Câți urși, lupi, râși și pisici sălbatice avem la Buzău

„În judeţul Buzău sunt 986 de exemplare de urs, 216 exemplare de lup, 109 de exemplare de râs şi 313 exemplare de pisică sălbatică”.

Foto, Liviu Marfiuc, inginer silvic la Direcția Silvică Buzău

E anunțul făcut de Agenția pentru Protecția Mediului Buzău, la finalizarea acțiunii de monitorizare și estimare la speciile de animale mari strict protejate.

Urs în M-ții Buzăului, Foto, Liviu Marfiuc

„Evaluarea carnivorelor mari, la final!”, e titlul comunicatului emis de APM Buzău (CLICK AICI pt detalii).

APM Buzău a finalizat și propunerile de intervenţie pentru speciile urs, lup, râs şi pisică sălbatică. S-a ținut cont de pagubele și conflictele apărute, de situaţia efectivelor reale comparative cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei.

Râs, jud. Buzău, Foto, Liviu Marfiuc

„Astfel, am propus un număr maxim de intervenție de 56 de exemplare pentru urs, 20 exemplare pentru lup, 6 exemplare de râs și 8 exemplare pentru pisică sălbatică”, se arată în comunicat.

Lupi, jud. Buzău, Foto, Liviu Marfiuc

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

7 comentarii la „Câți urși, lupi, râși și pisici sălbatice avem la Buzău

  • Lupi avem mai multi… mult mai multi.
    Avem si hiene, chiar si sacali… dar toti astia nu intra in numaratoarea APM…

  • Da, mai Klaxxy, avem din belsug si ceea ce zici tu. Numai ca “hienele,sacalii….porcimistretii,viperele…” astea, sunt in “gradina zoologica” numita si Parlamentul Romaniei. Iar numarul astora trebuie redus.

  • Vad ca din lista lipsesc porcii mistreti si vulpile. Probabil ca numarul porcilor si vulpitelor mioritice fiind foarte mare, devine imposibila efectuarea unui inventar si in cazul lor……[Leo]

  • Tereaca,de ce iti permiti sa modifici continutul si implicit esenta mesajului postat anterior?Am scris foarte clar ca “…..numarul acestora nu trebuie redus;ei trebuie DECIMATI”……..Ce nu ti-a convenit?

  • „Decimați”, poate avea și conotația „suprimați”. Formularea „reduși” (ca număr) e mai potrivită.

  • Da,chiar asta era intelesul : suprimati! Fie si ….politic! Nu intelegi ca am ajuns in etapa “ori ei,ori noi? “.Daca iti este teama,poate ar trebui sa iti aduci aminte de cei care in decembrie 1989 au iesit cu piepturile goale in strada strigand “Jos comunismul,Moarte dictatorului”,…….Si asta, nu pentru ca multe dintre “hienele,sacalii,porcii mistreti,…..” si alte asemenea salbaticiuni politice sa populeze Parlamentul Romaniei si sa faca legi pentru distrugerea Romaniei si asasinarea romanilor!Ce nu este de inteles?

  • Stricto senso, in cazul acesta ,,a decima” inseamna sa numeri lupii, rasii sau pisicile salbatice si pe al zecilea animal sa-l omori. Poate asa se va multumi si buzoianul nostru……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.