ATENȚIE! Se ia permisul pentru 60 de zile!

Anunț important pentru șoferii de la volanul autovehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone (camioane și tiruri).

Azi și mâine (de la ora 10.00 până la ora 20.00), în aproape jumătate de țară, din cauza codului portocaliu și chiar roșu de caniculă, se interzice circulația autovehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale, expres și autostrăzi.

Autoritățile încearcă în acest fel să protejeze asfaltul, care la temperaturi ridicate se înmoaie, iar camioanele și tirurile încărcate îl deteriorează.

Harta meteo pentru azi (marți)
Harta meteo pentru mâine (miercuri)

Alături de jud. Buzău vor fi restricții și în Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caras-Severin, Bacău, Vaslui Vrancea, Galați, Brăila, Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Polițiștii buzoieni au anunțat că șoferii prinși în ofsaid vor rămâne fără permis 60 de zile.

Există și excepții de la aceste restricții pentru autobuze, camioane de salubritate, tiruri cu apă și produse alimentare perisabile. Vezi mai jos lista excepțiilor:

Citește și:

loading...

2 comentarii la „ATENȚIE! Se ia permisul pentru 60 de zile!

 • Nu e niciun pericol sa circule ăștia. Pericol mare e sa se circule pe acostamentul DN 2. Toți cei ce cred ca exista 4 benzi acolo sunt vinovați moral in fata lui Dumnezeu de miile de morți din cei 30-40 de ani. Dumnezeu sa ii ierte ! Unu nu vedeți crucile de pe margine, unul nu cereți sa se toarne/ asfalteze inca 2 benzi adevărate. In schimb toți nebunii au flash uri și claxoane. Unde va duceți? Sub crucile alea de pe margine? Mare paguba ca ar circula camioanele zilele astea. Avem drumuri impecabile și se strica.

  Răspunde
 • Ce oligofrenism !

  Apropo, daca nu e voie sa spunem asta, înlocuiți dvs, dom’ redactor cu „inteligent”.

  Avem și noi o bruma de smoală pe ici pe colo, cu ceva pietricele prin ea, numita pompos „asfalt” aici, in Romania și dacă sare de 36° nu mai avem voie sa-l calcam că se ia pe cauciucuri.

  In alte tari din sudul Europei unde temperaturile sunt si cu 10° mai mari, se circulă bine merci pe multe mii de km de autostrăzi și nu se mai ia asfaltul pe roti.

  Ce țară cretina !

  Apropo de luat pe cauciucuri, din ce draci d’amiaza a fost spoiala aia alba cu care s-au mâzgălit aiurea șoselele „modernizare” ? Ca după 2 luni abia se mai cunoaste.
  In ritmul asta, trebuie reîmprospătată de 5 ori/an, s-avem habar ce fel de dungi mai sunt pe jos.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.