„Pentru că au votat nota 2 la purtare”. Ce spune Emil Moise și despre sancționarea profesoarei de desen

„E rușinos ce au făcut acei profesori care au votat în Consiliul Profesoral sancționarea elevului cu nota 2. De ce ? În primul rând pentru că știau sau ar fi trebuit să știe că nu poți sancționa un elev pentru un lucru care s-a petrecut în afara liceului. E foarte simplu”, a spus azi Emil Moise pentru buzoienii.ro.

Profesor de filosofie, dar și de logică, Emil Moise este una dintre vocile societății civile de la Buzău, dar și din țară. A absolvit Filosofia, dar și Dreptul

Reamintim, în decembrie 2018, 65 de cadre didactice (marea majoritate) au votat în Consiliul Profesoral pentru nota 2 la purtare, iar 6 au cerut direct exmatricularea elevului Andrei Voicu!

Decizia Consiliului Profesoral și, mai apoi, a Consiliului de Administrație de la Hasdeu, au fost desființate marți de o judecătoare de la Tribunalul Buzău.

„Apoi, libertatea de exprimare este garantată de constituție. Elevii își pot exprima public opinii critice sau laudative inclusiv la adresa cadrelor didactice. În cazul de față, elevul și-a spus o părere despre actul artistic al doamnei profesoare. E vorba de acea melodie. Iar struțo-cămilă nu este o insultă. Elevul s-a referit la faptul că dânsa era foarte severă cu elevii la ora de desen, dar mai puțin critică în privința propriilor creații artistice. Dacă se simțea lezată, doamna profesoară avea posibilitatea de a se adresa justiției. Deci, această speță nu trebuia sancționată în Consiliul Profesoral”, a adăugat Moise.

„Nici profesoara de desen nu trebuie sancționată”

Emil Moise a combătut și opinia celor care susțin că profesoara de desen ar trebui sancționată.

Ca și în cazul elevului, actul artistic al profesoarei s-a petrecut în afara școlii și ține tot de libera exprimare. E treaba ei ce cântă în afara școlii. Am avut acum câțiva ani un inspector școlar pe muzică. În timpul liber cânta la nunți, inclusiv manele, cu versuri și mai și decât ale profesoarei de desen. Putem discuta, așa între noi, despre conținutul acelui cântec al trupei Kronos, dar nu există nicio prevedere legală pentru sancționarea dânsei”, a afirmat Emil Moise.

„Stau și aștept să mă lipesc de un băiat/M-aș duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…Uite cine vine, uite cine vine/un moşulică cu patru limuzine/e bătrîn, dar e milionar/dar ce contează dacă banu-i ban!” – sunt versurile controversate ale melodiei interpretate de profesoara de desen și cele două colege de trupă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

19 comentarii la „„Pentru că au votat nota 2 la purtare”. Ce spune Emil Moise și despre sancționarea profesoarei de desen

  • Dacă s-ar trăi după romane, versuri și câtece, am muri între idealurile visurilor.
    Dacă versurile su nt acceptate….care e problema?
    Care e problea profesoarei sau a elevului?
    Elevul este minor, este elev și părinții răspund de acțiunile
    lui.
    Elevul si profesorul răspund fiecare de încălcarile normelor.
    Nota primită este f. corectă.

    Răspunde
  • Pentru ilustrul „Anonim”! Da, poate era corecta nota dacă trăiam în timpurile comuniste, când elev fiind, n-aveai niciun drept!

    Răspunde
  • Daca scria un profesor pe facebook despre elev ca ii trebuie o mama sanatoasa la cap, ca cea actuala i-a generat tot felul de complexe si frustrari, sunt convins ca acel profesor ajungea in gura presei si era sanctionat fara sa il planga vreo instanta ca nu s-a intamplat la scoala sau sa se jeleasca Tatoiu.
    Apropo de pitipoanca, totusi, daca esti sensibil si te ofensezi ca o panseluta, nu mai intra pe internet sau nu casca gura la toate retelele de socializare pentru trepanati.
    In concluzie, 2 persoane care provoaca sila, o pitipoanca penibila si un pustan frustrat si cu probleme psihice.
    Dar stiti ce a generat problema? Locurile pentru romi si transferul nerusinat. Liceul ala e plin de elevi care nu au ce cauta acolo. Sunt alti copii care nu-s romi si au avut o copilarie grea, au invatat cat au putut, dar uite ca au avut ghinionul sa aiba etnia nepotrivita si un marlan sa aiba avantaj in fata lor.

