„Am cal și căruță. Trăiesc din munca pământului. Eu ce fac domnule primar dacă se interzic căruțele în oraș ?”

Reporterul buzoienii.ro a fost contactat azi de un „muncitor agricol cu atelaj hipo”.

Așa s-a prezentat agricultorul care a sunat, îngrijorat după știrea publicată de buzoienii. ro (click AICI) prin care se anunța amendarea proprietarilor și confiscarea căruțelor care vor mai circula prin municipiu începând cu luna octombrie.

„Am numărul dvs. de la un prieten. Vorbesc în numele mai multor agricultori aflați în situația mea. Avem cai și căruțe. Dar nu ne plimbăm cu atelajul prin centrul orașului. O facem de nevoie, doar de acasă până la grădina sau terenul arabil pe care îl muncim. Locuim la marginea orașului, în Simileasca sau la marginea Cartierului Dorobanți. Cu asta ne ocupăm. Muncim pământul cu ajutorul calului. Nu mi se pare corect ca din cauza romilor care caută prin gunoaie și folosesc pentru asta căruța cu cal, să avem de pătimit și noi”.

Reporterul l-a invitat pe agricultor să ceară o audiență la primar și să-i explice situația:

„Eu sunt muncitor, agricultor, țăran, chiar dacă stau la oraș. N-o să merg eu în biroul primarului. Vă rog nici să nu-mi dați numele la ziar. Nu vreau să am belele. Dar prin intermediul dvs. poate aude și dânsul. Dacă se interzic căruțele, ce-o să fac cu calul ? E vaccinat, înregistrat, o să-l iau de frâu și o să-l scot la plimbare prin oraș. Ca animal de companie. Unii cu cățelul, eu cu calul”.

Citește și articolul: Mașină izbită de tren la Clondiru. Tupeu care era să-l coste viața pe șofer

O soluție propusă e ca în proiectul de hotărâre să existe câteva străzi de la periferia orașului unde să se facă excepție de la această măsură.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Am cal și căruță. Trăiesc din munca pământului. Eu ce fac domnule primar dacă se interzic căruțele în oraș ?”

  • Țăranu cu merțanu! S-a ajuns nesimțitul şi nu îi mai pasă de cei din rândul cărora s-a ridicat! Şi ce ironie că şi-a început cariera facând caruțe!

    Răspunde
  • Pfui,Astea deja o dau in SF.Despre ce discutam aici..? Adica..Nu doar ca vrei sa te plimbi cu caruta prin oras,dar mai si TI/cresti un cal in oras..Adica mirosuri,reziduri etc..Despre asta discutam? Vrei cal caruta animale mari..Te muti frumusel din oras,intr’o localitate unde poti creste asemenea animale..Mai oameni buni..nu este destul de multa mizerie in orasele noastre? Ne mai trebuie si cai pe sosele? Ca sa nu mai discutam si despre carute in traficul si asa FOARTE aglomerat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.