Carmen Ichim îi răspunde lui Toma: „Nu i-am cerut s-o dea afară pe dna Săvulescu, ci doar să respecte legea”

Prefectul Carmen Ichim i-a răspuns lui C-tin Toma în cazul Simona Săvulescu, consiliera primarului despre care buzoienii.ro a scris AICI.

„Nu e adevărat că i-am cerut primarului s-o dea afară pe dna Săvulescu, consiliera dânsului. Dar e adevărat că i-am cerut, și nu eu personal, ci Instituția Prefectului, să-i retragă doamnei Săvulescu din atribuțiile primite. E vorba de acelea prin care Simona Săvulescu primea dispoziție să sancționeze, disponibilizeze ori să angajeze funcționari publici. Între funcționarii publici și consilierii primarului nu există nicio relație de subordonare. Consilierul îl poate doar sfătui pe primar, nu are voie să emită dispoziții oficiale la nivelul Primăriei”, a spus Carmen Ichim.

Ichim a mai precizat că își dorește ca primarii să aprecieze faptul că Prefectura cenzurează hotărârile din Primării și Consiliile Locale: „Le facem un bine. Îi ferim în acest fel de alte probleme mai grave. Alții n-au avut șansa asta”.

Mai jos sunt prezentate atât dispoziția primarului Toma (contestată de Prefectură) prin care i s-au stabilit atribuțiile consilierei Simona Săvulescu, dar și solicitarea Prefecturii prin care se cere ridicarea acestor atribuții.

Dispoziție Primar

Art 1 Doamna Săvulescu Mariana – Simona, în calitate de consilier al primarului, este subordonată direct primarului şi are următoarele atribuţii: a) Coordonează activitatea de recrutare şi selecţie a funcţionarilor publici şi contractuali, precum şi evaluarea performanţelor profesionale individuale ale acestora. b) Coordonează activitatea de numire, sancţionare, suspendare, modificare şi de încetare a raporturilor de serviciu sau, după caz, a raporturilor de muncă, în condiţiile legii, pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate, precum şi pentru conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local.


Solicitare Prefectură

În urma exercitării controlului cu privire la legalitatea actelor am constatat că Dispoziţia Primarului Municipiului Buzău nr.1400/31.10.2017 privind stabilirea atribuţiilor doamnei Săvulescu Mariana-Simona, consilier al primarului, a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare. Cabinetul primarului este un compartiment distinct care nu are relaţii ierarhice cu celelalte structuri funcţionale din cadrul aparatului de specialitate al primarului, cu atât mai mult faţă de funcţionarii publici încadraţi în aparatul de specialitate al primarului. Între funcţionarii publici si conducătorul autorităţii publice locale, în cazul de fată primarul municipiului, nu se poate interpune nicio altă categorie de personal si, mai ales, personal contractual. Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicităm ca, în regim de urgenţă, să procedaţi la revocarea Dispoziţiei primarului. În caz contrar,  ne vom adresa instanţei de contencios administrativ.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.