    Răspunde
  • La nivel de imagine cel puțin haşdeul e praf față de Liceul Agricol.

    Răspunde
  • Daca erau niste profesori adevarati, cinstiti, demni de un colegiu de renume, dupa cum se pretind, nu-i mai luau apararea profei aleia de desen cu atata indarjire… lasă loc de interpretări sprijinul urias de care se bucura din partea sefului ei… Auzi, s’o faci pe stripteuza dand din fund pe jumatate goala in videoclip, in timp ce canti niste stupizenii de tot rasul, si dupa aia tot tu sa sari la gatul elevului ca, vezi Doamne, a facut ala mare nenorocire de comentariu la adresa ta!
    Dar partea cea mai grava e reactia conducerii scolii, a directorului Banu… Retineti, oameni buni, ce avea in cap acest director Banu initial sa faca, ca ,,masura”: EXMATRICULAREA bietului elev!!!!! La presiunea presei, s’a cam speriat si a dat inapoi, zicand dupa aia: ,,Las’ ca’l lovesc cu un 2 la purtare” (o alta nemernicie care a putut sa’i bese mintea, ce-i drept, nu atat de grava ca prima, dar tot NEDREAPTA si FOARTE PREJUDICIOASA pentru elevul Voicu Andrei).
    Cineva trebuie sa’i sanctioneze pe astia, in primul rand pe directorul Banu, pentru ca e inadmisibil ce au facut!!

    Răspunde
  • Pentru desteptul „Username”….. De unde ai dumneata certitudinea ca elevul Andrei Voicu ar avea „probleme psihice”, stimate domn???!… Esti cumva psihiatru???… Pentru ca astfel de „concluzii” nu le pot da decat specialistii, in urma unor analize specifice!
    Vaai de tine, repeti si tu aceasta minciuna inventata si debitata iresponsabil de imoralul director Banu…. Care i-a mai jignit si familia, de parca nu era suficient ca l-a abuzat si umilit public pe bietul baiat!
    Sa-ti zica dumnealui, domnul Banu, cum „se procedeaza” cu locurile alea din Hasdeu rezervate „transferatilor” si „romilor” (cu parinti cu plicurile pregatite)

    Răspunde
  • Acest ‘profesor ‘ Moise,ar trebui sa se ia de mana cu stupizenia asta de pitipoanca-cantareata si cu mahalagioaica aia de Tatoiu,alta ‘somitate’ profesorala.A tunat si i-a adunat! Pai atia nu aveau loc prin Liceul BPHasdeu din anii 1960-1980 nici ca paznic si femei de serviciu.O tempora! Ce a fost si ce au ajuns invatamantul romanesc in general si Liceul BPHasdeu ,in particular.Astia sunt modelele din ziua de azi si ‘vocile societatii civile’ ,mai Auras? Si apropo de ‘profesorul’ asta ‘pasoptist’ si ‘rivolutionar: la ce ‘facultati’ a urmat ‘studiile’ si unde a obtinut licentele? Ca prea face pe ‘tatucul intelectual’ si atoate stiutorul!

    Răspunde
  • Versurile cintecului, avind in vedere ca au fost distribuite in spatiul public, intrunesc in mare masura elementele infractiunii de proxenetism…cel putin moral, cred ca madame de desen incalca prevederile Statutului profesional al cadrelor didactice.

    Răspunde
  • Domana N, cunosc specimenul indeaproape, e un copil frustrat, paranoic si agresiv, care mereu cauta in jur vinovati si i se pare ca este defavorizat. De asta a si apelat la tertipul cu transferul pe loc de romi si nu si-a castigat locul prin concurs corect. Iar mama il divinizeaza in mod gresit si-i incurajeaza frustrarile. E material bun de „activist civic” ceva la un ong, e bun de scandal si de declarat drepturile, ca de datorii n-a auzit copilul ala in viata lui. Eu nu o apar pe pitipoanca, dar copilul asta a facut numai probleme celor din jur si s-a dat mereu victima. Pana la urma, asa le trebuie alora din Hasdeu, sa le dea D-zeu tot asa daca mai primesc transferuri de-astea.

