„Altfel, erau trei victime în plus! Noi!”. Cum văd asistentele rezolvarea

E mărturia, pe surse, obținută de reporterul buzoienii.ro de la cele două asistente plus infirmiera care au fost de gardă în noaptea atacului.

„Da, am fugit și ne-am încuiat în cabinet de frică. Dvs. ce-ați fi făcut, dacă ați fi văzut un bărbat cu o bară de oțel în mână, lovind nebunește în stânga și în dreapta ? Noi suntem asistente medicale, sarcina noastră e de a îngriji pacienții și de a le administra tratamentul. Nu suntem luptătoare din trupele speciale sau de prin filmele cu super-eroi care să imobilizăm indivizi periculoși”, au spus asistentele.

„După ce ne-am încuiat în birou am sunat la 112 și la pază pentru a interveni”

Acestea au fost întrebate și ce e de făcut ca astfel de incidente să nu se mai repete.

„Nu trebuie angajate mai multe asistente. Și douăzeci dacă eram pe tură n-am fi putut face nimic. Ce s-ar putea face e angajarea unor supraveghetori bine construiți fizic, care să fi practicat sporturi de contact și care să se pregătească pentru a acționa tocmai în astfel de cazuri. Mai pe românește, ne-ar trebui niște zdrahoni, niște bătăuși, nu niște inși rămași șomeri de la fabrică și care vin aici pentru că le lipsesc patru-cinci ani până la pensie”, e opinia asistentelor de la Săpoca.

Despre cazul de la Săpoca a vorbit și directorul unei secții de bolnavi psihici de pe lângă Spitalul Turceni:

„Se spune că ar trebui o asistentă la 8-12 bolnavi. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi şi o asistentă la fiecare pacient psihic, tot ar putea exista riscuri de genul acesta. Uneori, pacienţii dau dovadă de ingeniozitate şi de o forţă extraordinară. O asistentă femeie nu ar putea face faţă unui bolnav psihic agresiv. Unul dintre medicii noştri, cu o bogată experienţă la un spital de psihiatrie din Franţa, îmi spunea că şi acolo nu exista săptămână în care să nu aibă cazuri de suicid sau de agresiune faţă de pacienţi sau cadrele medicale”, a spus Dragoș Hațega, directorul Spitalului Orășenesc Turceni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Altfel, erau trei victime în plus! Noi!”. Cum văd asistentele rezolvarea

 • Daca pacientii ar fi sedati la timp,nu cred ca ar fi nevoie de halterofili la paza…

  Răspunde
 • Halal asistente, in loc sa isi faca treaba stau si se amuza cum sunt omorati pacientii din vina lor.
  Si vor batausi in spitale sa bata pacientii…
  Dar bine ca beneficiaza de sporuri grase ce le dubleaza salariile…
  Nu mai bine le da afara si angajeaza unele competente care chiar sa isi faca datoria si sa isi merite banii?

  Răspunde
 • Cine se amuza, mai anonimule? Ca vad ca asa te cheama… Ti-a pus Dumnezeu cap, sa nu-ti ploua in gat. Ce le stii tu pe toate! Daca ai avea sange in instalatie, ti-ai scrie numele… Stii ce-ti doresc? Sa traiesti macar o data in viata ce au trait ele in noaptea aia! Sa vad ce mai comentezi dupa. Habar nu ai ce inseamna sa traiesti intre astfel de pacienti si cata rabdare si stapanire de sine trebuie sa ai. Nu au avut nici o vina! Si nu mai credeti tot ce vedeti la TV. Stii cati pacienti erau internati in acel pavilion, unde se spune ca erau 7 asistente? 170. Realitatea era alta. Erau 6. Cea de la serviciul internari nu se pune pt ca ea doar asta face. Stii cati scrie in lege ca tb sa ingrijeasca un asistent? 12. Ia fa socoteala, anonimule. Rezultat 28. Mai comentezi?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.