ÎPS Ciprian: „Nu ne vom opri aici. Vom coopera cu medici de diferite specialități”

Inițiativă lăudabilă a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Într-un imobil din incinta episcopiei a fost inaugurată o „Infirmerie” cu două cabinete medicale.

Infirmeria a fost dotată cu aparatura necesară asigurării asistenței medicale primare, cu sprijinul voluntar al unor cadre medicale din județul Buzău

Infirmeria a fost sfințită de ÎPS Ciprian care a anunțat că lucrările vor continua și că de serviciile medicilor de specialități diferite vor beneficia enoriașii fără posibilități materiale.

ÎPS Ciprian:După Revoluție, a fost posibilă reluarea tradiției ca, în mediul bisericesc, să se amenajeze și așezăminte medicale. Vă sunt cunoscute câteva în țară, bunăoară, Spitalul «Providența» din Iași, care se află sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Noi, astăzi, am binecuvântat un început și ne rugăm lui Dumnezeu să aibă continuare. La parterul acestei clădiri, am amenajat, deocamdată, o infirmerie, care presupune două cabinete medicale, dotate cu cele necesare, însă lucrările vor continua și vara aceasta, astfel încât, din toamnă, să poată beneficia de servicii medicale corespunzătoare atât angajații Centrului Eparhial, cât și alte persoane fără posibilități materiale. De aceea, ne dorim o cooperare frumoasă și fructuoasă cu medici de diferite specialități. În încheiere, vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit efectiv cu sfatul și cu implicarea concretă, în special părintelui consilier Marian Gegea, care s-a ocupat în mod direct de realizarea acestui proiect”.

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a binecuvântat lucrările de amenajare a noii infirmerii situate în incinta Centrului Eparhial din Buzău. La slujbă au participat părinții consilieri și inspectori eparhiali, părinții protoierei, precum și cadre medicale care vor oferi consultații în acest spațiu dotat corespunzător.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „ÎPS Ciprian: „Nu ne vom opri aici. Vom coopera cu medici de diferite specialități”

  • Nu-i oare același Ciprian care instruia subordonații despre cum sa strivească
    de borduri capetele enoriașilor care întârzie cu plata cotizației ilegale și imorale????
    Cum rămâne cu toate afacerile BOR nesupuse fiscalizării? Cum rămâne cu abuzurile sutaniștilor rurali care refuză înhumarea în cimitirele comunităților a celor care au refuzat sau nu au putut să achite taxele abuzive?
    Cum rămâne cu deturnarea fondurilor donate de enoriași pt recondiționarea lăcașurilor de cult?
    Cum rămâne cu implicarea mârșavă a acelorași sutaniști în campaniile electorale?
    Și aș putea continua la infinit cu ” cum rămâne cu….”
    BOR este o instituție profund coruptă, parazitara, putredă, măcinată de scandaluri de corupție, abuzuri sexuale, pedofilie….etc. Orice numai un model, un stâlp al societății NU !

    SPUNEȚI NU FINANȚĂRII BOR DE LA BUGETUL PUBLIC !!!

    Creșteți finanțarea Educației și Sănătății !!!

    Răspunde
  • Și acum tefeliștii vor urla: vrem catedrale, nu spitale!

    Răspunde
  • Să fie primit și să-i țină ”apucătura” pe taica părinți! Mai spală din păcate, că se-ncărcaseră cu ale noastre prea tare, ca ”intermediari” duhovnicești, spirituali cum ar veni. Șamanisme dar unele utile. Despre ceainărie cineva știe ceva?

    Răspunde
  • „Mă tem de greci chiar și când aduc daruri!”

    Răspunde
  • Eu aștept să văd limuzinele BOR transportând bolnavi spre și de la centrele de dializă. GRATUIT și DEZINTERESAT!
    Când voi vedea o biserică în slujba comunității și nu o comunitate în slujba bisericii….ei bine, atunci voi considera că avem un viitor.

    Tov Leo Tz, mare bolșevic, ai înșurubat deja două comentarii pixelate diavolesc, este? Câte mai croșetezi, pe model Ștefan Gheorghiu, cu mânie proletară și indignare socialistă???

    De curiozitate, Tov Leo, Romania TV ce părere are ???

    Răspunde
  • La intrare se verifică plata cotizației în avans pe următorii 666 de ani!
    :))))

    Răspunde
  • Ce inseamna mai exact „enoriasii fara posibilitati materiale”?
    Vor primi doar pe cei ce demonstreaza ca incaseaza ajutoare sociale? Adica cei ce oricum beneficiaza de servicii medicale gratuite oriunde vor?
    Mai logic era sa ii primeasca pe cei ce n-au asigurare medicala si n-au acces la servicii medicale, adica cei ce au ramas fara loc de munca si nici ajutoare sociale nu incaseaza, ramanand astfel neasigurati si deci nu au acces la servicii medicale decat la privat la preturi pe care clar nu si le pot permite pentru ca nu incaseaza nici un leu.

    Răspunde
  • Sunt confuz. Senatul american își începe lucrările cu o rugăciune. Oare toți senatorii americani sunt primitivi? De la primitivii ăștia primim ordine!

    Răspunde
  • @Pixel, sunt convins că și-n Iran tot cu rugăciuni încep. Care ar fi legătura cu modernismul, inteligența ori discernământul?

    Răspunde
  • Vrajeala cu care ne-au obisnuit. Ce-au inaugurat acolo, de fapt? O masa, un dulap si un stetoscop. Ce sa faca lumea cu infirmerii de genul? Sunt bune doar la razboi, poate, sa mai puna un pansament la raniti, sa mai dea un calmant. Oamenii au nevoie de RMN, ecografii, medici specialisti, nu cabinete in genul medicilor de familie, care dau doar trimiteri si prescriu vitamine.

    Asta e un becalism, mai abatem atentia lumii de la jaf si ciordeala. Pe sistem „da, fura, dar mai dau cate ceva si la saraci”.

    Vedeti cate zeci sau sute de mii de euro platesc popii cand au o problema grava si se duc la Viena sa se trateze, nu se duc la cabinetul episcopiei, sa le ia tensiunea si sa le dea o aspirina.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.