Cimitir, case și stâlp Electrica în pericol

„Riscăm să adunăm coșciugele din apă dacă nu intervenim acum. La primăvară, după dezgheț, va fi jale”, a avertizat Direcția Apelor, cu câteva zile în urmă, Dumitru Constantin, administratorul public al comunei Mărăcineni.

Problema, la Mărăcineni, în partea dreaptă a E85 (pe sensul spre Rm. Sărat) e că apa râului Câlnăului a mușcat constant din malul abrupt.

O parte din copacii lizierei de conifere s-au prăbușit în hău

Dacă alunecarea de teren nu va fi stopată riscă a avea probleme cimitirul parohiei Mărăcineni II, un stâlp de electricitate și chiar primul rând de case.

Azi s-a anunțat o primă veste bună:

„Împreună cu reprezentanții Direcției Apelor am început lucrările de calibrare, în regim de urgență, a albiei râului Câlnău. Munca noastră a început să dea roade și, în câteva zile, sperăm să îndepărtăm efectele surpării de la cimitirul Parohiei Mărăcineni II.

Dumitru Constantin, dând indicații excavatoristului

Aici, apa a săpat tot mai mult în mal, eroziunea de aproximativ 250 de metri fiind un real pericol pentru casele din zonă și pentru cimitirul aflat la o distanță de circa zece metri. Suntem la mâna naturii, pe care trebuie să învățăm să o protejăm mai bine”, e mesajul postat pe pagina de facebook a Primăriei Mărăcineni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.