BOMBĂ ÎN LUMEA POLITICII ŞI AFACERILOR BUZOIENE! REGELE ASFALTULUI DE LA BUZĂU, DUMITRU DOBRICĂ, ACUZAT DE DNA CĂ I-A CUMPĂRAT POSTUL DIN MINISTER FIICEI SALE

O adevărată bombă în lumea politicii şi a afacerilor din judeţul Buzău a fost detonată azi de procurorii DNA Ploieşti.

Celebrul Dumitru Dobrică, supranumit „Regele asfaltului” de la Buzău, a fost pus sub urmărire de procurori sub acuzaţia de cumpărare de influenţă.

Mai concret, Dobrică este acuzat că în 2013 l-ar fi mituit cu aproximativ 52.000 de lei pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,  reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

În schimb, Zgonea ar fi tras sforile ca în 2013 şi 2014, fiica lui Dobrică, Ionela, să fie numită la doar 24 de ani în două funcţii importante în Ministerul Comunicaţiilor.

Întrebarea care se pune e ce probe au procurorii pentru a proba aceste acuzaţii ?

De notat că Dobrică a mai fost acuzat în urmă cu 5 ani de incompatibilitate de inspectorii ANI pentru că ar fi votat în calitate de consilier judeţean pentru atribuirea de către CJ Buzău a unor contracte de deszăpezire către firmele sale. Dobrică a contestat decizia ANI, iar finalitatea procesului a rămas necunoscută. ANI a a sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la posibila săvârșire de către Dumitru Dobrică a infracțiunii de conflict de interese, dar şi finalitatea acestui dosar a rămas în ceaţă.

În 2013, presa locală scria că Dobrică l-a adus în 2013 „de zgardă” pe Zgonea la Buzău la nunta şefului de atunci de la SC Pieţe, Târguri şi Oboare, Cornel Diaconiţă.

Ce spune Dobrică Ionela

În urmă cu o oră, Ionela Dobrică a postat următorul mesaj pe pagina se de Facebook: „Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea si tatăl meu, Dumitru Dobrică.
Numirea mea în funcția de subsecretar de stat, a fost făcută la propunerea PSD și a respectat toate prevederile legale.
Nu cunosc nimic in legatură cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar.
In acest moment nu am nicio calitate in acest dosar. 

Numirea mea in cele doua funcții pe care le-am ocupat s-a făcut cu respectarea legislației in vigoare
Am încredere în corectitudinea justiției in România. „.

 

IATĂ ŞI COMUNICATUL DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie 2017, față de inculpatul ZGONEA VALERIU – ȘTEFAN, vicepreședinte, în perioada 2010-2012, și ulterior președinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României în legislatura 2012-2016, pentru infracțiunea de trafic de influență.

Totodată, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de numitul DOBRICĂ DUMITRU, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a fost numit în funcția de președinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României.
În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică.
Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.
La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.
Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

1.Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Zgonea Valeriu Ștefan trebuie să respecte următoarele obligații:
a)să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinței;
c)să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a mun. București – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent;
e) să nu se apropie de celelalte persoane cercetate în cauză și de persoane menționate în ordonanță și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului ZGONEA VALERIU – ȘTEFAN și suspectului DOBRICĂ DUMITRU li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

loading...

Un comentariu la „BOMBĂ ÎN LUMEA POLITICII ŞI AFACERILOR BUZOIENE! REGELE ASFALTULUI DE LA BUZĂU, DUMITRU DOBRICĂ, ACUZAT DE DNA CĂ I-A CUMPĂRAT POSTUL DIN MINISTER FIICEI SALE

  • Nu puneți botul la vrăjeala cocinei DNA. Zgonea a fost chemat de sanchi, să dea ceva din gușă despre Dragnea care l-a dat afară din psd, lăsându-l fără în afara parlamentului. De fapt Zgonea e pe mână cu clămpăul cotrocean și lingău de clanță pe la ambasada sua, nu va păți nimic. Cât despre ghidușiile cu buzoieni, nici aici justiția nu ratează ocazia de a juca un teatru pentru proști.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.