Buzăul se face mai frumos

Primăria Buzău a atribuit zilele trecute contractul pentru amplasarea a patru noi grupuri statuare în oraș:


Conform informațiilor reporterului buzoienii.ro cele patru grupuri statuare au fost alese din cele zece lucrări de artă realizate în vara anului 2022 la Simpozionul Internațional de Sculptură de la Buzău (BISS).

Tabăra de creație s-a desfășurat la propunerea artistului buzoian Bogdan Adrian Lefter, la care au aderat Primăria Buzău și omul de afaceri Nicu Dinu, proprietarul Rotec Buzău, care a pus la dispoziția celor zece sculptori infrastructura și personalul necesar.


Unele lucrări de artă sunt sculpturi, altele au fost realizate din metal (vezi foto, mai jos, din timpul realizării lor în incinta Rotec Buzău):

Bogdan Adrian Lefter, sculptor: „Cele 10 piese reprezintă un început al unei comori care în timp se va acumula pentru Buzău. Fiecare sculptură are o anumită frumusețe și complexitate care va aduce valoare locului în care va fi amplasată”.

Bogdan Lefter este autorul lucrării „Omagiu”, realizarea impresionantă din inox fiind poziționată în rondul de la Orizont.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Buzăul se face mai frumos

 • Din moment ce e săpat vârful rondului mic de la Kaufland (Micro III) acolo va fi montat unul.
  Și pentru că primăria ne-a mai făcut ronduri unde credeți că vor fi amplasate și celelalte?

  Răspunde
 • Ne plac fierataniile, edilii de frunte schimba Buzaul din oras industrial in unul al capodoperelor si al lacaselor expozitionale. Bratianu, Marghiloman, moara cu teava ,pasajul si gardul de tabla intregesc frumusetea targului, iar bomboana de pe coliva este piata cu granit clampanitor.

  Răspunde
  • Realist propune tu altceva ,nimic nu va convine,fără cuvinte!

   Răspunde
 • Dacă citești cu atenție vei vedea că indirect a propus…

  Răspunde
 • Ce râs o fi pe funcționarii ăștia …toate kitsch urile de amăgit naivii și ignoranții, că oamenii inteligenți și au părăsit demult cloaca numita Buzău.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.