Acum. Sute de buzoieni se roagă la moaștele Sf. Nectarie și ale altor sfinți. La catedrală s-a adus și racla cu un fragment din lemnul sfintei cruci

Ieri, la ora 10.00 au fost scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea Catedralei Arhiepiscopale, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și racla ce conține moaște ale mai multor sfinți: Mucenicii Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Ierarhul Nifon – Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti; Ierarhul Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi; Cuviosul Stelian Paflagonul; Ierarhul Iosif cel Nou de la Partoş – Mitropolitul Banatului.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a întâmpinat  în jurul orei 11.00 racla cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, care a fost adusă de o delegație din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis.

Aseară, de la ora 18:00, a fost oficiată, în catedrală, Vecernia Înălțării Domnului, unită cu Litia, iar astăzi, de la ora 09:00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru ctitorii locașului de cult.

Programul zilei de azi se va încheia cu un concert, care va fi susținut, începând cu ora 18:30, la Catedrala Arhiepiscopală, de următoarele formații corale: Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Îngerilor” a Catedralei „Sfântul Sava”, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei „Înălțarea Domnului” și Corala Mixtă „Crescendo” a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.