    Răspunde
  • Dilema asta poate ar trebui rezolvata de elevi, daca profesorii nu sunt de incredere. Colegii de clasa ai elevului in cauza, sa fie si ei chemati sa voteze. Ei il cunosc cel mai bine, au vazut comportamentul sau la ore, zi de zi, si au si ei dreptul la o opinie. De ce pe ei nu i-a intrebat nimeni?! Sa decida ei daca acest elev merita sa le fie coleg pe mai departe.

    Răspunde
  • Domnule „Username” (sau Banu, dupa cum iau in calcul ca ati fi, judecand dupa insistenta de a ma convinge de contrariu si dupa formularea „il cunosc indeaproape”)….. Am fost cat se poate de clara: nimeni nu poate acuza pe nimeni de eventuale „probleme psihice”, cu exceptia specialistului in cauza. Asadar, daca nu sunteti psihiatru, va rog sa nu mai sustineti aceasta afirmatie lipsita de temei!!!….. Daca e parerea dumitale, tine-o pt dumitale, asta nu inseamna ca e si adevarata!….. Daca vrei sa ne convingi, atunci vino cu un psihiatru care sa ne declare el: Da, dom’le, baiatul asta are probleme psihice. Pana atunci, nu aveti nici un drept sa sustineti asa ceva! Partea grava si scandaloasa e ca ati facut-o deja, ca director de institutie de invatamant, UMILINDU-L PUBLIC prin declaratiile emise presei!

    Răspunde
  • Pentru d-nul Adrian Enache….. Bravo, domnule Adrian, ati pus cum nu se putea mai bine punctul pe i. Dincolo de imbecilitatea versurilor ce alcatuiesc acest cantec de toata jena, dincolo de ipostaza absolut jenanta in care se manifesta aceasta domnisoara de desen (?!), ni se dezvaluie, ca o bomboana pe coliva, aspectul cel mai grav al videoclipului: INCURAJAREA INFRACTIUNII DE PROXENETISM !!!!!!! Vaaaaaaaai de mine, in ce lume am ajuns sa traim!!!!!!!!!!!!! Cum Dumnezeului nechibzuitul ala de director a fost in stare sa primeasca o asemenea specie de „profesoara” in Hasdeul ala ????!!!! A gandit cu capul sau mai degraba cu sula cand a primit-o pe aia acolo, in colectivul lor de profesori??!! Incredibil !!!

    Răspunde
  • Si la Liceul din Berca un elev a fost sanctionat exemplar de catre profesori. Dupa ce in primul semestru i s-a incheiat media 4 la purtare, acum i s-a dat nici mai mult nici mai putin de 7. Exact cit ii trebuia ca sa ramana repetent prin purtare pentru ca la toate celelalte discipline era promovat. Cine poate da un sfat parintilor? Ce pot sa mai faca?

    Răspunde
  • Doamna N, da, eu sunt Banu, m-ai prins. Cred ca dumneata si elevul Voicu aveti pagina proprie si poza in dsm v.
    Cum sa asociati melodia aia, oricat de cretina ar fi, cu infractiunea de proxenetism? Din ce tara centrafricana ati scapat cu mentalitatea asta? Hai sa nu amestecam o pitipoanca ce are deficit de demnitate si neuroni si canta pe-o ciorba cu infractiunile sau instigarea la infractiuni. Voi in padurea din care ati iesit nu ati auzit de demersul artistic, oricat de esuat ar fi el?
    Dar justificarea pentru unele din scutirile medicale ale elevului Voicu o stiti? E confidential, teoretic, dar practic unii stiu si e de ajuns sa te lamuresti daca afli. Din nou, nu o fi complet vina lui, saracu, desi bagajul genetic are greutatea lui, ma-sa a jucat un mare rol.

