Buzoienii au simțit ieri diferența. Investiție de 6,5 miliarde pe 13 mii de metri pătrați.

De săptămâna trecută a început asfaltarea întregii suprafețe de la talcioc (Drăgaica).

În acest fel, până la sfârșitul acestei săptămâni, balastul va fi înlocuit de asfalt proaspăt.

Deja, diferența a fost simțită ieri de buzoienii (comercianți și cumpărători) veniți la talciocul duminical.

„E vorba de o suprafață de 13 mii de metri pătrați care se va asfalta. În jur de 3500 mp – ovalul din mijloc unde se ține talciocul, 3000 mp aleile din cadrul incintei și de 6500 mp spațiul din spate, unde s-a amplasat anul trecut scena de la Drăgaică. Investiția e de aproximativ 6,5 miliarde de lei vechi, fonduri proprii”, a precizat Daniel August directorul SC Piețe, Târguri și Oboare (PTO), societate care are în administrare spațiul de la Drăgaică.

Înainte de asfaltare s-au tras și cablurile de electricitate care să permită alimentarea cu energie a platoului din spate, unde se vor putea amenaja de asemenea spații comerciale.

Și scena care se amplasează la diversele evenimente (Drăgaică, Toamna Buzoiană, concerte) găzduite de acest spațiu va fi alimentată de aici, fără a mai fi nevoie de improvizații.

În luna iunie, aici se va organiza Drăgaica, eveniment care în ciuda trecerii anilor a rămas, conform sondajelor de opinie, brandul nr. 1 al orașului Buzău.

Spațiul de la Drăgaica, în afară de talcioc, a devenit unul aducător de venituri pentru PTO prin găzduirea – contra-cost – a zecilor de mașini scoase la vânzare.

loading...

6 comentarii la „Buzoienii au simțit ieri diferența. Investiție de 6,5 miliarde pe 13 mii de metri pătrați.

  • Asfaltarea spațiului de la Drăgaică mi se pare o reușită – mai ales că, după perioada 12 – 24 iunie vor putea beneficia și obișnuiții duminicali ai locului …

  • Pacat de asfaltarile astea, ca se fac asa improvizate. Nu inteleg de ce nu se fac cum trebuie, cu schimbat de borduri, cu trotuare facute drept, cu cabluri ingropate, si apoi cu plantare de gazon pe spatiile de pamant.

    Oricum la cat asfalt au bagat in talcioc asfaltau lejer o strada. Dar pentru primarie e mai important sa aiba unde sa prosteasca electoratul pentru o zi in iunie decat sa faca ceva util pentru cetateni zilnic cum ar fi asfaltarea unei strazi.

  • Apropo de talcioc, ce se mai aude de sistemul electronic de bilete, ca doar s-a facut reclama platita generos pentru el pe toate siteurile si in media si nu functioneaza. Toata treaba nu a fost decat un paravan sa se arunce bani publici multi la clientela politica.

  • Asfaltarea talciocului este o investiție economică.Talciocul produce bani pentru primărie si deci si pentru cei care nu frecventează acest loc!

  • Respect Respect Respect Domnule Toma si întregii echipe din primaria Buzău Parca nu a mi mai pare rău nici de amenzile rutiere pe care le iau cu toate ca sunt de cele mai multe ori abuzive anca o data Respect țineți o tot asa !!!

  • E bine…bavoo…!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.