Cea mai mare parte a investiției va fi pe câmp între P. Câlnău, Mărăcineni, Săpoca și Blăjani

Contract de 1,7 milioane de lei semnat azi de șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu.

Beneficiarul contractului va pregăti investiția uriașă – care va urma – de înființare la nivelul întregului județ a sistemului de gestionare a gunoaielor (celebrul Masterplan).

Firma care va realiza în 6 luni – Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor și, apoi, în 15 luni, studiul de fezabilitate pentru „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău” se numește ROMAIR CONSULTING S.R.L.

Obiectivele proiectului

A) Realizarea unui „Depozit ecologic pentru deșeuri menajere, stație de tratare mecano-biologică, stație de compostare a deșeurilor și stație de sortare a deșeurilor” pe teritoriul comunei Poșta Câlnău.

B) Închiderea depozitului neconform de deșeuri din Rm. Sărat

C) Retehnologizarea stațiilor de transfer existente și operaționale din Cislău și Beceni.

Unde se va face viitoarea groapă de gunoi

Viitoarea groapă de gunoi a județului Buzău se va amenaja pe un câmp situat între comunele Poșta Câlnău, Mărăcinei, Săpoca și Bșăjani.

Terenul va fi pus la dispoziție de Primăria Poșta Câlnău (accesul se va face prin Potârnichești – Satul Nou) și are calitatea de a se afla la distanțe corespunzătoare de zonele locuite (vezi hartă mai jos).

Primar Poșta Câlnău: „Pentru noi ar fi excelent”

„Pentru noi ar fi excelent dacă s-ar face aici. Terenul e proprietatea Primăriei Poșta Câlnău, vom primi redevență. Adăugați angajații, care vor fi majoritari din Poșta Câlnău, dar și taxele și impozitele pe care viitoarea firmă care va gestiona gunoaiele din județ le va plăti comunei Poșta Câlnău”, a spus azi pentru buzoienii.ro Sorin Munteanu, primarul din Poșta Câlnău.

loading...

Un comentariu la „Cea mai mare parte a investiției va fi pe câmp între P. Câlnău, Mărăcineni, Săpoca și Blăjani

  • Se simte că U.E. ne suflă în ceafă cu imensele penalizări pe care le vom plăti dacă nu trecem de la vorbe la fapte privind poluarea mediului… Atunci când se vrea – se poate ( zicală pur românească!)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.