    Răspunde
  • Domnule „Username” sau domnule BANU…….. Versurile melodiei sunt cat se poate de sugestive pentru incurajarea fenomenului PROSTITUTIEI:
    „M-as duce cu el la un hotel / Dar ce pacat ca n-are in portofel (…)” / SAU „E batran, e milionar / Dar ce conteaza daca banu-i ban” si alte tampenii de-astea de -ti pui mainile in cap la auzul lor………
    La care se adauga, desigur, si imaginile videoclipului in care vedem recompensa, in cazul femeii (imbracata sumar, indecent!!!), a practicarii celei mai vechi meserii din lume: BANII (+ alte elemente de decor ce tin de opulenta clientilor ei: masini scumpe („limuzine”), hoteluri unde clientul (de regula „mosulica”, dupa cum are preferinta aceasta cantacioasa-profa) se duce cu prostituata, si alte elemente cat se poate de sugestive………….
    Deci, vorbim cat se poate de indubitabil, domnule drag, despre o evidentiere si incurajare clara a fenomenului PROSTITUTIEI!!!!!!
    Iar dumneata vii si ne spui ca vezi o chestie „artistica” in asta, o chestie absolut normala…… Du -te domnule si fa-te „peste” mai bine, daca consideri si ai ajuns sa consideri PROSTITUTIA o „arta”! Dar, inainte de asta, da- ti demisia din functia de director al Hasdeului si nu mai tine sub aripa ta protectoare astfel de fufe care fac de rusine si Hasdeul, si pe noi buzoienii, si intreg sistemul de invatamant!…….. Sa va fie rusine!

    Răspunde
  • Cred ca ai trait pe vremea lui Ceausescu si ai ramas intepenita acolo. Sunt oameni care chiar au propus legalizarea prostitutiei. Libertatea de exprimare e importanta. Eu am intrat pe youtube sa imi bat joc de melodia aia inca dinainte sa ajunga Voicu la Hasdeu. Cu toate astea, tin mult la libertatea de expresie a tuturor, mai ales a celor care ma oripileaza. Dupa ce ca-s acuzat ca ma cred psihiatru, acum o sa ma acuzi ca ma visez si avocat, dar rapciuga aia de melodie nu se constituie in nicio infractiune, nici macar instigare, decat poate in vreo tara unde cheama ploaia prin vraji si iti taie o mana daca ai iesit fara batic pe cap afara.
    Si nici gestul lui Voicu nu-l consider o problema, problema consider felul cum a ajuns la Hasdeu si ca nu a fost pedepsit regulamentar pentru faptele ce trebuiau pedepsite si au sarit ca arsi doar cand i s-a lezat orgoliul panselutei, au inchis ochii toti.

    Răspunde
  • Domnule Username?, Banu??…… Sa lasam treburile astea in seama avocatilor, daca nu esti de acord ca e INCURAJARE LA PROSTITUTIE….. Pana una alta, cu siguranta video-melodia ramane una cat se poate de rusinoasa pentru un cadu didactic, mai ales femeie fiind!….. E si o INCALCARE GRAVA A CODULUI DEONTOLOGIC al profesorului, inainte de toate!……. Daca „m-a facut mama frumoasa” si sa dau pe jumatate dezbracata din fund, dupa „mosulici cu 4 limuzine”, eu, Barbu Alina, trebuia s-o tin tot asa cu asta, poate aveam succes si pana la urma imi gaseam un Tiriac cu care sa ma marit, dar nu sa ma apuc eu sa vin in invatamant si sa apar in fata elevilor ca marea profa de desen, venita la Hasdeu cu 5 si ceva, si dispusa sa nenorocesc un copil care-si permite o mica gluma la adresa mea, !…… Caci cum, necum, am reusit sa mi-l agat pe directorul Banu de partea mea,, care vaaaai, cu ce „mare sula” sare el in apararea mea!……

    Răspunde
  • ”Am 4 stele in fruntea mea si in alta parte mai am una”.
    Astea sunt versuri? ce mai e de comentat? ce sa inteleaga elevi din acest vers? dar ce sa inteleaga un adult?
    Exemplu pentru elevi?
    Daca nu conteaza viata personala, atunci o profesoara se poate duce pe centura sau sa faca web cam xxl si a doua zi sa mearga la scoala nu?

    Răspunde
  • celor 68 de profesori care au votat sa le ceara despagubiri morale in instanta!
    va castiga sigur sa ii puna sa plateasca! cum sa votezi asemenea aberatie nota 2 la purtare….risul lumii!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.