea celor două străzi ridică însă probleme tehnice serioase.

Alexandru Marghiloman: Beton pe margine

A. Pe această stradă cei de la gaze nu au încheiat încă lucrările. Aceștia trebuie struniți să rezolve rapid ultimele branșamente.

În loc de asfalt, beton

B. Pe ambele laturi ale străzii, așa cum se poate vedea din fotografii, nu există asfalt, ci beton! Iar betonul este cinci ori mai dur decât asfaltul, iar îndepărtarea lui necesită cuțite speciale, cu o productivitate extrem de redusă. În momentul în care s-a acceptat turnarea de beton în loc de asfalt, pe șanțurile făcute de cei de la gaze, s-a făcut o mare greșeală.

O altă variantă presupune turnarea de asfalt peste beton. Însă, în acest caz trebuie ridicate toate bordurile, inclusiv trotuarul, pe o distanță mare, iar munca ar fi din nou una sisifică, depășind posibilitățile Urbis Serv.

Aleea Sporturilor: Nu există strat suport!

Și această stradă are probleme mari. „Am avut o lucrare în urmă cu câțiva ani. S-a decopertat și s-a săpat puțin. Am dat de noroi. Nu există strat suport. Pentru ca această stradă să fie făcută profesionist, trebuie decopertat asfaltul, îndepărtat pământul de dedesubt și pus apoi strat suport din piatră concasată. Din nou, o lucrare grea, de durată și foarte costisitoare”. 

Citește și articolul: Scenă sinistră pe marginea drumului. Vulpe omorâtă și scoasă la vânzare. DSV avertizează cetățenii!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „De ce e greu să se asfalteze străzile Alexandru Marghiloman și Aleea Sporturilor! Probleme mari!

  • E greu deci! Atunci sa ramana cum a stat si pana acum mai bn sa toarne niste pietris si mergi mai bn pe strazile astea ce atata munca bani nu sunt

    Răspunde
  • Dar str horticolei???? Ce problema mai are??

    Răspunde
  • Oare nu se poate rezolva și asfaltarea acestor străzi?
    Din primăvară viitoare , de exemplu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.